Цена на сайт, както и няколко други въпроса

temelkov

New member
Здравейте приятели, тъй като за първи път правя сайт със заплащане и искам да съм информиран горе долу на каква цена върви изработката ми. http://kotushev.zettahost.bg/ ето това е сайта, все още не е завършен предстои му допълване на няколко страници, добавка на PHP контактна форма и прехвърлянето му на платен хост както и SEO поддръжка. За сега не съм правил SEO поддръжка, но ще се дам всичко от себе си, за да може сайта да просперира. След тези подробности на каква цена мислите че е добре да го продам? Също така имам няколко въпроса и за music player-a. Изтеглих го от http://flash-mp3-player.net/ , но как мога да го направя, така че песента да се пуска само първия път когато зареди сайта т.е. като се reload да не се пуска наново? И също как мога да сменя песента? Благодаря.

Re: Цена на сайт, както и няколко други въпроса

сайтът върви толкова, колкото можеш да вземеш на клиента... за подобни сайтове съм взимал много различни суми - до 5 пъти...

но нещо не разбрах - това ако е сайт за конкретен клиент, защо не си договорил парите предварително?

за песента - примерно с кууки... лично аз не те съветвам песента да се пуска автоматично дори 1-вия път... такива сайтове дразнят.

а как да я смениш - би трябвало да посочиш друг файл просто, не разбрах въпроса...

Клиента е мой приятел и се договорихме да му изготвя сайта и тогава да се пазарим.
В моя полза е това, че той си няма ни малка представа от това как се прави сайт, какви езици се използват и т.н.
Въпроса ми е за дадените технологии които съм използвал (html, javascirpt, php, css, photoshop) заедно с поддръжката на платения хост и домейн + SEO да се каже някаква примерна цена, за да знам спрямо купувача и другите подробности колко да му искам.
Иначе за player-а файла се генерира от линк, който е в html код и се насочва към официалния сайт на самия player. Пробвах да го сменя, но не се възпроизвежда песента.

този сайт струва колкото една голяма бутилка J&B или някъде около ~ 30 лева.
Плейъра направо го махни.

Поздрави

хехе значи ще съм на голяма далавера, защото може да получа 500 лв. за него. А относно плейъра - човека иска да има плейър.

този сайт струва колкото една голяма бутилка J&B

Обаче в обратна посока. Поне сложи едно ноиндекс, че ше береш ядове после при "SEO поддръжката", квото и да значи това за теб.

А относно плейъра - човека иска да има плейър.

Той може и мигащо лого на фон със сърчица да иска. Питай го за кого е този сайт - за него лично, или за интернет потребители, евентуални клиенти на фирмата?

Ако човека иска музика и държи на нея, не се конфронтирай с него а му подбери хубава и тиха, не му обяснявай какво не трябва да стане, а с какво неговото желание може/ще обогати сайта, нали искаш да вземеш повече пари?

Има прекалено много истини, още повече в такава наситена ниша, и трябва да търсиш/те с какво да привлечете и задържите клиент които е стигнал до 30 страница на гугъл за да ви намери.

Различните хора от различни неща се впечатляват, има достатъчно доказателства доказващи точно това.

Разбирасе, че съм му подбрал добра музика, но немога да се оправя с тоя плейър. Това ми е първия сайт и съм начинаещ в web програмирането, затова неочаквайте нещо супер добро. Как да сложа ноиндекс, че не съм на ясно?

Аз съм никакъв в програмирането 🙂 просто наблюдавам.

Имаш едни ъгълчета на най-долното бяло поле, поне горните две не са "transperant".

Ако мога да ти дам 1 съвет от мен. По добре сложи менчто "Най-доброто от нас" някъде от ляво или от дясно на сайта. да се вижда още със зареждането. Мен лично ме дразнят сайтове, в които трябва да скролвам, за да намеря менюто. Иначе ми се вижда приятен сайта.

🙂 500 Си е добра цена, не си продавай труда на вятъра за без пари даже допълнително щом искаш се договорете за SEO поддръжката за допълнителни пари. Не слушай какво ти говорят хората за цената търси си това, което мислиш че заслужаваш, ако ли не да си търси друг.
Иначе за сайта мен ми изглежда приятен.

Back
Горе