мишките на А4

Federal

New member
Вашето мнение за мишките на А4, защото вече две сменям и търкалцето им се поврежда.
Не мога да разбера как на 2 СЕДМИЦИ и двете се развалиха.
Защо им се получава така...?

Мисля да си купя Microsoft безжична, но нямам идея колко време изкарват с един чифт алкални батерии?

За: мишките на А4

А бе не мишка с топче, исках да кажа с въртящ се скрол. Но се прецакаха и двете..!?..

9 кинта са с топчета- цялата държавна администрация ги полЗУват

И аз преди няколко години се ядосвах, че все се налагаше да купувам мишка, точно защото след по-малко от месец скрола се прецакваше, а човек като свикне с него е доста по-удобно да се преглеждат страниците.

Тогава си реших генерално проблема, като си купих по-скъпа мишка, в моят случай Razer 3g Diamondblack или нещо от сорта беше. Не знам колко време минаха, но сигурно има 2-3 години и нито веднъж не ми е направила проблем. Бутоните все още се държат доста стегнато, скрола си работи и в общи линии при една проста сметка, че преди на месец хвърлях по 10-15 лв. за мишки излиза, че за близо една година с това темпо ще хвръля 180 лв, а така си купих мишка за около 120-130 лв. и вече няколко години карам с нея, без грам дефекти.

Същото беше и с клавиатурите, пак доста ядове, заяждащи бутони и куп други глупости. Последната ми покупка на клавиатура беше преди около половин година. Купих си Logitec Wave и за мое най-голямо учудване се оказа доста издръжлива и удобна за работа. Въпреки, че за нея бях дал около 30-40 лв. си има допълнителни бутони, които не се нуждаят от драйвери, повдигащ механизъм на 3 нива, допълнителна подложка за дланите, която е от много приятен материал и наистина помага да не ти се схващат китките, докато работиш и любимата ми екстра - разполага с отвори на дъното от които изтичат течности с които евентуално сте залели клавиатурата без да искате - изпробвана с 1-2 пъти с малко кафе - РАБОТИ! 😉

Лошото е, че май са ги спрели от производство, а единствената алтернатива на модела е безжична, а аз не ги харесвам, заради нуждата от зареждане на батерии. Не знам колко издържа, но ако е като безжичните слушалки, дето за 2-3 разговора и се налагаше да презареждам батериите, хич не ме кефи, затова и избягвам безжични устройства.

Мерси за отговорите. Явно А4 са слаби в това отношение. Но при мен проблема е че самия дизайн на повечето мишки не ми пасва на ръката, с две думи маса са ми неудобни за това.

Мерси за отговорите. Явно А4 са слаби в това отношение. Но при мен проблема е че самия дизайн на повечето мишки не ми пасва на ръката, с две думи маса са ми неудобни за това.

Пробвай ако искаш с rat7, позволява да си я модифицираш, така, че да ти е удобна на височина, дължина и ширина, доколкото си спомням.

На времето ползвах A4 и се появи проблем със скрула. Проблема беше, че върху колелцето на скрула има второ гумено колело и то започва да преплъзва след няколко дни работа. Е разглобих мишката и капнах моментно лепило между двете и после ползвах мишката няколко години и още е годна, но нямам порт вече за нея. Така че ако ти е удобна пробвай това.
А иначе в момента съм с Logitec Блутут и оргиналните батерии дюрасел (нямам добро мнение за тях) изкараха около 2 месеца без да я изключвам.

Шеста година ползвам оптична Genius NetScroll + и не ми е дала никакъв дефект при работа по 16-18 часа на ден.

Re: мишките на А4

Ако успееш да си изнамериш от някъде Microsoft Intelli Explorer 1.1 или 3.0 - това са вечни мишки, вервай ми 😀
Едно време работех по компютърни клубове и тези мишки са дуракоустойчиви на макс.

Аз лично имах Intelli 3.0, която купих втора ръка и я ползвах 6 години интензивно(Добрите стари геймърски времена). Преди мен беше ползвана още 2 години

За: Re: мишките на А4

За: Re: мишките на А4

Не знам да не ви отклоня. Скоро си купувах мишка и в магазина бяха свършили logitech usb rx250, та се хвърлих на една А4, която много наподобява формата и цената.Скрола си бачка идеално вече 2 седмици, обаче модела се оказа безшумен - няма клик-клик на клавишите... баси нервите докато реша ще му свикна ли или да я хвърля.

Сега си взех прословутите Logitech и е толкова наакана, с 15 см кабел...

Re: мишките на А4

Аз наскоро си купувах. Всички ми предлагаха Logitech, а аз от тях съм крайно недоволен. Не са като едно време.

Купих си най-грозната мишка с марка Lenovo и съм безкрайно доволен. Беше опакована в кашонче, а не в пласмасов плик, като другите. Изглежда е вървяла в комплект с някой лаптоп. Самата изработка е масивна, тежка е. По-маркова ми се струва от тези в прозрачните опаковки. А и сега в Техномаркет имат намаление от 25 на 15 лева.

Тази сега, като й въртя скрола, пуска звук на запорожка.

Back
Горе