SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Това повод за притеснение ли е ?

black_tulip

New member
" Уважаеми собственико или уеб администраторе на . . . . . . . ,
Установихме, че някои от страниците на сайта Ви може да използват методи, несъответстващи на Указанията на Google за уеб администратори.
По-точно, търсете потенциални изкуствени или неестествени връзки, водещи към сайта Ви, които може да имат за цел да манипулират PageRank. Примерите за неестествено свързване включват купуване на връзки с цел отговаряне на изискванията на PageRank или участие в схеми за връзки.
Съветваме Ви да направите промени в сайта си, така че да отговаря на нашите указания за качество. След това, моля, изпратете сайта си за преразглеждане за резултатите от търсенето с Google.
Ако намерите неестествени връзки към сайта си, които не можете да контролирате или премахнете, моля, предоставете подробностите в молбата си за преразглеждане.
Ако имате въпроси за това, как да разрешите този проблем, моля, посетете Помощния форум за уеб администратори за поддръжка.
Поздрави,
Екипът на Google за качество на търсенето"
Сайта се индексира, позициите не са много лоши. Само не знам дали да се епритеснявам от това съобщение което са ми пратили . Ако не е много хубаво, линк по линк ли трябва да ги гледам?
 
За: Това повод за притеснение ли е ?

За: Това повод за притеснение ли е ?

Повод е :). Трябва да премахнеш колкото можеш повече от спамерските си беклинкове и да подадеш молба за преразглеждане.
 
Re: Това повод за притеснение ли е ?

И аз получих подобно съобщение. Посещенията почнаха да намаляват постепенно... и продължават да намаляват, а спасение още не съм открил :fight:
 
За: Това повод за притеснение ли е ?

За: Това повод за притеснение ли е ?

Спасението е разводняване на анкора и линкове към сайта. И аз получих същото за един сайт, който беше номер 1 в средно висока конкурентна ниша. Изпадна с 20-на места за седмица и сега го върнах в топ 10, очаквам още покачване следващите дни.
 
Re: Това повод за притеснение ли е ?

Хм. Беклинкове от профили да имам не повече от 20-30. От около 3000 линка има разнообразни - от социалки, сателити, директории, артикъли. На скоро пуснах един банер в сайт за обяви и при всяко показване в туулса ми го дава като линк ( 40 000 връзки от един домейн към началната ми страница). Не ми се вярва да е от това. Това съобщение са ми го изпратили на 9 юни. По някой от думите съм си малко надолу, но посещенията са си стандартни ( уникални 80-120 на ден) и си вървят като отче наш. За сега оптимизацията малко съм я зарязал и наблягам на качественото съдържание. В близките 2 месеца да има максимум 3-4 линка от групи във Фб. За това се чудя да променям ли нещо, (много неща) или това само ще си падне след време ?
 
За: Re: Това повод за притеснение ли е ?

За: Re: Това повод за притеснение ли е ?

...около 3000 линка има разнообразни - от социалки, сателити, директории, артикъли...

Все спам в очите на гугъл :)


Мерси, много полезно.
 
Re: Това повод за притеснение ли е ?

Не знам дали е съвпадение, но след като сложих банер реклама /картинка с линк/ в един сайт и получих известието ....
 
За: Това повод за притеснение ли е ?

За: Това повод за притеснение ли е ?


още малко по темата Insanity: Google Sends New Link Warnings, Then Says You Can Ignore Them

Изпратиха ми и прегледах няколко сайта, които са получили това съобщение. При всички тях със сигурност няма нови лоши входящи връзки, но поне един от старите сайтове, от които имат връзки (обикновено sidebar,footer) е по някакъв начин наказан.
 
За: Това повод за притеснение ли е ?

За: Това повод за притеснение ли е ?

Значи общо взето ако получим такова съобщение и имаме спад в трафика, значи има ръчно действие върху сайта ни и трябва да поправим нещата и да подадем заявка за преразглеждане. Ако няма спад в трафика, то е само за наша информация че има нещо странно и е добре да разгледаме какво става но не е задължително.
 

Горе