Честит StarCraft 2

scoobydoo

Know you can!
Честит ви StarCraft 2 😎
По магазините на 27.07, в замунда на 28.07 ;D
StarCraft и Diablo 2 за мен си остават най-добрите игри за всички времена. Ще видим дали StarCraft 2 ще приеме тяхната титла 😉.
Играта е правена около 12 години. Очаква се тази година да направи над 10 милиона продажби (цената мисля е $59.99).

Последно редактирано:
Re: Честит StarCraft 2

Blizzard може да имат само няколко игри, но какви... SC2 заслужено си получи титлата "Най-очакваната игра". Дано след като извадят Cataclysm-а да се фокусират и върху Diablo3 да видим там какви ще ги свършат 🙂

diablo 2 lod е играта, която съм играл най-много през живота си. Цъках малко SC2, много е добра, но не ми върви хубаво на лаптопа (и по-добре, че не върви). btw още няма качествен крак.

diablo 2 lod е играта, която съм играл най-много през живота си. Цъках малко SC2, много е добра, но не ми върви хубаво на лаптопа (и по-добре, че не върви). btw още няма качествен крак.

Аз съм още един от D2 LOD и SC BW клуба, на D2 мачках яко на hardcore 😀

тоя хардкор... 3 героя съм губил на по 35+ левел на nightmare заради fire enchant 😀 Много ги обичам 😀

На D2 на Hell (последна трудност) само веднъж съм я превъртал в мрежа с един френд. Беше много трудно.
SC2 сега я пробвах но ми върви на грозни настройки и много ме дразни. А и още не може да се играе срещу компютъра.
Има мисии ама ще изчакам да си купя нов комп и може би тогава.

На D2 на Hell (последна трудност) само веднъж съм я превъртал в мрежа с един френд. Беше много трудно.
SC2 сега я пробвах но ми върви на грозни настройки и много ме дразни. А и още не може да се играе срещу компютъра.
Има мисии ама ще изчакам да си купя нов комп и може би тогава.
На Д2 зарибявката е battle net, започнеш ли там...лошо ти се пише 😀.

Голямо чакане, голямо нещо. Играта няма абсолютно нищо ново в себе си възможностите на енджина са доста по слаби от Emperor и C&C Generals, но пък рекламата и очакването са големи, така че ще е весело.

Малко неприятен е момента с абревиатурата SC2 която е от много време популярна за една отдавна велика игра - StarControl 2. Дори я има на първа страница в гугъл за SC2 все още въпреки buzz-а на старкрафт.

Новото са единиците и техните способности, което дава възможност за изцяло и напълно нови и безкрайно много на брой стратегии, които ще бъдат откривани с годините. Това си е най-хубавото нещо в играта 🙂. А и вече графиката е повече от поносима, няма да се цъклим на ниска резолюция.

Има и нещо много яко, което е споделяне на ресурси и даване на контрол над твоите единици на своите съюзници. Също вече идеята за терена е много по-разчупена и има единици, които могат да се качват на по-висок терен. И друго доста важно е че е почти невъзможно да ти се заклещи някъде единица, както преди.

EDIT: И още нещо. Мап едитора и новия енджин позволяват направата нa огромно разнообразние от карти, които са си цели игри. Може да се правят FPS игри, 2D игри и всякакви други на базата на енджина. След време ще се появят всякакви цели игри под формата на карта в SC2.

Последно редактирано:

Интересното на StarCraft е не, че има чудна графика или много юнити, а че битките винаги са много напрегнати и интересни.

Новото са единиците и техните способности, което дава възможност за изцяло и напълно нови и безкрайно много на брой стратегии, които ще бъдат откривани с годините. Това си е най-хубавото нещо в играта 🙂. А и вече графиката е повече от поносима, няма да се цъклим на ниска резолюция.

Има и нещо много яко, което е споделяне на ресурси и даване на контрол над твоите единици на своите съюзници. Също вече идеята за терена е много по-разчупена и има единици, които могат да се качват на по-висок терен. И друго доста важно е че е почти невъзможно да ти се заклещи някъде единица, както преди.

EDIT: И още нещо. Мап едитора и новия енджин позволяват направата нa огромно разнообразние от карти, които са си цели игри. Може да се правят FPS игри, 2D игри и всякакви други на базата на енджина. След време ще се появят всякакви цели игри под формата на карта в SC2.
ОК. Очевидно не си виждал цитираните от мен заглавия... И още по зле не си виждал и модове за starcraft 1 там това с RPG елемента го има от 10 години. Истината е че играта се поддържа изкуствено ламерска и балансирана с цел да бъде лесно приемана. Tочно като WOW.

Ценното в играта е комюнитито, създадено благодарение на успешна целенасочена кампания. Другото са просто празни приказки. Няма нужда да защитаваш стракрафт пред мен, вероятно имам доста по голям боен опит от теб 😉

Само един въпрос, като не си виждал друго, от къде си сигурен, че това е най доброто?

RPG-тата в StarCraft(1) не могат да се сравняват с това, което се очаква от възможностите на двойката. WarCraft3 въобще не е нова игра, но благодарение на MapEditor-а се разбработва RPG-то DotA. Десетки турнири ежедневно, 3 игри(за толкова знам) създадени по подобие на DotA(Heroes of Newerth, League of the Legends, Demigod) и една, която се разработва от Valve и създателя на DotA IceFrog.
А MapEditor-a на StarCraft2, мисля, ще има повече възможности

@nikoladd
Не знам кое е ламерското като буквално може 10 години да я играеш и ако имаш желание пак ще има какво да научиш и начин да станеш по-добър. Толкова е сложна 🙂. А че е балансирана не разбрах кое е лошото. Баланса между расите е ключов момент.
Иначе има милиони други игри и естествено не съм ги виждал и играл и няма как да ги сравнявам. Но за мен тя си е най-добрата както казах.
EDIT: Между другото мисля (не съм сигурен) че StarCraft е първата стратегическа игра, в която расите са напълно различни с различни единици и атаки, а не само външност. Точно това до колкото знам я е направило известна и предпочитана пред другите.

@madmaxxp
В zamunda в момента StarCraft 2 е от 10-те най-активни торенти, така че не знам как не си я видял 😉. Иначе и само StarCraft също я има там.

Последно редактирано:

Нещо не ме радва тази част. Вярно е, че в момента разцъкваме само кампании и няма как да видим съществената част на самата игра, но пък не виждам нищо ново освен графиката и някакво подобие на 3д. Очаквах повече, все пак съм я играл преди 10тина години и бях адския и фен.

Back
Горе