SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Трябва ми съвет - сигурно ги знаете тия неща :)

mitkko

New member
Здравейте, сайта ми е на 3то място в гугъл за 2 keywords.
Искам да го заменя, тъй като е joomla, с нов написан на php, css.
Въпроса ми е ако повечето пътища към вътрешните страници се запазят както и мета таговете са същите ще изпадне ли в гугъл, тъй като явно кода ще е различен?
Новия сайт е написан от нулата и въобще в него има само съдържанието и линкове от стария. Затова се и притеснявам, всичко в кода и css-a е различно - ама наистина съвсем различно е построен новия.

Имам опит със сайт на който промених само мета таговете и веднага изпадна, но като възстанових стария индекс за няколко дни пак си върна старата позиция. Само дето тук става въпрос за доста по-мащабна промяна.

Ще съм много благодарен за съвети и препоръки.

п.с. въпроса съм го постнал в още един форум, но ми е много важно, така че колкото повече съвети, толкова по-добре
 
Последно редактирано:
Re: Трябва ми съвет - сигурно ги знаете тия неща :)

аз не вярвам да ти се променя така индексирането и ранкването с промяна на цмс и т.н. ако ти стоят старите линкове т.е. урлтата са същите бота не го .. как изглеждат дивовете или таблиците щом ги чете и вижда, че съдържанието си е там .. какъв е проблема. Ако си смениш линковете и урлтата тогава евентуално може да имаш проблеми иначе Гугъл денс си има и без сменяш скрипта
 
Re: Трябва ми съвет - сигурно ги знаете тия неща :)

УРЛ-та които няма да ти отговарят след промяната на сайта им направи ако трябва ръчно едно по едно redirect 301 ако нямаш същата страница насочвай към подобна на тематичен принцип.
Щом ще запазиш мета таговете и съдържанието същото това че кода е различен като структура на HTML-а не вярвам да окаже неблагоприятно влияние. има възможност да мръднат позиции в началото но няма да е за повече от седмица.
 

Горе