Хакнат WordPress блог

За: Честито на ICN.BG

незнам какво му харесваш на посланието като е съвсем безмислено.
какво общо има държавата с бъговете на WP, че и с хоста?
какво общо имат и управниците с ICN?

Здравей katsarov,
Благодарим ти, че следиш Блога ни отблизо, само 30 минути след зловредната намеса си успял да увековечиш момента.
След един бърз преглед забелязахме доста теми за уязвимост в WordPress, като една от тях открихме тук

Не намираме логика, обвързваща сигурността и качеството на услугите на дадена хостинг компания с бъг в сигурността на дадена уеб система, която се разпространява безплатно.

Благодарим ти още веднъж за уведомяването. 50 минути след намесата проблемът е решен, благодарение на сигнала на добър съфорумец.

http://prikachi.com/images/855/4335855u.png
Много хубаво послание са оставили хората 🙂 Мен лично ме накара да се замисля.

Re: За: Честито на ICN.BG

Здравей katsarov,
Благодарим ти, че следиш Блога ни отблизо, само 30 минути след зловредната намеса си успял да увековечиш момента.
След един бърз преглед забелязахме доста теми за уязвимост в WordPress, като една от тях открихме тук

Не намираме логика, обвързваща сигурността и качеството на услугите на дадена хостинг компания с бъг в сигурността на дадена уеб система, която се разпространява безплатно.

Благодарим ти още веднъж за уведомяването. 50 минути след намесата проблемът е решен, благодарение на сигнала на добър съфорумец.

Радвам се, че проблема ви е разрешен, но бихте ли споделили от вашия опит, от къде се е появила дупката? Дупка в темплейта, в някоя добавка или в самия wordpress?

Ще се радвам да споделите информация свързана с проблема и причината му, защото ще бъде в помощ както на мен, така и на ваши клиенти.

Хмм, слаба държава, слаба защита. Че то ако блога е на WP, нашата държава не е виновна за неговата сигурност. Не че някоя държава изобщо е 🙂. Вместо да го хакват можеха момчетата да помогнат за развитието на WP като запушат някои дупки. Това щеше да е по-полезно.

Хмм, слаба държава, слаба защита. Че то ако блога е на WP, нашата държава не е виновна за неговата сигурност. Не че някоя държава изобщо е 🙂. Вместо да го хакват можеха момчетата да помогнат за развитието на WP като запушат някои дупки. Това щеше да е по-полезно.

Нима очакваш 12/15 годишни тинейджъри, които не са програмисти, а просто ползватели на exploits да помогнат за нещо? 🙂

re: Хакнат WordPress блог

Кристияне, падна ми в очите.
Не мисля че като го публикува във форума, ти прави чест лично на теб или да доказваш нещо...
Мислех да не се меся, но ще го направя, като публикувам АЗ пък скриншот на чата ти с мене и подигравателното ти отношение към колегите + това че защитаваш хакерите, които са го направили.
Сърди ми се колкото си искаш.
http://i.imgur.com/ZYp4F.jpg

Както казах и в чата с теб - лапетата направили поразията с нищо не са "хакери".
Както виждаш и колегите, по горе ти казаха - wordpress е с отворен код, има редица експлоити за него и лесно се хаква.
Какво значи хостинг без защита според теб? Обясни ми го, щом се имаш за толкова вещ.

Не харесвам хакерите и всеки който се мисли за такъв.
Половината са 15 годишни (максимум) пъпчасали гийкчета, без личен живот, които се мислят за големи.

Ура, хакнахме wordpress-a на ICN, ще оправим държавата си и всичко...
Grow up dude..

И на хелдеск блога оправете. И ако съм на вас ще пиша на enom за техния домейн - неверни who is и регистрант Адолф Хитлер, дали няма да им литне домейна? 🙂

На мене ми се види, че домейна е в GoDAddy, не в Enom.

Re: Хакнат WordPress блог

@isavkov, прие нещата твърде лично, но на мен не ми пука.
То че, WP се хаква, си се хаква лесно (въпроса е кой е успял да го защити, а не хакне) . Но въпроса не е в самата CMS. Друго е да имаш сайт който ти носи сто лева дневно примерно и изведнъж да ти го хакнат. Поне такива неща не трябва да се допускат, водим се уебмастъри, пък сайтовете не можем да си оправим.

