Фейсбук a href

worda

New member
Здравейте , от няколко дена се опитвам да направя следното подобрение. В момента след определен брой минути след като виц е качен на сайта , го публикува и във фейсбук страничката на сайта. Формата е : текст , линк.
От няколко дена се опитвам да направя формата <a href="линк">текст</a>. Проблема е че фейсбук показва <a href=""> като plain text . Как може да го оправя ?

За: Фейсбук a href

Мисля, че както и да се мъчиш, няма да изкараш реален линк от ФБ. Как ли не съм се опитвал, но винаги намират начин да ни прецакат.

Мисля, че както и да се мъчиш, няма да изкараш реален линк от ФБ. Как ли не съм се опитвал, но винаги намират начин да ни прецакат.
Да но съм виждал други странички да правят именно това....

Аз ползвам RSS Graffiti. Ако имаш RSS емисии от сайта - виж дали ще ти свърши работа. От това, което прочетох - мисля, че точно това търсиш - <a href="link">zaglavie</a>

Аз ползвам RSS Graffiti. Ако имаш RSS емисии от сайта - виж дали ще ти свърши работа. От това, което прочетох - мисля, че точно това търсиш - <a href="link">zaglavie</a>

Ще разгледам апликацията , иначе ползвам 1stMovers AT Connector NG

Подкрепям Poltargaista. И аз мисля, че с РСС ще стане. Успех!

Подкрепям Poltargaista. И аз мисля, че с РСС ще стане. Успех!

Уж го настроих , но не знам точно кога поства новите вицове в страницата.... линка към rss е http://smeshnoto.eu Къде греша?

От самото приложение има настройки да го активираш за определени страници - On/Off, активирай го за страницата, която искаш. Също има и настройки за времето, през което да се обновяват публикациите. Забелязах обаче, че е по-добре да оставиш през 30 минути, отколкото постоянно (по-малък интервал), защото реално при зададен по-малък интервал всъщност времето за реакция е по-голямо.

Re: Фейсбук a href

Аз ползвам Add link to Facebook - това е за WP. Слага си линк автоматично в страницата, като публикувам в блога. Не знам с каква CMS си.

За: Re: Фейсбук a href

За: Re: Фейсбук a href

Аз ползвам Add link to Facebook - това е за WP. Слага си линк автоматично в страницата, като публикувам в блога. Не знам с каква CMS си.
с joomla , има само платени добри плугини.
@poltargaista настроил съм всичко , но зададох на title да се показва описанието или по точно самия виц и съм скрил самото описание , така чрез rss graffiti се показва вица с линк към вица от сайта , източника и датата на публикуване. Благодаря за помощта !
p.s. Само да питам , може ли да се преведа текста "Published" и "Source" на rss graffiti апликацията ?
p.s.2 Защо постовете от rss graffiti не се показват при новините ?

Последно редактирано:

Не мисля, че има BG превод, а и не съм се интересувал честно казано. Виж, интересно, ще разуча въпроса тия дни.

При кои новини не се показва? Можеш да зададеш публикациите да излизат на твоята стена или на стената на страницата. Отделно можеш да определиш какъв вид да е публикацията - смяна на статус, новина и т.н. Пак от самото приложение.

Не мисля, че има BG превод, а и не съм се интересувал честно казано. Виж, интересно, ще разуча въпроса тия дни.

При кои новини не се показва? Можеш да зададеш публикациите да излизат на твоята стена или на стената на страницата. Отделно можеш да определиш какъв вид да е публикацията - смяна на статус, новина и т.н. Пак от самото приложение.
Проблема е че може да направиш линк на текста да пренасочва към сайта , но когато рсс graffiti постне новината тя не излиза като обновен статус... Обновяване на статуса поства пак plain текст , което не ми върши работа.

хМм... ами тогава остава варианта RSS-а да го направиш да не извежда текста на самия виц, а само title + линк.

А опита ли:
RSS Graffiti > RSS Feed > Edit > Basics > Style > Status Update или Compact ?
И после от Transform > Prefix да сложиш някакво интро?

Ще се получи нещо от рода на:

SITE(LINK) - Prefix - Zaglavie
Published: 2012-02-23 15:17:17 GMT
Read: Full story(LINK)
Source: SITE(LINK)

хМм... ами тогава остава варианта RSS-а да го направиш да не извежда текста на самия виц, а само title + линк.

А опита ли:
RSS Graffiti > RSS Feed > Edit > Basics > Style > Status Update или Compact ?
И после от Transform > Prefix да сложиш някакво интро?

Ще се получи нещо от рода на:

SITE(LINK) - Prefix - Zaglavie
Published: 2012-02-23 15:17:17 GMT
Read: Full story(LINK)
Source: SITE(LINK)
Аз искам просто да изкарва само текст на вица като хиперлинк към съответния виц.
<a href="asd">Tekst na vica</a>
Нещо такова , но фейсбук публикува <a href=""> като plain text ...

Това във вида, в който го искаш - не вярвам да стане.
Може би има някакви тънкости, но не съм запознат и не мога да ти помогна. Казах за RSS Graffiti, защото на мен ми върши работа - публикува всяка нова публикация доста бързичко, с дата на публикуване, няколко реда от статията и линк от заглавието - към самата статия в сайта. За това се сетих и това писах. :-] Извинявай, ако съм те заблудил и не съм помогнал.
Нека някой по-запознат се изкаже дали е възможно това, което искаш.

Re: Фейсбук a href

Правиш си RSS със съдържанието, което ти трябва, и го прекарваш през networkedblogs.com - на ФБ страничката ти излиза заглавието като линк към адреса, както и текста, който си пуснал

Ако искаш само текста като линк, задаваш РССа да генерира съдържанието си като пускаш текста на вица като заглавие

Back
Горе