Търся програмист

pavkatar

New member
Здравейте,
търся добър програмист (колега), който ИМА ВРЕМЕ да се захване с 1 (много) сериозен проект. Само ще кажа, че проекта ще е първият в България от такъв род, хоства се от VPS и е с .bg домейн.

От човека имам следните изисквания: Отлично владеене на php, MySQl и Ajax.

С евентуалния кандидат ще работим заедно, като неговата задача (първоначално) ще е да създава модули, а когато са готови и работа по системата. Системата съм започнал да я пиша вече, но се оказа много работа и затова търся помошник.

Пари намя да има за работата, но този проект ще бъде една много силна и голяма част от портфолиото ви .

Основната ни цел ще бъде създаване на системата и развитие (имаме пари за реклама на сайта в google). Мога да ви гарантирам, че проекта е уникален и такъв не съм виждал до момента (не само в БГ)

Очаквам вашите предложения:
Ако може да ми покажите ваши творения ще съм благодарен.

Edit: Ще е голяма предимство ако кандидата пише обектно ориентирано и владее Ajax

Ако имате въпроси:
pavkatar [at] gmail [dot] com, 0886445724, skype: pavel_9999

И моля ако нямате желание или време НЕ МИ ПИШЕТЕ!!!

Re: Търся програмист

Приятел, само заради това, че ще ми стои добре в портфолиото ли е мотива да ти помагам с проекта?! Мисля, че щеше да е добре, ако поне беше предложил парньорство и поделяне на приходите. Ако е само заради едното портфолио, мисля, че доста по-добре би стояло ако направя собствен проект и си го сложа в портфолиото 🙂

Опичай си акъла и помисли как да привлечеш хора по по-справедлив начин.

За да ми стои в портфолиото бих работил безплатно за HP примерно.

Опичай си акъла и помисли как да привлечеш хора по по-справедлив начин.

Ако те-първа трябва да си опича акъла човек .. за къде е тръгнал бизнес да прави

Да, но вече сме на финалната права 🙂 Останаха седмица-2 работа 🙂 Вече сме в доста сериозни бета тестове и се фиксват бъгове, че да се получи 1 добър проект 🙂
Поздрави: Павел Николов

Да, но вече сме на финалната права 🙂 Останаха седмица-2 работа 🙂 Вече сме в доста сериозни бета тестове и се фиксват бъгове, че да се получи 1 добър проект 🙂
Поздрави: Павел Николов

Да бе как никой не се беше сетил да направи брояч... я и аз да спретна един, ще го кръстя Тиксо, или по-добре Аналитикс, абе я bgcounter да се знае, че е БГ проекта.

Човек, защо се заяждаш с мен ?
Нещо портив мен ли имаш?
В 2 теми съм писал и ти и в двете се държеш грубо, надменно и да ме прощават админите, глупаво.

Първо, тази тема е от преди 3-4 месеца... нормално да не е актуална, второ никай не те е карал да работиш с мен...
И да идеите в проекта, които включваме вътре са уникални и никъде ги няма...

Ще те помоля, ако се държиш така, просто да не пишеш в темите, които са пряко свързани с мен.

Поздрави 🙂 Павел Николов

Човек, защо се заяждаш с мен ?
Нещо портив мен ли имаш?
В 2 теми съм писал и ти и в двете се държеш грубо, надменно и да ме прощават админите, глупаво.

Първо, тази тема е от преди 3-4 месеца... нормално да не е актуална, второ никай не те е карал да работиш с мен...
И да идеите в проекта, които включваме вътре са уникални и никъде ги няма...

Ще те помоля, ако се държиш така, просто да не пишеш в темите, които са пряко свързани с мен.

Поздрави 🙂 Павел Николов

Сори, пич. Помня още няколко други брояча, които се провалиха така. Проблемът е, че се сяда да се прави нещо без да се мисли.

