добавяне на текст в html

netsurfer

Ипотпал ФЕН :)
Купих един сайт, който не използва база данни, а има над 1 gb html файла 😱
Някаква идея как да добавя в края на всеки файт определен текст / линк??
Някакъв php скрипт или нещо подобно, защото на ръка е невъжможно, а отгоре на това има й адсенс, като пак трябва да се смени навсякъде, но това не ми е проблем, тъй като сайта няма трафик.

П.п. Файловете са над 64000, така че варианта на ръка отпада 😀

Re: добавяне на текст в html

прекарай го през PHP с .htaccess и си добави каквото ти трябва. Има и директно апач-а да ти сложи пре и пост файл ама вече зависи от конфигурацията.

И аз бях питал същото . Казаха ми че с нотепад++ като се добави текст на 1 заредена стр и се заредят още без тя да се затваря при затварянето и те пита искаш ли да го сложиш на всички други заредени файлове този текст.

това на килограм ли го купува ? 🙂

Купих го заради броя индексирани страници и многото съдържание, ама незнаех, че не ползва база данни 🙂
И аз бях питал същото . Казаха ми че с нотепад++ като се добави текст на 1 заредена стр и се заредят още без тя да се затваря при затварянето и те пита искаш ли да го сложиш на всички други заредени файлове този текст.
за 64000 файла ще е доста играчка 🙂

прекарай го през PHP с .htaccess и си добави каквото ти трябва. Има и директно апач-а да ти сложи пре и пост файл ама вече зависи от конфигурацията.
Може ли линкче или как да го търся на английски това?
Мерси предварително

Последно редактирано:

Ако използваш редактор - например PSPad /аз го ползвам него/ и дефинираш папката с всички файлове /на локалния комп/ като проект тогава можеш да зададеш да ти смени нещо което се повтаря в края на файловете със нещото плюс линковете ... само като идея - зависи дали имаш еднакъв текст в края на всички страници ... или поне преди затварящия таг за body - Поне това трябва да го има ...

Ако използваш редактор - например PSPad /аз го ползвам него/ и дефинираш папката с всички файлове /на локалния комп/ като проект тогава можеш да зададеш да ти смени нещо което се повтаря в края на файловете със нещото плюс линковете ... само като идея - зависи дали имаш еднакъв текст в края на всички страници ... или поне преди затварящия таг за body - Поне това трябва да го има ...
мдам, преди </body> ми е идеята. Ще пробвам сега и така, мерси 🙂

Да, в UltraEdit го има също... "Replace in files"

Ако не се получи с някой текстов редактор, кажи да спретнем едно скриптче. 🙂

Back
Горе