голям сайт - индексиране

johnny

trigger hippie
Сайта има около 4 милиона страници. С командата site: излизат около 500к резултата, страниците са с различно съдържание, но някой не се индексират, не знам точно кои, защото страниците са доста. Линковете към индекса са малко, сайта има стабилен трафик, но линковете са малко - възможно ли е от там да идва проблема с индексацията?

Re: голям сайт - индексиране

По принцип - ДА, даже много е индексирал, трябват си и малко дийп линкове и ако има някакви категории и към тях, също така няколко сайтмапа с линкове към тях 🙂

Re: голям сайт - индексиране

и аз имам няколко такива с много индексирани страници. при тях от години броя който дава гугъл се мени постоянно. ту нагоре ту надолу
това е свързано с преценката на алгоритъма за важността на страницата и ако е много малка е напълно възможно да я махне от индекса. а в тази преценка се квлючват и линковете които сочат към тях.
за съжаление при талкова много страници няма и как да разбереш кои не са индексирани. затова ти препоръчвам дийп линкове и нещо между сайтмап и doorway страниците които се ползваха преди време и линкове към тях.
ако това е първоначално индексиране на сайта бъди сигурен че скоро няма да има толкова много индексирани страници. иначе линк билдинг му е м****

Back
Горе