SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

(полу)анонимна регистрация на домейни

vstoykov

New member
В контекста на темата относно КЗП и глобите им си позволявам да пусна тази тема със списък от фирми, които предлагат регистрация на домейни по възможно най-конфиденциалния начин:

http://www.internetbs.net/ - Фирмата е регистрирана на Бахамите, $7.49 за .com
http://seashoredomains.com/ - Фирмата е регистрирана в Белиз и приема няколко вида електронни пари, $9.99 за .com
http://www.yohost.org/ - Приема няколко вида електронни пари, не иска данни за собственика, но и на сайта им не са си написали техните данни, $19.99 за .com
http://www.erdomain.com/ - Приемат поне един вид електронни пари, на сайта им не пише кои са (но се предполага, че са фирма в Белиз - същата, която предлага услугата ermoney и ecoin.cc), $9.99 за .com

Декларирам, че не съм собственик на нито един от изброените сайтове.

С някои от тях може да имате само данъчни проблеми, защото е възможно в договора, който сключвате да пише, че сте отговорни за плащане на ДДС в страната, където плащате данъци. Там, където няма такова нещо в договора фирмата, която ви продава домейна нарушава данъчните закони на ЕС като не плаща ДДС за продадените домейни. Предполагам, че в последния случай клиентът не носи отговорност за нарушенията на фирмата, от която купува.

Само не мога да разбера защо GoDaddy не начислява ДДС на домейните, а само на хостинга. И защо повечето доставчици на уеб хостинг от САЩ не начисляват ДДС на клиентите от ЕС (LunarPages, HostGator) (дискутирано в тази тема).

HostGator, LunarPages и другите които не са регистрирани си играят малко с огъня ;-)
Ами... съвсем честно, никаква представа нямам защо не слагат ДДС на домейните. Не виждам основание да пропуснат това.

Може да излезе, че има някакво изключение при домейните и за тях ДДС никой не дължи. (Напр. защото не са нито стока, нито услуга? Или има някаква специална директива на ЕС за домейните?)
 
Последно редактирано:
Re: (полу)анонимна регистрация на домейни

Добър пост. Само ще добавя, че е препоръчително анонимно плащане.

global digital pay
pecunix
liberty reserve
supragold
mailed in cash
traveler cheques
 
Последно редактирано:
Re: (полу)анонимна регистрация на домейни

Добър пост. Само ще добавя, че е препоръчително анонимно плащане.

global digital pay
pecunix
liberty reserve
supragold
mailed in cash
traveler cheques

Тези системи за анонимно плащане на какъв принцип работят, имаш ли наблюдения? Може ли да се ползва PayPal, чрез тях?! А и домейн регистраторите дали работят с подобни разплащателни услуги?
 
Re: (полу)анонимна регистрация на домейни

PayPal ще ти затрият акаунта, ако разберат, че обменяш електронни пари (или поне такива са слуховете - не съм си чел договора с PayPal).

Обикновено не може да си купиш електронни пари директно от съответния сайт. След като си направиш акаунт в системата за електронни пари трябва да потърсиш фирма, която се занимава с обмяна и покупко-продажба на електронни пари. Например може да платиш с банков превод или дебитна карта за да си купиш LibertyReserve, след което с тези електронни пари да си купиш нещо или да ги обмениш за други електронни пари и т.н. Комисионните не са малки.

Не е желателно да пишеш чужди данни, защото понякога блокират акаунта и искат сканирани документи (дори и да нямат такова условие при регистрация на акаунта). При някои системи за електронни пари искат документи преди да ти активират акаунта.

Примерни ключови думи:
liberty reserve exchange
global digital pay exchange
напиши-тук-името-на-електронните-пари exchange

Списък с фирми, които обменят електронни пари има на официалния сайт на Liberty Reserve.
 
Последно редактирано:
Re: (полу)анонимна регистрация на домейни

Защо в този форум не може да се редактират мненията след като мине някакъв период от време?

Исках да добавя в списъка и този доставчик на услуги:
http://www.katzglobal.com/hosting/offshore-domain-whois.html

Предлага регистрация с данните във whois на юридическо лице в подходяща държава, вкл. може да се ползва и за домейни .us (покрай темата за регистрация на .us се сетих за тях).
 

Горе