SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Устройства за спестяване на ток?

За: Устройства за спестяване на ток?

За: Устройства за спестяване на ток?

То това електромера ли прецаква или намалява някакви смущения? Аз мислех че са позволени онези устройства. Аз не искам да правя нещо, което ще промени отчитането на електромера по лъжлив начин.
 
Re: Устройства за спестяване на ток?

Не са забранени, но не вършат вече работата, за която се продават.
 
За: Устройства за спестяване на ток?

За: Устройства за спестяване на ток?

Здравейте.
А бе хораааа! Големи шарани сте! В електротехниката и физиката такова "животно" няма! Не си давайте парите "за лудо". Някой обясни ли ви как "работи" това устройство?
Някой от вас знае ли с какво количество енергия (с колко ток) и за колко време ще заври един литър вода, налята в тенджера върху котлона ? Нима с това "устройство" един литър вода ще заври по-бързо или с по-малко енергия?


Повечето от вас сигурно са чували за тези джаджи дето като се пъхнат в контакта и евентуално ви спестяват ток, като повишават ефективността. От доста време съм ги чувал, но сега се поинтересувах повече. Убеден съм, че има такива, които са измама, дори сигурно повечето. Все пак знам, че във всяка лъжа има и истина. Интересно ми е какви са вашите впечатления/опит по въпроса.

Мнения по форуми

Прочетох доста мнения по форуми, български и чуждестранни. Забелязах, че голямо количество хора, още като видят темата и моментално почват да говорят неща от сорта на: Пак ли тия измами, Докато има риби ще се продават и тия джаджи и т.н. Без да казват нищо смислено. Други пък се опитват да обяснят защо това не е възможно да работи, понеже нямало как да стане, бла бла обясняват го по-технологично. Общото между двете групи хора е че реално не са тествали устройството.

Има и хора, които казва, че са чували от познати, че реално работело. Интересното е че не виждам да е писал човек, който си е купил такова нещо.

Как работи?

До колкото разбрах се свързвал някакъв кондензатор, който понеже като се напълни може да отдава след това ток, при някакви спадове, той компенсирал или нещо такова. И така като намалят загубите се пестял ток. Работело повече при някои електроуреди дето се изключват и включват, като климатици, луминисцентни лампи и т.н. Иначе и за другите, но по-малко. Имало и много ментета, които имат вътре само елементите нужни за да светната лампичките и това е.

А някой хора казват, че реално може да се спести малко от това, но електромерите били направени така, че не отчитали тока по такъв начин, а по друг си начин, за това нямало смисъл.

Общо взето ...

...мнения всякакви. Но има ли реално човек, който си е купил такова и го е пробвал? И дали е купил менте или истински (ако има такива). Какви са вашите мнения? Вие купували ли сте такова нещо? Познавате ли някой който е?
 
Re: За: Устройства за спестяване на ток?

Re: За: Устройства за спестяване на ток?

Та за сега ми изглежда, че не работи, поне това. Те за него говорят в темата.
Все пак очаквам borislav123 ако може да каже подробности за това, дето каза по-рано. Не сега де, когато може.

ето - http://borislav.ideabg.com/podr.html?id=365

мисля че намаля все пак малко, по мои сметки
 
За: Re: За: Устройства за спестяване на ток?

За: Re: За: Устройства за спестяване на ток?

ето - http://borislav.ideabg.com/podr.html?id=365

мисля че намаля все пак малко, по мои сметки

Мерси за инфото. Пиши пак следващия месец да видим.
То от кои уреди се водеше че намаля? Щото ако намаля само от климатик, не ми върши работа.

@natev
Човек ли си или бот? Кажи нещо човешко :).
 
За: Устройства за спестяване на ток?

За: Устройства за спестяване на ток?

Според мен тези устройства за пестене на енергията работят на принципа на ето този UPS:
http://eyebg.com/за-захранването-ups-387.html

Разбира се има техническо обяснение ето тук:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Фактор_на_мощността

Факторът на мощността на консуматорите се подобрява (стремежът е към стойности около и над 0,9) по различни начини, в промишлеността най-широко разпространеният е с кондензаторни батерии, превключвани автоматично, тъй като най-често промишлените консуматори имат индуктивен характер. Осветителните тела с луминесцентни лампи обикновено имат вградени кондензатори за подобряване на фактора на мощността.

Обаче повечето техника във България има вградени такива кондензатори. А подобно устройство "Yes Box" си представлява точно един кондензатор. И официално от Активни Потребители:
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/статия/741/Уреди-за-пестене-на-електроенергия
 

Горе