Фейсбук се скапа

Re: Фейсбук се скапа

Ами доколкото разбрах, и там тече ПАНДА ъпдейт 🙂 с цел премахване на външни некачествени "доставчици" на лайкове. Небезизвестният TWINEDS спря да прелага вече ФБ лайкове 🙁

Той си е почти перманентно счупен. Посоянно правят някакви генерални промени и приложенията трябва да се пренаписват и преправят. На мен лично ми е писнало вече...

Ами доколкото разбрах, и там тече ПАНДА ъпдейт 🙂 с цел премахване на външни некачествени "доставчици" на лайкове. Небезизвестният TWINEDS спря да прелага вече ФБ лайкове 🙁
От онзи ден(сряда), а днес изтриха направо таба за фейса.

Чува се че има и спад от тази така наречена социална мрежа. Някъде бях мернал даже и че се продава.

Вярно е, че губят 6 милиона потребители в Америка през май, но това за продажбата си е чиста фантастика. Няма кой да предложи толкова пари. Най-много да хвърлят малко акции на борсата, но ако не ги принудят насила регулаторите в САЩ, няма да го направят.

Бас ловя че в момента Марк и колегите му мъдрят какво да направят за да задържат потребителите си. Макар че, да изгубиш 6милиона си е нищо...

И все пак, даже и Времето не е вечно...

Доколкото разбирам от форума на blackhatworld, идеята на ФБ е да изчисти платените лайкове - "Real value was in the "social proof". Hence why ppl were buying those likes..." И не намирам идеята за лоша, купуването на "репутация" и лайкове си е чиста проба измама на потребителите!

Купуването на репутация не е измама, а голям бизнес - викат му професионален PR. Това може би е втората най-древна професия след... знаеш кое. Няма как да изчезне и социалните мрежи са естествената среда за развитие на платения PR. Почти всичко може да се купува и да се продава на тоя свят.

Купуването на репутация не е измама, а голям бизнес - викат му професионален PR. Това може би е втората най-древна професия след... знаеш кое. Няма как да изчезне и социалните мрежи са естествената среда за развитие на платения PR. Почти всичко може да се купува и да се продава на тоя свят.
Така е, всичко се купува и продава, но нали идеята е тези "Лайк бутони" да
показват качеството на материала? След време ще се продават Г +1 лайкове, и какво ли не. Не съм фен на ФБ, надявам се да се преборят, и искренно се надявам това да не застигне и Г +1 идеята!
Код:
....the fact is that 99% of Facebook community pages never get over 
a couple of hundred members.....

Back
Горе