SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Сървър HP за 500 евро

netsurfer

Ипотпал ФЕН :)
Това реална цена ли е?

Серия:proLiant ML110 G5 Процесор:Quad-Core Intel Xeon Processor X3210 (2.13 GHz, 95W,1066 FSB,8M) Чипсет:Intel 3200 Стандартно памет:1GB
А даже с обикновени dual core Има по 260 евро.
 
Re: Сървър HP за 500 евро

Добави и едно ДДС 20% . Цените са добри, но самата колокация и администрация на сървъра ме отказват от покупка на такъв сървър .
 
Re: Сървър HP за 500 евро

Ми.. аз ще зимам дъно на Микро за 2 ЦПУта, 3700 ФСБ, до 32 Г Рам. 8Г рам, 1 ЦПУ Quad Core.. 2х1Т Сата хардове, Кутия от Cheaftek.. някаде кум 1500$ ще се върже...
 
Re: Сървър HP за 500 евро

Цената си е нормална. Има и двойно и наполовина, зависи какво ще уцелиш. Ако е за колокация по добре вземи 1U, че тези струват двойно и тройно(в нормалните DC-та де).
 
Re: Сървър HP за 500 евро

От опит знам, че Proliant са много добри машини - hotplug захранване,процесори, хардове и общо взето всичко. Всичко може да се резервира x2 и спокойно можеш да постигнеш 100% uptime! Но едвали си заслужава за hosting;) Първо ако го колокейтваш ще ти излезе солено с тези размери - не се вписва много в rack;)
На практика най-оферта излизат машините на supermicro - те са най-често използваните, тъй като са най-евтиния и оптимален вариант.
Ако си се насочил към подобна машина, то можеш да си намериш много по-добри предложения на втора ръка или поне по-евтини и да вложиш останалите пари в допълнително хардове,памет или интеренет.

Посочената от теб машина е 4U, тоест ще плащаш пъти по-скъп collocation от 1U;)
 

Горе