как да постъпя с нов сайт

miratrade

Senior Member
Здравейте! Искам да питам - правя си нов сайт който е в абсолютно същата област както текущия. Кое е по-добре за да няма наказания от гугъл?
Да не го вкарвам в web master tools заедно със стария... да го държа на различен хост.... да е с прайвъси протект.... да го линквам ли към G+ профила си
Въпроса е че ще бъде на същата фирма със същите контакти и така или иначе гугъл ще го хване май.
Домейна и хоста на новият сайт са различни. Или пък направо да си го качвам на същия хост ..... така или иначе съдържанието-текст ще бъдат уникални и може би няма да има проблем. Няма да ги линквам сайтовете помежду им тоест да ги приеме като сателити някакви.

Ще ви бъда благодарен за мнения!

За: как да постъпя с нов сайт

А заради какво е наказан стария ?

Стария - този в подписа ми не е наказан въобще до сега но просто не ми харесва в този му вид и за това взех нов домейн с цел там да кача нов дизайн. Ако кача новия дизайн на стария ме притеснява да не вземе да падне знам ли....
Та за това мисля да не го пипам и да почна с новия. Може би греша.

Гугъл не забранява фирмите да имат повече от един сайт, така че щом ще е с уникално съдържание си пускай новия отделно. В добрия случай ще имаш два сайта в топ резултатите и по-голям шанс да получиш клиенти. В още по-добрия случай, ако Г вкара локални резултати в нишата единия ще го оптимизираш за тях и пак ще спечелиш.

Back
Горе