SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ще ходя на Google Developer Day!!!

Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

това беше от една руска приказка май, майтап просто :D :friday:
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

biks каза:
WOW, какво ще да е това чудо с такъв ROI ? ???
За какво ROI говорим? Големите пари не падат от афилиейти. Големите пари се правят, когато имаш една много полезна безплатна система, която прави тонове трафик. Покрай нея пускаш една допълнителна услуга, за която трябва регистрация, която пък е допълнение към първата. А пък ако някой от потребителите решат, че им трябва още повече - ти навсякъде из сайта си имаш банери за своите платени услуги :) И якото е, че Гугъл в момента предоставят open source решения за първата стъпка, втората зависи единствено от твоята креативност, а за третата ти трбява хубав стартов бюджет. Ако имаш достатъчно хубав старт да прокараш нещо глобално - имаш го милиона. Може и да е пълната глупост, важното е да зариби хората и да те чуят много. Виж www.milliondollarhomepage.com примерно. Пълната глупост е, но току що получи още един backlink :)

Виж пич, с тия API's, които Гугъл от една година не спират да пускат, ти можеш реално за 1 ден, без да ти трябва да знаеш PHP или каквото и да било от сорта, да покажеш нагледно на картата на твоите потребители къде какво има. Можеш да покажеш на хората къде най-близко до тях има варена царевица с помощта на Maxmind GeoIP, Google Maps и Google Base. Или айде, за това ти трябва 5 реда PHP, но ако не им показваш къде около тях, ами им дадеш възможността да напишат какъвто и да било адрес, тогава ти трябват просто 20 реда JavaScript, който е публикуван в нета. Можеш дори да проследиш в кои райони се продава най-много варена царевица и пак да го покажеш нагледно на картата ;) Можеш на картата отгоре дори да поставиш диаграма, която да го изчисли в проценти :)

Естествено, тоя пример е най-малоумният, но ти ако си по-креативен ще можеш да направиш нещо наистина полезно, което неиминуемо ще генерира много трафик, особено с твоите познания по online marketing и SEO.

Защо пък им е на Google да го предоставят това нещо безплатно?
Защото те по този начин ще напълнят базата си данни с буквално ВСЯКАКВА информация и всичко това ще бъде описано с гео координати. По този начин ще могат да си разполагат рекламите много по-таргетирано, а в тяхната търсачка наистина ще намираш това, което най-много те интересува. Цитирам буквално говорителят от Google UK:
"За нас е много важно да покажем директно на хората това, което ги интересува. А практиката показва, че това, което е по-близо до теб, те интересува повече от това, което е по-далеч от теб."

Усещаш ли им мисълта.. ? :)
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

Привет,
мога само да пожелая на повече програмисти, дизайнери, SEM специалисти и всякакви хора с интерес към новите технологии от Google да имат възможност да посетят поне няколко такива събития извън България, за да усетят как се променя Интернет в реално време. За тези, които нямат възможност да отскочат до Лондон, дано бъдат съпричастни на живо:

http://code.google.com/events/developerday/webcast-schedule.html

Поздрави
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

Благодаря ти много за линка. Мисля да изгледам всичко още веднъж и да изсипя всичкото инфо, което имам в главата си. И да... наистина като присъстваш на нещо такова ти ставаш пряк очевидец на развитието на уеб технологиите, та дори и част от него.
 
Re: Ще ходя на Google Developer Day!!!

Започнах вече постването, инспирирано от Google Developer Day. Съжалявам, че започвам от общото към конкретното и първите не са толкова интересни, но няма как иначе.. За сметка на това пък съм приложил малко филмчета от YouTube, за да можете да влезете максимално в обстановката.
 

Горе