Това вирус ли е в Anti-Captcha плъгина ми?

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.

Забелязах, че всичките ми WP сайтове с този плъгин имат индексирана такава страница (снимка на кеша в гугъл): ЦЪК
Могат да се видят такива примери при следното търсене в google: ЦЪК (става дума за тези дето в заглавието имат eval и това p,a,c,k,e,d, нещо не става търсенето с intitle командата)
Това вирус ли е или си е част от кода на плъгина?

За: Това вирус ли е в Anti-Captcha плъгина ми?

eval и p,a,c,k,e,r/p,a,c,k,e,d не винаги са признак на заразен скрипт, но на фона на всеобщата параноя, не се учудвам, че се третират като "вируси по подразбиране". Най-лесния начин за проверка - теглиш въпросния плъгин от официалния му сайт и прегледаш точно този файл. Сравняваш дали индексираната от Google функция я има налична в същия javascript от прясно сваления плъгин и си правиш изводите.... За това не се изискват извънземни програмистки умения по дешифроване на функцията и т.н.

Провери какви права има файла. Ако правата позволяват на уеб сървърът да пише в него и файла ти започва с този "вирус" е много вероятно да има външна намеса. Ако неможеш да декодираш скрипта пусни един хттп снифер и виж на къде се объща "заразения" файл. Ако имаш и други пренаписани файлове си провери аксес лога от къде ти е дошла атаката 🙂 ако неможеш да го намериш си направи един .htaccess, който забранява http://host/index.php?value=http://tralala.com

Поздрави,
Dusty Wind 🙂

Изтеглих плъгина и сравних файла и е абсолютно същия от край до край и е точно същия размер в байтове. И също е пълен с разни енкоудвания, декоудвания, паквания и депаквания. Явно не е вирус, а си е такова просто разширението.
Благодаря за помощта.

Re: Това вирус ли е в Anti-Captcha плъгина ми?

Тогава остава въпросът защо са го кодирали така. Тази кодировка е или с цел да компресираш файла или да скриеш нещо. Първото не е, защото алгоритъмът работи ефективно само за файлове над 3-4 Kb, а този е няколко реда.

Ами не знам. То между другото същия код го няма във файла, но файла на сървъра с оригиналния са еднакви. Аз за всеки случай няма да го ползвам този плъгин вече. И без това грешно маркира някои коментари като спам, които не са спам.

Ами не знам, аз не разбирам от такива работи много. Може да пробваш ако искаш, дал съм линк как може да се види кода с гугъл търсене. Отвори кеша на гугъл и ще можеш да вземеш кода.

Back
Горе