Търсачките различават ли главни и малки букви

Mepoooo

Banned
Търсачките различават ли главни и малки букви? Примерно ако ползвам анкор топка и Топка с главна буква - това за търсачките една и съща ключова дума ли е?
Опитвам се да пиша SEO - оптимизирани текстове и инструментите за keyword density ми показват, че са различни думи. Искам да ви питам, дали да се съобразявам с малки и големи букви, що се отнася до търсачките, а не от към правописна гледна точка.

За: Търсачките различават ли главни и малки букви

аз мисля че за търсачките анкор текст с главни букви е като анкор текст с малки, най лесния и логичен начин да провериш е да напишеш нещо в гугъл с малка и с голяма буква и виж дали ще има различие в резултатите.

Google обича разнообразието, не го ли разбрахте вече 🙂 Нали за това е цялата истерия покрай пингвина.
Няма значение дали линка ще е с малки или големи букви, или пък цялото изречение или част от него ще бъде линк.
Трябва да има от всичко и по много.

Re: Търсачките различават ли главни и малки букви

По официални данни, които съм чел преди, би трябвало да няма разлика. Уж така трябваше да е и при резултатите, но от време на време се намират примери, които опровергават това.

Моят съвет е да го караш както ще е по-удобно за потребителя. И да, разнообразието винаги е хубаво нещо.

Е това е ясно. пича явно не следи много от отдавна нещата щом пита за анкор текста. Иначе да +1 от мен, разнообразни анкори, брандове, име на домейна, урл-та, комбинации от думи, и словосъчетания в които е целевата дума - такива трява да са линквете. Вече не можем да си позволим повече от 10 15% точни анкори.

Забрави за термина keyword density ако искаш да имаш успех в SEO-то 🙂. Това отдавна е мръсна дума/фраза.

Back
Горе