Трябва ли да събмитна WP сайт в GWT?

Mepoooo

Banned
Ще помоля за някои съвети, защото тези сайтмапове изобщо не са ми ясни8).

Изгледах клипчета за 3 плъгина, които не знам, дали са задължителни, но съм решил да ги сложа:

1.Google Site Verification Plugin
2.Better WordPress Google XML Sitemaps
3.PC Robots.txt

Пробвах да верифицирам сайта, чрез ъплоад на файл през хостинга, но нищо не стана, затова ще пробвам с плъгини🙂.
Според вас трябва ли да ги има тези плъгини и въобще тези GWT и robots.txt задължителни ли са за добра индексация?

Re: Трябва ли да събмитна WP сайт в GWT?

Не са задължителни, но от GWT можеш да виждаш най-различни статистики и информация за сайта ти.

За: Трябва ли да събмитна WP сайт в GWT?

Лично ползвам плъгин за XML ситемап (не този от примера ти). 1 и 3 си ги правя ръчно, не съм имал досега проблем с ъплоад на верификационен файл.
Чак задължителни да са... по-скоро - би било добре

Моето мнение е следното:
1. Напълно ненужно и безмислено. То самото качване на 1 хтмл файл е по-лесно и бързо дори.
2. Не виждам полза от сайтмапове, следователно и от плъгина
3. Не мисля, че е нужен плъгин през който да си променяш robots.txt. Ако искаш да блокираш нещо просто качи файла през ftp и готово.

Re: За: Трябва ли да събмитна WP сайт в GWT?

Моето мнение е следното:
1. Напълно ненужно и безмислено. То самото качване на 1 хтмл файл е по-лесно и бързо дори.
2. Не виждам полза от сайтмапове, следователно и от плъгина
3. Не мисля, че е нужен плъгин през който да си променяш robots.txt. Ако искаш да блокираш нещо просто качи файла през ftp и готово.
Нямам никакви познания по програмиране, затова предпочитам с плъгини да правя всичко, доколкото е възможно🙂

Преди малко събмитнах сайтмапа в GWT и ми дава следните грешки и предупреждения, които не знам, дали са нормални:
edno.jpgdve.jpg

Едното предупреждение ми казва, че началната страница е блокирана от роботс.тхт🙂
Да не би да е, защото в ВП в Privacy Settings съм дал ''Ask search engines not to index this site.''

За: Re: За: Трябва ли да събмитна WP сайт в GWT?

За: Re: За: Трябва ли да събмитна WP сайт в GWT?

Едното предупреждение ми казва, че началната страница е блокирана от роботс.тхт🙂
Да не би да е, защото в ВП в Privacy Settings съм дал ''Ask search engines not to index this site.''
Разбира се, че е затова. Ето ти в превод горното изречение: "Покани (или изисквай) търсачките да не индексират този сайт." Какво друго може да очакваш?

На снимката не се вижда защото е малка. Този форум все така ги прави, много е дразнещо 🙂.
Както каза diabolic.bg трябва да си оправиш настройката. В момента изобщо те няма в Google.
За другите съобщения не ги виждам както казах от снимката.

Re: Трябва ли да събмитна WP сайт в GWT?

Подобни карти на сайта са полезни с това, че ако реално съдържат всички страници, които трябва да са в индекса, много лесно могат да се видят проблеми с липсващи страници и такива, които поради някаква причина не са успели да се индексират.

Както каза diabolic.bg трябва да си оправиш настройката. В момента изобщо те няма в Google.
Сега я връщам настройката, дадох я тази настройка, защото бях почнал сайта с ampps и бях надробил голяма каша🙂

Back
Горе