SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Яндексът ме изплющя

BullBlogger

С рогите напред
Днес сутринта гледам статуса на един сайт в Sape - сайт забанен в yandex. Докато ми мине задавянето с кафето и вече статусът е ожидает модерации. Знам, че мога да го навра по разни смотани борси за линкове и там да се опитвам да продавам ама в случая го приемам лично - сайтът е на четири години, с уникално съдържание, на всичкото отгоре полезно. Е, може би леко съм се олял с линковете ама не са чак толкова много - 47 при 61 страници в Яндекса (допреди един час).

Та, чудех се някаква полезна и актуална литература за връщане в Яндекса или още по-добре изпитани методи и препоръки?

Другият вариант е да пробвам по стария мързелив метод - тонове линкове, ако го банне и гугъл значи линковете са били малко. Лошото е, че много хора ме намразват с тоя метод а и често ми се случва сам да се оспамя, досадно е някак си - сам да си трия коментарите дето съм ги пуснал с толкова труд и усърдие
 
Re: Яндексът ме изплющя

Може да е глюк, може наистина да е наказание - АГС му викат. Трябва да пишеш на Платон (съпорта) през съответната форма в яндекс-webmaster.
ТИЦ някакъв има ли сайтът ?
 
Re: Яндексът ме изплющя

АСГ-то го знам ама тоз "глюк" какво ще рече? Хм, съпортът на Яндекс ще ми обърне ли внимание - в края на краищата какво пречи да видя де е тая форма. Благодаря за насоките, сайтът не е кой знае какво ама както казах - приемам го лично.
 
Re: Яндексът ме изплющя

"Глюк" в случая може да е проблем от страна на Яндекс. Случвало ми се е и на мен. Писал съм, отговарят от рода на "сори, проблемът беше при нас, чакайте следващия ъпдейт". Част от базата им се беше прецакала, но след седмица-две всичко се върна. Добавил ли си сайта в webmaster.yandex.ru ? Там можеш да видиш колко страници са в индекса. Съпортът им обикновено винаги отговаря. Дали ще е от реален човек, който си е направил труда да погледне, или шаблонен автоматичен отговор - въпрос на късмет. Ама доколкото знам точно в случая с АГС отговорът най-често е автоматичен и с мъгляво обяснение, което не върши особено работа.
Идеята е, че ако не ти е много ценен сайта (ТИЦ, доход), изваждането му от под АГС може да не си заслужава. Не че е невъзможно, но по правило си е доста работа и като теглиш чертата ...
Seolab ако се появи на форума, може да даде повече информация.
 
За: Яндексът ме изплющя

За: Яндексът ме изплющя

Глюк = бъг :)
Той явно не разбра, какво означава "глюк" :)
Относно това, ако е АГС, ако има по-малко от 20 страници в индекса, 99,99% е АГС
Ако сайтът не се обновява често, също може да попадне под филтър, даже да е с уникално съдържание.
Как се излиза - бавно и трудно
1) Пренаписване на контента изцяло
2) Писмо до Яндекс
3) Постоянно добавяне на нов уникален контент (не спиннат или копиран). Яндекс е много капризен за контента и няма нищо общо с Гугъл
При него няма вторичен индекс :) Има само един :) Всичко друго е филтър или бан.
Излизането може да трае от 3 месеца и нагоре.
За по-малко от 3 месеца, едва ли ще можеш да го изкараш от филтъра, ако това е филтър.
 
Re: Яндексът ме изплющя

има по-малко от 20 страници в индекса
не се обновява често

аз съм упорито говедо - ще го вадя ако ще и 12 месеца да го дърпам

репички и благодаря

Kompota +1
SeoLab - "You must spread some Reputation around before giving it to SeoLab again."
 

Горе