SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Форума от като е с новия дизайн работи доста по-зле при мен

lipa

New member
По-рано всичко беше нормално, форума работеше супер, но сега, от като сложихте този нов дизайн страниците се отварят много бавно, когато се опитвам да публикувам някакво мнение често ми дава грешка. Erorr response!
 
В началото новия дизайн се държеше бързо и ни подмами. После се оказа, че трупа огромни кешове и се затлачва.

Проблемът е във vBulletin. Да стоиш на старата версия не си е оферта, защото там имаше много проблеми със сигурността. Новата пък е супер нестабилна.

Има сега няколко по-нови верии, в които уж текущите проблеми са оправени, но има нови проблеми, други. Също така не иска да се ътпдейтне изобщо.
 
Клокси това което беше последно за секюрити във версия 4 и 5 също са пачнато даже и във версия 3 която официално не се поддържа от две години - това им е хубавото на по-скъпите комерсиални скриптове, че имат поддръжка за удължени периоди на всички версии дори след излизане на нова....

Иначе относно скоростта, хостинга трябва да тунингова , незнам с коя версия на php сте но 5.4 e до около 30% по бързо от 5.3, а казват че 5.5 е още малко по бързо
https://blog.asmallorange.com/2013/08/php-roadmap-performance/ аз съм с 5.5, с включен zend opcache който е вграден в нея...

vbulletin.com имат варниш кеш опред пред апача, а каквото не става с мекото (soft) ще стане с твърдото... Пойскайте чисто SSD, сегашните модели са бързи колкото DDR1 памет, s1yf0x ще ви го разпише какво да искате, а даже там хората около него ;) може да ви намерят и подходяща машина, ако сегашния хостинг парньор не се разберете за машини

това invalid server response найстина е ужасно... :(
 
Аз отдавна имам желание да го кача на SSD VPS-че с IPv6. Да разкарам Apache и да остане чист nginx . Да махна излишните простотии на PHP и евентуално един varnish отпреде ако почне да товари но като за начало може да се мине и с дефолтния кеш на php 5.5
 
Уж излизат пачове за стариве версии, но има дупки, които не са запушени в 4 и 3. Примерно имаше някаква дупка в текстовия редактори, която за да се запуши трябва самият той да се обнови до последва версия. Е да, ама в 4 и 3 това няма как да стане. А бъговете в 5-цата идват повечето точно от въпросния редактор.

Говорите за много хубави неща откъм сървърно ускоряване, но когато проблемът е в самия софт и на квантов компютър да го сложиш резултатът ще е подобен :)
 
Мисля че се сетих за коя дупка говориш във файл ъплоудър на текстовия редактор :) тя е пачната по официалния предоставен от вбюлетин начин - като си заменихме upload.swf с празен файл (смях) :clap:

Грубата сила помага на бавните скриптове поне за проба опитайте стига на s1yf0x да му се занимава да го качите заедно с генерираните кешове и да му симулирате товар резултата може да изненада :)
 
Аз съм "ЗА", когато се реши да се пробва. Даже може да стане с излизане на нова версия, чиста инсталация и импортиране на сегашните теми, постове и потребителски профили.
 

Горе