SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

леко тъпи въпроси....

msft

New member
Моля,не ми се смейте много,но след няколко часово четене по форума/което беше доста образователно за мен/,У мен изникнаха/като гъби след дъжд/ няколко въпроса...
1.защо е това "напъване" за пр след като е "само" престиж ....и някаква бонификация при линк ексчейндж?!
2.защо се кахърите,когато ви падне трафика...да кажем с 10-15 %,или респективно като се вдигне,да кажем по празниците ;)?!
ясно е,че трафик=пари,ама.....пак не ми е ясно
3.каква е /материалната/облага,ако например имам сайт с пр 3-4,и 500-1000 уникални и 2000-4000 импресии?!
бе това напъване тряяя да има някакво финикийско изражание,не мое да е само от любов към спорта.....?!
 
Re: леко тъпи въпроси....

Здравей,

напъването си има причини, броят посетители, PR, линкове към сайта ти е оценка за работата ти. Ако работя по 40 часа седмично върху няколко сайта ще искам това да има отражение и ще искам да виждам, че повече хора четат каквото съм написала. Човек има нужда да усеща, че се развива и това, за което питаш показва развитие.

От въпросите ти виждам, че за пръв път срещаш тези теми и няма как да получиш отговор с 1 пост във форума. Препоръчвам ти да продължиш да четеш този и други форуми, да направиш 1 сайт и тогава нещата ще започнат да се подреждат и ще свържеш в едно - линкове, брой посещения, ПР и др.

Ще ти дам много прост пример, на сайта си имаш реклама, за която ти плащат като кликнат върху нея. Колкото повече трафик имаш толкова повече хора има вероятност да кликант на рекламата ти, толкова повече пари за теб.

Или продаваш книга на сайта си, колкото повече хора на сайта ти, толкова по-голяма вероятност д аправиш по-големи продажби, т.е. повече пари за теб.

Или пишеш статии без комерсиална цел (не продаваш нищо на сайта си), колкото повече хора те четат, толкова по-голям кеф изпитваш...

Като цяло всички се борят за повече посещения (по възможност таргетирани), защото това им носи повече удовлетворение (интелектуално, емоционално, финансово или всекиму според целите му).

Сори но питаш нещо, на което не може да се отговори просто ей така :)

Руми
 
Re: леко тъпи въпроси....

всичко е главно за пари :)

имам сайтове, които не са правени за пари и там ми дреме какъв е ПР-а и трафика :) на всичко осанало сам си си отговорил:

това напъване тряяя да има някакво финикийско изражание,не мое да е само от любов към спорта
 
Re: леко тъпи въпроси....

мдаааа,каквото и да ти говорят знай,че става дума за пари..... ;)
 

Горе