Wordpress си има бъг в ядрото преди версия 3.1, ако не е обновен няма как да го защитиш освен с "deny from all" в .htaccess-a 🙂
Въпроса е точно в самия CMS. Докато използваш безплатно разпространяващи се приложения риска винаги е по-голям от колкото да имаш custom CMS.
Ако си добър webmaster няма да разчиташ на готови системи за у-е на съдържание, а ще си напишеш такава, и няма да обвиняваш доставчика си защото пробива не от него а смия компрометиран код.

П.П Надявам се подписа ти да е просто съвпадение ...

@isavkov, прие нещата твърде лично, но на мен не ми пука.
То че, WP се хаква, си се хаква лесно (въпроса е кой е успял да го защити, а не хакне) . Но въпроса не е в самата CMS. Друго е да имаш сайт който ти носи сто лева дневно примерно и изведнъж да ти го хакнат. Поне такива неща не трябва да се допускат, водим се уебмастъри, пък сайтовете не можем да си оправим.

Пример : пишеш си сам системата, обаче ти флуудват хоста от 100 различни IP и спира сайта ти ( който примерно носи 1000 лв на ден ) спира. К'во праим ?

За: Хакнат WordPress блог

Купуваш си хардуерен firewall за 7 хиляди лева , да ти пратя ли фактура?

Ми по твоята логика, дай да неправим уеб сайтове.
Щото само пишлеметата дето са мислят за хакерчета са кадърни.

Пускам LOIC-а и няма хостинг който да издържи на флуда ми.
Ако ще господ да е писал сайта.
Говориш неща, които не разбираш.
За това запалих одеве така.

Пример : пишеш си сам системата, обаче ти флуудват хоста от 100 различни IP и спира сайта ти ( който примерно носи 1000 лв на ден ) спира. К'во праим ?

Че не разбирам, не разбирам, ама така се гаврят с нас и питам как реагирате. Нима повечето слагат бек ъпа и си продължават ?

@katsarov, кое е похвално в това което правят хлапетиите? Като направиха deface на сума български блогове на потребители? Като хакнаха ICN Блога? Какво промени това? Просто група хлапета са решили да си мерят пишките, като го правят, уж за да накарат потребителите, да подобрят сигурността на сайтовете си... а това с какво би променило държавата ни? Ще нахранят хилядите гладни или пък ще излекуват болните?

Като исках да си показват уменията и желаят да правят някакъв вид протест да се мъчат да хакват сайтове, които вредят на обществото или на видни депутати, които се грижат да се приемат глупави закони... това бих нарекъл благородно и с ръка на сърцето ще ги подкрепя. В момента, единственото, което правят е да изкарват работа на хората, а като гледам какви ги вършат, много скоро може и да ги дават в криминалните хроники, понеже видях, че разпространяват лични данни от база данните на пробити сайтове, което вече си е доста сериозно от правна гледна точка.

Аз бих им препоръчал на децата да си седнат на дупето и тия знания да ги ползват за нещо по-полезно и доходно, което няма да им навлече излишни неприятности.

Относно въпроса ти за ddos атаките, ще ти кажа, че варианти бол. Както каза s1yf0x, купуваш си хардуерен firewall и си ток и жица. Едва ли, ако печелиш 1000 лв. на ден, ще ти се стори, толкова голям разход, а има и куп други варианти. За пример, при мен се случи именно това преди няколко дена. Нападнаха ме скрап ботове и така прилично флуднаха хоста, че се чакаше по няколко минути да се отвори сайта. Намерих решение и почнах да овладявам ситуацията, без допълнително разходи... и туй май е място да си задам въпроса към теб... ти ако притежаваш 1000 сайта, ще имаш ли времето и нервите да си запъваш дупките към CMS-са? Вярно видях, че си се постарал с личният сайт, но нещата не стоят така за останалите ти, така, че не се припирай излишно, щото утре, ако и твоят сайт осъмне с deface и ти ще се оплакваш по форумите...

За мен начина на мислене на тия пишман експлойтърчета е нелогичен като цяло. Защо трябва да съсипват български сайтове? Това не мога да разбера.

А и като цяло, знанията и уменията им са ограничени, в това съм сигурен, защото използват готови експлойти, а не откриват те такива.

Че не разбирам, не разбирам, ама така се гаврят с нас и питам как реагирате. Нима повечето слагат бек ъпа и си продължават ?

Е как искаш да реагираме?
Да не мислиш, че ICN само са качили бекъпа и толкова?
Пак ти казвам, освен да хейтваш в момента друго не правиш.

Back
Горе