Търся фрии платформа за е-магазин с добро SEO

borislav123

New member
Търся фрии платформа за е-магазин с добро SEO

RSS feed, уведомяване за новите продукти на Гугъл и добра структура

спрял съм се на

1. Open Cart - тествах един, фиийда не му бачка, има и гугъл Base sitemap, но дава грешка, казват, че за повече продукти /над 1000 - 2000/ се бъгва

2. Presta Shop - бива , над 1000 - 2000 продукта не зам как е

3- Magento - не съм пробвал, казват, че е доста тежък и сложен

За: Търся фрии платформа за е-магазин с добро SEO

3. Магенто - найстина е много тежък - сега довършвам един магазин на него и проклинам деня в който го започнах🙂 и не е много SEO френдли

Open Cart според мен бива. Фийдовете му бачкат, не помня вградения дали работеше, май да. Имам няколко които са преправяни от един за различни нужди. Тъй като аз съм 1.49.6 при мен има гугъл Base и гугъл sitemap отделно. Гугъл Base ползвам за търговския център на Гугъл. Sitemap не ползвам никога на никакъв сайт.
От гледна точка на SEO и Open Cart и Presta Shop са все тая. Смятам , че адресите трябва да се образуват по друг начин, ама това си го решават програмистите.
И на двата магазина адреса към конкретния продукт се образува по различен начин в зависимост дали достигаш до него от категория или примерно от Най-купувани. Presta Shop само съм го разглеждал.
Въпреки тия недостатъци на Open Cart магазина ми се класира доста добре. 1 място от около 1 730 000. Не знам как ще се държи с няколко хиляди продукта. в моя има около 100. Ако те интересува нещо за фийдовете мога да се опитам да си спомня точно какви ползвам.
Ей тук не разбирам какво си искал да кажеш: "уведомяване за новите продукти на Гугъл и..."

Re: За: Търся фрии платформа за е-магазин с добро SEO

Re: За: Търся фрии платформа за е-магазин с добро SEO

Ей тук не разбирам какво си искал да кажеш: "уведомяване за новите продукти на Гугъл и..."

Мерси, gogobg

имам предвид - ping до Гугъл, че има нови неща в сайта

както прави WP

За: Re: За: Търся фрии платформа за е-магазин с добро SEO

За: Re: За: Търся фрии платформа за е-магазин с добро SEO

Мерси, gogobg

имам предвид - ping до Гугъл, че има нови неща в сайта

както прави WP
Моя сайт със сигурност няма такова и не виждам да му пречи. Може и да има някое готово разширение, но никога не съм се интересувал от това, а и не смятам, че има кой знае какъв ефект от него. Пробвал съм с други сайтове. Ако гугъла е решил да не индексира нещо ти си го пингвай колкото си искаш.

Аз определено съм за Ope Cart, пробвал съм и другите, но това е по- добро. Всичко му работи, а и имам няколко изкарани магазина на добри позиции в Google. Относно ping до Google и аз съм търсил, но няма такова приложение или модул.

Back
Горе