SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Съвет за усвояване на трафик

ViChiX

New member
Здравейте,

Преди два дни реших да се пробвам да пусна сайт за хост на снимки и резултата е ето това: http://www.imagehive.us
Проблема, ако може да се нарече така е липсата на усвояване на трафика към адсенсе рекламите. Трафик се насочва сравнително лесно, но може да се каже, че е сляп за рекламите. За 800 уникални посещения днес име 5 клика. Ако може да предложите алтернатива на адсенсе за сайта или интелигентен и не прекалено "дразнещ" начин за пренасочване на част от трафика към друг сайт. Един вид чрез него да си саморекламирам останалите проекти. Основно трафика е от UK, US и BG

Изобщо всякакви предложения и коментари ще са от полза ;D

Поздрави,
vichix
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

Смени цветовете на рекламките - пробвай open air.
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

тествай линк юнитс, които симулират навигация.

измисли начин да вкараш имг ботовете в сайта. тагинг или нещо подобно, може да качиш трафика.
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

Не знам но аз малко съм трогнат като вляза на сайта и не виждам нищо друго освен гугъл адс и си мисля за спамващ сайт , честно трудно забелязах формата за ъплоад .Моят съвет е да махнеш реда с малки гугъл адс те са много мизерни скоро го открих не носят никаква файда плаща се ако някой кликне после на една от следващите реклами на другата страница , направи формата за ьплоад да е в средата на сайта и сложи само един ред гугъл адс с 468 по 60 отгоре .
Хайде дано съм помогнал .Но си мисля 4е ще е слаба пе4албата дори за 50 клика аз имам на единия сайт 200 клика и пове4е и по 5-7 долара на ден .Нишата ти не е много доходна както и моята де :)
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

Може да не е много по темата, но това е тотално спамерски сайт :) Браво за 800 уник на ден. Би ли споделил как си вкарал толкова хора ?
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

По темата е ;)

В началото това беше част от идеята. Сайта го бях замислил главно за лично ползване с опит покрай него да се докара и някоя пара. Трафика го насочвам от форуми и това е основната причина да се усвоява толкова лошо (хората не са вчерашни :) ). 1500 уникални вчера докараха малко над 2$. Стигнах до извода, че това е много добър начин да се насочи трафик от дадена ниша стига да има търсене на снимки от нея. Остава да се измисли по каква система може да се усвои въпросния трафик. Явно адсенсе не върши работа или поне не на толкова ранен етап...
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

Може да пробваш някаква CPM програма :)
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

Моят съвет:
Махни реферал програмите. Съмнява ме да имаш голям доход от тях, само разсейват потребителите.
Премести този 728х90 най-отдоло на страницата, под формата за ъпоуд.
Точно под менюто ти за навигация сложи един хоризонтален link unit 728x15 с черен цвят на шрифта. Нека създава впечатление, че е навигация на твоя сайт и да предизвика кликове.

Чакаш два-три дена и ако няма промяна пак разместваш :)
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

М-у другото какъв скрипт ползваш? Преди мислех и аз да почвам нещо подобно.
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

Доста варианти пробвах вече и като цяло резултата е спорен.
Ще споделя малко конкретно инфо от експеримента.
Статистика от началото на Май:


Това се измерва в 121 клика.
Може да се окаже полезно инфо за някой колега ;)
Скрипта е http://yabsoft.com/aihs-feature.php, като са ми леко смесени чувствата към него и не бих го препоръчал. Даже хоста изпищя от него...

Айде сядам на маса ;)
 
Re: Съвет за усвояване на трафик

Експериментирай не само с adsensе: например пробвай http://www.valueclick.com/ - плащат за показване на реклама
 

Горе