SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Хостинг за български пазар и международен.

Zlati

New member
Здравейте! Съвсем нов съм във сферата на създаването на сайтове и оптимизацията им, никога до сега не съм се опитвам да направя нещо такова. Все пак сега имам идея и желание да създам два сайта - един онлайн магазин свързан с вече съществуващ локален бизнес който ще е предназначен изцяло за българска аудитория и втори тип блог който да е изцяло на английски и предназначен за международна аудитория (може би основно от САЩ). Започнал съм да разучавам Wodrpress и мисля да използвам тяхната платформа, също така се бях засилил към хостинги като BlueHost и Hostgator, но след като се появи и българския сайт реших да прочета за български хостинги и засега оставам с впечатлението ,че ако искам и двата сайта да работят добре трябва да са базирани на два отделни хостинга - български и международен.
Та въпроса ми е какво бихте ме посъветвали какъв хостинг да избера или ще бъде по-добре да се инвестира в два отделни?
 
Здравей Злати, по мое мнение, идеалния вариант от гледна точка на SEO, а също и по отношение бързодействието на сайтовете, е да имаш два отделни хостинга в съответната държава. Но тъй като нещата никога не са идеални, възможно е и двата да са на един хостинг.

Аз лично имам сайтове, които са с аудитория предимно от САЩ, но са на български хостинг, при което не съм имал проблеми, просто така ми е по-евтино и по-лесно.
 
Купуваш си хостинг от където имаш най-добри условия, независимо дали от чужбина или от тук. След това прекарваш сайтовете през CloudFlare. Те имат и сървър в България, така че когато минеш през техния CDN, вече ще се зареждаш еднакво бързо, независимо от къде. Така отпада нуждата от различни хостинги спрямо различните локации.

На мен хостинга ми е в България и всички чуждестранни проекти ги прекарвам през CloudFlare. Така те си се зареждат по съответните държави светкавично бързо. Google си вижда локални IP-та. Всички са щастливи :)
 
Много ви благодаря аз мненията! Все още съм изключително "бос" в тази сфера и не ми се иска да се охарчвам тъй като не знам дали ще просъществуват тези сайтчета.
Cloxy@ CloudFlare звучи страхотно, може би е точното нещо което ще ми свърши работа. Видях ,че от ICN предлагат тяхна услуга, само да попитам. Това значи ли ,че мога да поръчам хостинг например от тях и да разположа "виртуален" сървър за международния сайт в САЩ например без да трябва да доплащам каквото и да е?
 
Когато прекараш сайта си през CloudFlare, той реално започва да се зарежда от множество сървъри по цял свят. Така заявките от Америка ще се обслужват от съответните сървъри, близо до клиентите. И никой не може да разбере, че сървърът реално е в България.
 

Горе