Съвет за Hyper Cache Extended

За: Съвет за Hyper Cache Extended

Този Server Load понякога ми показва брутални стойности. Преди малко беше над 200 😀. Иначе обикновено е едноцифрено число. Сега в момента е над 100 и при всеки рефреш се променя и свободното място. Може би нещо се извършва тежка операция на сървъра. Та мисълта ми е да се тревожа ли изобщо за това число, защото то и без това няма как да разбера дали моя сайт го предизвиква, щото е на споделен хостинг.

"Server Load" единствено показва натоварването на сървъра - такова каквото му го връща операционната система. Същото можеш да видиш и с конзолната команда uptime.
Със свободното място е същото - просто се отразява, това което връща като информация операционната система.

Ако често се случва Server Load да бъде ненормално висок, то по-добре или смени хостинг доставчика или го помоли да те премести на друг по-малко натоварен сървър, тъй като общото натоварване на сървъра води до по-бавното зареждане на сайта ти.

То всъщност аз не го гледам често. Явно понякога е натоварен доста, защото понякога работи бавно. Но като знам какви неща съм чувал за другите сървъри този си ми е добре 😀. Няма да го гледам това число. Нека от хоста се занимават. Мерси за отговора.

Досега ползвах друг плъгин за сайтовете си с Уордпрес, сега искам да тествам Hyper Cache Extended. Без да съм го инсталирал и погледнал още искам да попитам - настройките, които са ми по подразбиране достатъчни ли са ми или има нещо, на което да обърна внимание.

Re: Съвет за Hyper Cache Extended

Ще го напиша тук, за да не вдигам прекалено стари теми:

Мисля че открих бъг в Hyper Cache Extended. Състои се в това, че адресите на кирилица ги кешира два пъти, един път с малки букви и един път с големи. А по спецификация на HTTP протокола двата варианта са едно и също нещо. Пример:

example.com/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/
example.com/%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82/

За това се създават два различни кеша и едното примерно го виждам по един начин, другото по друг след редакция. А реално са едно и също нещо.

Ако се копира от адресната лента, браузърите ти го дават с големи букви, а кононичният адрес (canonical) е с малки.

mlazarov е на ход...защото имам 5 сайта на кирилица с неговият плъгин🙂

Имам проблеми с новата версия на плъгина - 1.0.0. Предишната беше добре, но като ъпдейтнах на тази и не ми приема кукито за игнорване. Приема го, но като изляза от тази страница с настройки и вляза пак пише в кутията за игнориране на кукита следното (вместо името на кукито, което е wp_fsr):

<br />
<b>Warning</b>: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in <b>/home/xxxxxxxx/public_html/xxxxxxxxx.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/options.php</b> on line <b>457</b><br />

Освен това само ми се беше променило числото на минутите. Беше нещо от сорта на 3333333333. Аз го смених на 1440 и като се запазиха промените изписа 24, вместо 1440. Ако обаче вляза и изляза в страницата с настройките си изписва 1440 вече. Ако обаче пак променя настройките, явно след пост заявката нещо, пак пише 24.

Направо ще се връщам май на старата версия. Или mlazarov ако може да помогне.

А то и 1.0.1 ли има вече. ОК, минах сега на нея и при кукитата пак пише това след като изляза от страницата с настройките и се върна:

<br />
<b>Warning</b>: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in <b>/home/xxxxxxxxxxx/public_html/xxxxxxxx.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/options.php</b> on line <b>454</b><br />

И uri-тата ми изчезват също. С WP 3.3.1 съм.

Покажи ми съдържанието на advanced-cache.php. Намира се във wp-content/

PHP:
<?php
$hyper_cache['path'] = "/home/xxxxxxxxxxxx/public_html/xxxxxxxxxx.com/wp-content/cache/";
$hyper_cache['charset']= "UTF-8";
$hyper_cache['comment'] = true;
$hyper_cache['archive'] = true;
$hyper_cache['timeout'] = 1440;
$hyper_cache['load'] = 5;
$hyper_cache['expire_type'] = "post";
$hyper_cache['redirects'] = true;
$hyper_cache['notfound'] = true;
$hyper_cache['mobile'] = false;
$hyper_cache['plugin_mobile_pack'] = false;
$hyper_cache['feed'] = false;
$hyper_cache['cache_qs'] = false;
$hyper_cache['strip_qs'] = false;
$hyper_cache['home'] = false;
$hyper_cache['lastmodified'] = false;
$hyper_cache['gzip'] = false;
$hyper_cache['store_compressed'] = false;
$hyper_cache_reject = array("/contact/");
$hyper_cache['reject_agents'] = false;
$hyper_cache['reject_cookies'] = array("wp_fsr");
if(!defined("HYPER_CACHE_EXTENDED_OPTIONS") || HYPER_CACHE_EXTENDED_OPTIONS!="yes"){
	include(WP_CONTENT_DIR . '/plugins/hyper-cache-extended/cache.php');
}
define('HYPER_CACHE_EXTENDED', '1.0.1');
?>

Има добавен URI и куки, но не се виждат. Ето снимка: ЦЪК

Деинсталирай сегашната версия и я инсталирай наново. Въпреки, че не е различна версията (1.0.1) сорса е обновен.

Благодаря. Сега показва правилно.

Пак да попитам нещо ако може. Дано не досаждам 🙂.
В единия от сайтовете ми започнаха да се трупат огромни количества кеширани файлове.
Files in cache
3006 (valid and expired)
Преди не беше така, а и на подобен сайт със същите настройки, тема, версия на плъгина (1.0.1) и WP (3.3.1), който дори има повече постове и повече посещения са около 200 само. На един и същи сървър са сайтовете.
Това нормално ли е? Да не вземе да бави нещо от многото файлове?

Ти пък, как ще са много! Няма от какво да се притесняваш - колкото повече, толкова по-добре.
Най-вероятно на едното място имаш пуснат cleaning process, а на другото не.

Бройката няма какво да те притеснява, освен ако не ти заема много място (файловете по default се компресират).

Само за пример 80K кеш файлове заемат 1.5G.

Back
Горе