молба за стабилна помощ при борба с google

Lubomir Iliev

New member
Сътворих първият си сайт .Предполагаемият трафик е нисък и понеже е сайт за добиване на информация реших че й сам мога да го направя с малко четене....до тук добре направих сайта - явно първата грешка беше , че го правих на dreamweaver и кода е като омлет :wink: Както й да е накарах го да тръгне и проблемите започнаха.Единствената идея на сайта е да се открива от чичо гоогле - да ама не .....
ако напиша името на сайта го открива , по описание и ключови думи е пълна дупка
Така и тук идва молбата ми , знам че сео оптимизация и google adwords биха решили проблема ми , но може ли някой да ми каже какво мога да променя сам по сайта си за да се подобри откриването му от гоогле (четох и правих каквото можах сам и го докарах до тук)
сайтчето е bx-98.com
Много благодаря на всички притекли се на помощ
ПП инженер съм не програмист , моля обяснете НЕ като за програмист
ПП2 имам асс в гоогле и там диагностики , роботи и тем подобни уж са ОК

Последно редактирано от модератор:
За: молба за стабилна помощ при борба с google

За начало е добре да прочетеш това http://static.googleusercontent.com.../search-engine-optimization-starter-guide.pdf и да вкараш препоръките в сайта си. Това е А и Б, т.е. минимума който се изисква, за да направиш подобрения в сайта си за търсачките.

Еми прочети каквото намериш за On-page SEO или Onpage SEO (Он-пейдж SEO). Това са промените по сайта. Иначе като цяло може да четеш за SEO.

За да се индексира сайта в Google е необходимо време. Ти си старирал сайта си преди 9 дена, няма как да очакваш да излезеш на предни позиций по ключови думи за такъв кратък период . За да си първи трябва създадеш линкове към сайа си от други сайтове, колкоо по-голям ПР притежава толкова по-добре. Трябва да качваш нови статии постоянно и да си подържаш сайта иначе ще отпаднеш посепенно все по назат...

...Трябва да качваш нови статии постоянно и да си подържаш сайта иначе ще отпаднеш посепенно все по назат...
Тук не си прав, недей го заблуждава. Зависи от целите на сайта, как е направен, може да не качва нова информация в сайта с месеци и години и въпреки това не само да е откриваем от Гугъл, но и даже да се класира в топ-10, в топ-5 или даже на първо място по съответната ключова дума по която е оптимизиран сайта - съответно страницата.

Re: молба за стабилна помощ при борба с google

Повтори няколко пъти думите, по които искаш да се класираш. Вкарай ги в h1, b, strong, title. Наблегни на уникално съдържание по избраната от теб тема. Опитай се да бъде полезно на хората, които идват по ключовите ти думи. Намери някаква схема за често обновяване на сайта и т.н. и т.н.

Повтори няколко пъти думите, по които искаш да се класираш. Вкарай ги в h1, b, strong, title. Наблегни на уникално съдържание по избраната от теб тема. Опитай се да бъде полезно на хората, които идват по ключовите ти думи. Намери някаква схема за често обновяване на сайта и т.н. и т.н.

Мдамм и очаквай съвсем скоро да влезеш в филтъра за некачествено съдържание с това повтаряне 😉

Няма нищо лошо, че не си програмист и това не трябва да те притеснява. Щом си успял да създадеш веднъж сайт... сега ти остава да го подобряваш постепенно, като съответно се посъветваш с наръчника, който ти е дал Огнян. Съдържанието ти е желателно да е уникално и да наблегнеш на фактора, доколко е полезно то за потребителя. Ако си факир и знаеш как да задържиш любопитството на хората е много вероятно те сами да почнат да ти споделят сайта и съответно да получиш повече натурални връзки, което се отразява супер... особено на нови сайтове.

Препоръките на @tymothy, като цяло са добри, но се постарай не да повтаряш една и съща ключова дума, а да ползваш синоними... повярвай, чучо Google ще разбере за какво говориш и няма нужда да му натякваш, че продаваш домати... например. Всеки ще ти препоръчва най-различни неща, но моят съвет е почети по темата и вместо да се мъчиш да правиш всичко дословно, по-добре помисли как би било по-добре за потребителите. Ако те са доволни и се ориентират в сайта ти, бъди сигурен, че и бота ще е доволен и ще те индексира.

Все пак да те предупредя, като четеш за link building-а, да не прекаляваш с много връзки наведнъж, че става страшно ( временно, но все пак страшно ) 😉

Пожелавам ти успех и добре дошъл в клуба :happy:

Благодаря за напътствията на всички !
Незнам колко добре съм се справил но се постарах - има още какво да се желае , но като начало бива.
Можете да погледнете напредъка на google.com 😀
Резултатът до тук е следния:
Строителство и Ремонти за вас - gooogle - 1 страница 1място
Строителство и Ремонти - google - 3 страница -->тук имам надежда да се кача още малко нагоре
stroitelstvo i remonti - gooogle - 2 страница

Моля продължавайте да давате напътствия затова как да стигна по тези критерии за търсене до заветната 1ва страница.

Re: За: молба за стабилна помощ при борба с google

Благодаря за напътствията на всички !
Незнам колко добре съм се справил но се постарах - има още какво да се желае , но като начало бива.
Прочети и това, което казва Вирус. Аз много накратко споделих някои основни неща. Това с повторението е естествено, за да ориентираш търсачките за какво иде реч в страницата и да повдигнеш основната тема. Не бива безумно да се повтаря словосъчетание. Полваш синоними. Алгоритмите на търсачките са достатъчно развити, за да разберат за какво иде реч. Някъде бях чел, че това повторение трябва да е под 3% от текста. Спазвам го и като цяло съм доволен.