Конкретно към теб и твоя сайт нямам абсолютно нищо против, даже напротив. Искам да ти пожелая успех. Просто искам хубаво да си помислиш тези часове, които отделяш на ден дали не е хубаво да ги вложиш в нещо по-смислено. И нека бъда по-конкретен какво коства един брояч:

- огромен времеви ресурс, кодирането никак не е малко, особено за сам човек;
- огромен паричен ресурс. Като станат много потребителите този брояч трябва да се храни с нещо... ти дори vps-а не можеш да си избиеш, а камо ли ако тръгнеш да купуваш/наемаш сървъри;
- няма как да си избиеш парите от проекта. Нито рекламите ще са кликаеми, нито някой ще даде пари ако регистрациите станат платени. Или поне тези, които ще дават ще се броят на пръсти - всички знаем колко сме стиснати и бихме предпочели аналитикс примерно. Единственият вариант за монетизация е да го продадеш, но тогава бъди сигурен, че няма да си удовлетворен от цената.

Ако мислиш в бизнес насока, един инсталиран блог с адсенс, в който през ден добавяш уникална статия и я събмитваш по социални мрежи (btw. ето един страхотен туул), ще ти коства в пъти по-малко от времето и пак ще си повече на плюс. Прецени си сам.

Ако пък искаш да имаш стабилно портфолио, то по-добре напиши някой як модул за готова система (Wordpress, Joomla и т.н.). Ако е ползваем, ще ти предаде много голяма тежест. Докато един брояч, ако след време го зарежеш, колкото и да е як, като ми се появи 404, едва ли ще гледам много сериозно на теб.

Та така ги виждам аз нещата. Пак казвам, че нямам нищо против теб, действай си, пък аз в повечето случаи глупости говоря, така че не ми се връзвай много, много.

Гледай как ме отплесна и пак изпуснах лекцията 🙂

- няма как да си избиеш парите от проекта. Нито рекламите ще са кликаеми, нито някой ще даде пари ако регистрациите станат платени. Или поне тези, които ще дават ще се броят на пръсти - всички знаем колко сме стиснати и бихме предпочели аналитикс примерно. Единственият вариант за монетизация е да го продадеш, но тогава бъди сигурен, че няма да си удовлетворен от цената.

fozzy - аз лично не съм много съгласен че проектът няма как да се монетаризира. Всеки един брояч събира страшно много информация за сайта, като: ключови думи, референтни сайтове, конкуренция в ниша и т.н. Тази информация е доста ценна за всяко СЕО (дори и само за лична употреба - в кои сайтове, по кои думи и т.н. да рекламираш платено или чрез Link exchnage). А ако и системата стане функционална и популярна винаги може да се появи по-голяма фирма, която да я купи.

Информацията струва много. С един аналитикс правиш анализ на твоите сайтове а тук имаш достъп до хиляди.

Иначе за ресурсите (главно за хардуера) съм съгласен. Според мен ще са страшно много (особенно като се натрупат месеци и за тях все още се поддържа статистика) и изисква много добра архитектура на базата за да има бързи репорти.

Съгласен съм и за обявата, която според мен е написана уникално нагло и дори може да обиди програмистите, които уж желае да привлече (отделете много време за моя проект, аз няма да ви платя ама вие трябва да сте горди че сте работили по моя проект).

Здравейте, темата доста се оспами, но това няма значение, тъй като вече не е валидна.
Значи, сайта в момента се спонсорира от 1 фирма, която дава vps-а. Наистина имаме огромно натоварване. За 2 месеца броене на посещенията на url.bg (преди 2 месеца изтрих базата данни), имаме 250 000 записа.

За сега сървъра се държи добре, но ще видим за напред какво ще правим 🙂

А иначе за обявата, съжалявам ако съм убидил някого... Не мисля, че е странно, да търся човек с който да развием проект, без първоначално заплащане..., но щом така смятате добре, няма повече да пускам такива обяви тук. 🙂
Поздрави

Back
Горе