Хак и SEO - пример :)

Re: Хак и SEO - пример 🙂

Ще помоля модератор да изтрие поста, кликнах два пъти без да искам

Последно редактирано:

Уточни за какво говориш, може и на лично или по ICQ.

Само ще спомена че дори 2 пъти сам съм се рипортвал пред гугъл 🙂 - от компове на приятели - беше преди около 2 години първия път и преди около половин година втория. Никакъв ефект. Нарушението трябва да е сериозно, ако е измислено и неверно естествено че мерки няма да има, на дреболиите също не обръщат никакво внимание.

Който ползва черно seo да му мисли, аз нямам от какво да се притеснявам.

Говоря за това, че репортването на сайтове работи за Гугъл не за уебмастърите. Т.е. в дългосрочен план репортвайки сайтове играеш срещу себе си. Обикновенно нубовете, които дори не са купували линк през живота, репортват сайтове и обикновенно сайтове на конкурентите.

За класирането по "мебели" сигурно половината купуват линкове. Което е не по малко нарушение на правилата на търсачката.

Ако някой прави нещо за да се класира добре, опитай да събереш ноу-хау и да си вадиш изводи вместо да го топиш.

Преди някой да ме разбере погрешно, не насърчавам хакването на сайтове за да се класираш. Напротив. И на мен са ми хаквали сайт същите келеши.

Ама да се говори по принцип "с блек-хет seo не става" е много погрешно. Блек-хет е за напреднали, а не за новаци.

Това добре, но наистина не се сещам защо го обясняваш на мен 😱

Колеги които ме шпионират по-отблизо знаят че едва ли има нещо което да не съм изпробвал поне по няколко пъти от всички типове seo, включително техники които не съм прочел тук - просто тук тези теми ги няма, не знам поради какви причини 😉

А за: "с блек-хет seo не става" нямам това предвид, имам предвид точно тази част от блек-хат с хакването. Никак не го одобрявам.

Последно редактирано:

в интернет съм от много години и не бях банван никога, да не говорим че съм можел да бъда модератор на едни добри форуми, но това което става тука е наистина смешно или трагично, аз го разчитам като "след като другия лъже, то и аз мога, само трябва всички да си траеме".

аз лично съм репортвал сайт вече, смятам да направя същото и с виденов, защото когато всичко е по правилата се вижда кой как се справя най-добре.

и мисля, че който си е срал в гащите трябва и да си ги почисти, това го правят и далеч по-гупавите мутри и мутреси като се правят на благотворителни.

(мерси за отрицателния вот 🙂 )

Последно редактирано:
  • Like
Реакции: nbsp

и мисля, че който си е срал в гащите трябва и да си ги почисти, това го правят и далеч по-гупавите мутри и мутреси като се правят на благотворителни.

Пич, само емоция проличава от коментара ти и някаква цялостна нужда от справедливост в живота и ... никакви аргументи.

Това "когато всичко е по правилата се вижда кой как се справя най-добре" е много общо твърдение, за да бъде някакъв аргумент, освен това не може всичко да бъде по правилата, това е някаква химера на вечно "онеправдания".

Интересното беше дали ще го засече алгоритъма, без човешка намеса, то няма как да се разбере, тъй като много хора са го репортвали вече и в последствие дали да се репортва, но там поне с някакви сериозни аргументи, а не с емоции 🙁

и хаква чужди блоговете, не е виновен

Сега проблемът какъв е? Че Виденов се възползва или че вие не знаете как става? 🙂

/офф

Не съм оптимизатор във вида по който сте вие, т.е. не се занимавам с това но го ползвам като възможност.

А за правилото и онеправдания, доколкото присъствам в интернет съм оправдан достатъчно и само по правилата 😉 лошото е когато някой от вас си изкарва парите с оптимизация и идва един такъв сайт и ви бутне от първа страница.

Но за аргументите си прав, няма ги, щом е по правилно нередните неща да се "покриват".

Сега проблемът какъв е? Че Виденов се възползва или че вие не знаете как става? 🙂

Малко ме ядоса този пост. Проблема е следния - че всеки може да намери индиици да им плати 500$ и да му направят същата оптимизация.
А истинския проблем е че всъщност - регулаторния орган в случаят Гугъл не регулира нищо. Проблема по скоро е морален от колкото друг.

абе, не знам дали е морален, ама трябва да си наясно, че на тези позиции за седмица си избил разходите по индийците. Aко ги намериш се обади, че и аз се замислям 😀

залитна се в двете крайности, от това да ги заклеймяваме до това да им се възхищаваме, щото са великите мозъци, а ние сме глупави ...
изпусна се същественото ...
за това че са хаквали на хората сайтове - гадно, спираме
обаче за останалите скрити линкове ... това което е направено премерено и обмислено ли е, заслужава ли си, колко ще просъществува и така нататък - дайте по същество ...

То като се замислиш, ако банваха така пък щеше да е много лесно да изриташ някой от СЕРП-а.
Може просто да са избрали по-малкото зло...

Back
Горе