След привършването на вътрешното СЕО идва време на външното. Пак много накратко като цяло това е набиране на връзки към твоя сайт от външни сайтове. Хиляди са начините за постигане. От бели до черни. Моят личен съвет. Не прекалявай с връзките. Наблегни на качеството за сметка на количеството. Вируса вече спомена - при създаване на качествен сайт потребителите ще вършат тази черна работа вместо теб. Но и ти трябва да се потрудиш(особено в началото). Ако това ти се струва досадно и трудно това е мястото да намериш кой да го направи вместо теб(не аз - аз с чуждо СЕО не се занимавам).

Хайде вече конкретно: Направи страница на сайта във фейсбук, гугъл плюс, туитър и за каквито други големи социални мрежи се сетиш със линк. Открий блогове по твоята тема с висок PR и им предложи гост блогване с един референтен линк към теб. Поствай по специализирани форуми с линк към теб(виж как всеки тук в подписа си има няколко линка). За анчор ползвай разнообразие от набелязани ключови думи. Директориите за статии биха ти били също интересни. Много хора правят и сателити на основния сайт пак с тази основна цел - да се осигури външен линк.

Любо, хвърлих един поглед на сорса ти:
<h1 align="left"> </h1> - Един от най-важните ти тагове е с безмислен Non-breaking space. Тук сложи словосъчетанието, по което оптимизираш. H1 е добре да е само един.
<h2 id="idea">Начало</h2> Същата работа. По "Начало" ли искаш да се класираме?
<p class="style3"><span class="style4">ВХ-98 <strong>Строителство</strong> и <strong>Ремонти</strong> за Вас !</span></p> Ето това май ти е основната идея. Премести я в H1. И там тия strong не са толкова важни. А и не видях да ползваш bold. Според мен той е доста по-силен от strong.

Анимираната иконка според мен няма място в сайт за строителство, но си е мое лично мнение. Ако теб ти харесва си я остави. Тя няма значение за оптимизацията.

Текста е много малко. Добави още.

За: Re: молба за стабилна помощ при борба с google

Любо, хвърлих един поглед на сорса ти:
<h1 align="left"> </h1> - Един от най-важните ти тагове е с безмислен Non-breaking space. Тук сложи словосъчетанието, по което оптимизираш. H1 е добре да е само един.
<h2 id="idea">Начало</h2> Същата работа. По "Начало" ли искаш да се класираме?
<p class="style3"><span class="style4">ВХ-98 <strong>Строителство</strong> и <strong>Ремонти</strong> за Вас !</span></p> Ето това май ти е основната идея. Премести я в H1. И там тия strong не са толкова важни. А и не видях да ползваш bold. Според мен той е доста по-силен от strong.

Анимираната иконка според мен няма място в сайт за строителство, но си е мое лично мнение. Ако теб ти харесва си я остави. Тя няма значение за оптимизацията.

Текста е много малко. Добави още.

Благодаря за това , че ми каза за h1 i h2 - вече са оправени . Оставих банера за фон , а h1 си влезе в ролята.Коригирах също и <strong> с <bold> , но поне при мен при визуализация видима промяна няма.За анимирана иконка , знам че не стой на място , но на този епат по - добра алтернатива нямам.

Въпросът с тези линкове и препрадки осештам , че ще ме травмира :wink:
Направих страница в FB,Google plus,BGtop,BGtop100 , направих също и блог , за да има нещо динамично в сайта , което да захранва гоогле в ново инфо редовно.
Давайте последващи напътствия , когато стигна заветната първа страница ще се черпим - незнам защо липсат емоушън иконки на човечета с бира , но е редно да добавите 😀😀😀

Официално целта е постигната - 1ва страница в гоогле , независимо как съм изписал ключовите думи !!!
Благодарности на всички участници в дискусията за съветите и корекциите !
CHEERS !!

Официално целта е постигната - 1ва страница в гоогле , независимо как съм изписал ключовите думи !!!
CHEERS !!

Честито 🙂 Чувството е готино, нали?
drinkerMA18156182-0055.gif

CHEERS !!
И по-коя ключова дума се класира на 1-ва страница? Нещо май си се объркал! Нямате по нито една от тях на 1-ва страница. Може би си бил един ден или повече на първа страница, но за да се задържиш там няма да стане лесно. Веднъж появил се на първа страница, не значи че там оставаш :rules:

Просто не е изключил персонализираното търсене, затова се радва човека 😉 Не всички сме родени научени.

Към автора на темата. След като търсиш нещо в Гошо, ако искаш да видиш актуалните позиции, в адрес бара дописваш &pws=0 , но това го изписваш, след като си цъкнал да търсиш някаква дума или израз!

Просто не е изключил персонализираното търсене, затова се радва човека 😉 Не всички сме родени научени.

Към автора на темата. След като търсиш нещо в Гошо, ако искаш да видиш актуалните позиции, в адрес бара дописваш &pws=0 , но това го изписваш, след като си цъкнал да търсиш някаква дума или израз!

да прави сте , дписах &pws=0 и видях , че съм в началото на 2ра страница.Ако някой може да ми даде идея как да придам динамика на статичен сайтс ограничено количество информация ще е чудно.Опитах с прикачен блог , но явно е недостатъчно за да ме държи нон-стоп на 1ва страница.
Поздрави

Back
Горе