SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ще ходя на Google Developer Day!!!

georgimateev

New member
:) Разгледайте панелите, на които ще ходя тук:
http://georgimateev.blogspot.com/2007/05/google-developer-day-2007.html
и ако имате някакви въпроси относно Google Maps или Google Base, задайте ги като коментари в блога, аз ще ги препратя към хората от Google.

Да не забравите да разгледате и останалите постове от днес.
(дали мога да постна и техните линкове, питам модераторите)
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

georgimateev каза:
смятай стрийт вию на картите, трафика на колите да следи.. отделно архитекстски туул за добавяне на сгради в Ърт... алелемайкоо Adsense for Maps .. wow

да, наскоро пуснаха новините по темата стрийт вю

разкажи за адсенсе ;D
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

нищо не казваш за адсенсе/мапс и новия тип мфа :evil

също така чакаме кадрите от офиса на гугел
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

подариха ми хеликоптерче хаха :)

За адсенса... базирано на локализацията, като зяпаш Гугъл мапс, ще изскачат и рекламки тук-там хаха :) Не знам ако имаш своя собствена карта, дали ше ти цъкат за твоята карта..
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

това е интересно, бтв мапс сърч или в контент мрежата се водат
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

Ами... и двете, но доколкото разбрах, целта е да се мигрира постепенно и все повече към сърч, като в началото всичко ще минава през Local Search-а. Значи стана дума за нещо много интересно покрай тия Mapplets, а именно, че ако си направиш Mapplet, Google ще ползва твоите резултати и постепенно ще ги интегрира в своята си база данни. При което нямаше как да не попитам на какъв принцип ще бъде спам филтъринга, защото на мен нищо не ми пречи да кажа, че продавам хероин там, дето живее Меркел. Шефчето каза, че всичко било one click away от изтриването, но като го питах дали това не е твърде нерентабилно, той подметна, че ще има класация на различните Gadgets (то си я има отдавна де) и ако се радваш на добра популярност и име, твоята информация ще бъде използвана и от глобалната търсачка, като ще слага линк към твоето сайтче с твоя си Mapplet.
Това много ме заинтригува и след края на сесията отидох да си поговоря с тоя пич (заради което пропуснах половина сесия за Base ... макар, че там главно се обясняваха тънкосите на API-то, тъй че нищо ново) и му зададох директно следния въпрос:
След като за тия Mapplets ще има нещо като TrustRank, PageRank, CTR, PPV и т.н., а пък самият Mapplet от своя страна представлява JavaScript, който не е индексируем, къде виждате възможността аз да събера такъв трафик. От една страна имам съдържание, което не се индексира в търсачките, значи забравям за тях. От друга - вие не обичате да се купуват линкове.. Откъде да се тръгне и как Google ще компенсира този трафик, който аз губя през периода, докато алгоритъмът реши, че си струвам, за да бъда 100% white hat и т.н. (Тук съответно му предложих като вариянти и hallway/doorway структура, за да индексирам всеки един обект, който имам... И двамата не се израдвахме на тоя вариянт). Практическият пример, който му зададох е, че искам например да направя портал с хотели и да ги показвам къде се намират по картата и там да добавя свой собствен интеракшън и т.н., но проблемът е, че няма да ранквам за имената на хотелите по този начин. И го питах дали трябва да си правя някакви хакове (като тия за индексиране на Flash от търсачктие да парсвам инфото от базата данни в HTML и да го слагам в noscript.
През цялото време пича ме гледаше, слушаше, кимаше и очевидно мислеше какво да отговори на тоя специфичен въпрос.. И накрая се реши да обади нещо от кухнята, само и само да не го обвиня, че не са домислили работата (пък аз бях далеч от тая мисъл). Значи, бъдещето на търсенето е в локализацията. Локализирането става, чрез описване на обектите в KML формат, който вече се чете от търсачките като нормални страници (но е в бета версия все още). Освен това, резултатите от Mapplets & Maps се показват в Local Search-а, а пък Local Search-а се показва в в Global Search-а :) И човекът ме увери, че се работи в тая насока, че те четат и индексират KML, но не ми отговори аз какво ще видя в браузъра, като попадна в KML. Стиснахме си ръцете за cloaking, докато излязат с по-добро решение хаха :) Но важното е, че се работи по въпроса.

Извинявай, че така разхвърляно обяснявам, но ще трябва да мине време, докато всичко се систематизира и ми се нареди в главата. Когато това стане, обещавам много подробни блог постове, защото за 7-8 часа се изсипа толкова полезна информация, че ми дойдоха поне 4-5 идеи, с които бих могъл да изкарам милиони, ако имах кинтите за старта.
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

Айде да правим джойнт-венчър :)
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

Атанас Янев каза:
Колко пари ти трябват за старта? :D

Благодаря за новините ;)
Еми доста хаха :) Просто грабваш една офлайн ниша и я рекламираш цялата онлайн, подписвайки договори с всички. Спроед теб колко пари ше ми тряат.. Голяма е таз Германия ;)
 

Горе