Ценообразуване на домейн за продан

w1ck3dgam3

New member
Здравейте,
не съм се занимавал до сега с продажба на домейни и ми е интересно да разбера как се образува тяхната цена. На базата на какво?
И има ли въобще някаква база или всеки може да определи някаква цена по субективни критерии?

Re: Ценообразуване на домейн за продан

За България или за света?
като цяло хубавите домейни като s e x .com отдааавна са заети. За България в момента може да се намерят все още добри изрази основно с имена я на град я на нещо друго :wink:
Цената за препредажба зависи от нишата, ако има пари в нишата като при имотите например цената е висока, ако е ниша в която не се въртят пари е ниска.

Последно редактирано:
За: Ценообразуване на домейн за продан

Нямам предвид трибуквени или стари домейни с история. Имам предвид - взел съм си кирилски домейн, вкарал съм му съдържание и съм започнал да го бутам. Стигам до момента в който го позиционирам първи в нишата си.
Мисълта ми е как да разбера дадения домейн дали изобщо има някаква стойност и за колко пари евентуално мога да го продам.
Ясно ми е, че зависи от нишата и позицията, но как да разбера коя ниша на колко се оценява?

Едно нещо, независимо домейн, сайт, продукт, струва точно толкова, колкото е готов някой да ти даде за него.

Има значение ,щом си вкарам съдържание
Ако го вдигнеш до пр2-3 ,естествено цената е различна от н/а
Също как ти се класира в Г
Ясно ми е, че зависи от нишата и позицията, но как да разбера коя ниша на колко се оценява?
- използвай Г тулбар за кл.дума. Нова ти е ориентир за важността на нисшата.

Гледам, че цените са между 50 и 200 лева, като зависи от нишата
Тези с услуги като "хамали", различни "техници" са по-високи, като и имотите.
Нека и други споделят мнение

Последно редактирано:

Преди години работех в магазин за ХС. От доставчик купих един кашон ракия някаква нова странна на никой не позната, сложих и стандартната надценка, след 3 месеца нито една бутилка не беше продадена. Цената беше 3,40. Казах на собственика, той я погледна и каза: забършете я, служете я на централно място и и увлечете цената 3 пъти. След 3 седмици ракията вече беше продадена.
Ако не се продава евтино - продай го скъпо.
Домейна определено е много важно нещо, ако е хубав, дори без да класираш сайта на топ позиции в Г. цената трябва да е минимум три цифрена.

Да го кажем така - имам един домейн (и сайт) с който вече не ми се занимава, защото съм решил да търся доста сериозни ниши. Домейна е сериали.com
Вложил съм не малко труд по него, има PR3 и към момента се позиционира така по следните думи:

сериали - 1во място
сериали онлайн - 4то място
онлайн сериали - 3то място
турски сериали - 2ро място

думите на шльокавица няма смисъл да ги пиша...

Преди известно време, когато го развивах бях първи по всичко, но вече съм го оставил на самотек и е паднал лекичко. Имал е прилични доходи. Проблемът е, че както казах по-горе не ми се занимава с него, защото смятам да се насочвам към доста по-сериозни и тежки ниши. А не ми се оставя просто така да изгори.
Не искам да му взимам много пари, искам да му взема някакви пари. Но колко точно не знам - то затова и пуснах тази тема.

Но нека темата да не се превръща в пазар, защото сме секция чат. Все още не съм го обявил за продан, просто ми е интересно поне горе долу към каква цифра да се насоча да му пусна.

Back
Горе