SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Форма за "конструиране" на линк

BullBlogger

С рогите напред
Аз лично съм много зле с програмирането (още) и имам дребен проблем, който обаче нямам идея как да реша

Резюме: искам в WP страница (page) да направя следното.

1. Има кутия за пейтсване на стринг (няма нужда от каква да е валидация на стринга)
2. След въвеждане на стринга, потребителят натиска бутон, който добавя стринга към урл адрес (http://www.neshtosi.com/ + stringa).
3. Потребителят се препраща на получения урл http://www.neshtosi.com/stringa

В стъпка втора много бих искал да има капча преди натискането на бутона и изпълнение на заявката за да избегна автоматичното генериране на стрингове. Другият вариант е да ги карам да се логват, това обаче не ми спестява автоматичното генериране на стрингове

Ясно ми е, че е проста задача, но не е за 2 минути драсване т..е. ще съм благодарен и на някакви насоки а аз после ще си се мъча.

Благодаря!
 
Re: Форма за "конструиране" на линк

Аз бих го направил по следният начин:

1. Правя си една функция в functions.php с проверка за капча ( за капча бих ползвал смятане, понеже е най-лесно за правене, пък и не е лош вариант;
2. Правя в page.php проверка дали е желаната страница и ако е желаната страница, зареждам функцията, като преди това проверявам дали е натиснат субмита, ако не е, не прави нищо. Ако обаче има получено запитване, си стартира функцията и съответно си прави редиректа към другата страница.

Може да звучи сложно, но наистина не мисля, че ще е някакъв проблем да се направи :) работа за минутка дето се вика.

Ако се затрудняваш, драсни едно ЛС и прати контакти за скайп и ще помогна с насоки и примери ако трябва :)
 

Горе