препоръка за SEO специалист

Re: препоръка за SEO специалист

Модел си има, проблема е че конкуренцията в България се увеличи в пъти за година и става все по-трудно. Това което стигаше до преди 6 месеца, вече не стига и трябва много по-яко бутане. Ако разчиташ на цената която знаеш, защото си класирал преди половин година подобен сайт за същата думичка ще сбъркаш.

Да спомена само че говоря за конкретен опит за поне 3 ниши за 6 месеца, това и ме отказа от предоставянето на такива услуги за клиенти за момента. Ако някой толкова се заинтересува, мога да упомена и нишите на лс. При мащабни рекламни кампании и регистрации на примерен сайт в 80-100 сайта, при това изпипани и писани на ръка по всички правила ефекта е 50-60% от 100-те постигнати в същата ниша преди само половин година. Ще кажете - кафеина... не, на мен кафеина ми понася доста добре 🙂 Просто броя сайтове в България е нараснал в пъти, питайте хостинг компаниите колко домейни са продали 🙂

В момента клиентите не са в час с новите цени и тотално отказват като чуят цената, а конкуренцията е в пъти по-висока. Е, който иска да работи без пари, аз съм на мнение че има и доста по-лесни начини за изкарване на пари и ви съветвам - наблягайте на онпейдж. Него никакъв кафеин не може да го събори.

Мда така е. Има обаче някои любопитни странични ефекти от кофеина и се чудя дали са бъгове. За някои уж конкурентни ниши наблюдавам обратен ефект - елементарно позициониране в първа десятка. Те точно за тях спрях да ползвам въобще бекове от футер, та се чудя наблюдавал ли е някой подобна значима корелация.

За някои уж конкурентни ниши наблюдавам обратен ефект - елементарно позициониране в първа десятка.
Може, въпроса е дали не е временно и линковете дали са от сайтове в които те стоя отгоре докато не ги изместят други. Да кажем дали ще му се задържи класирането след 2-4 месеца, след като паднат линковете от социалките доста надолу. Със сигурност съм проверил че възрастта на домейна има още по-голямо значение и оттам и с новите домейни е доста трудно.

Може, въпроса е дали не е временно и линковете дали са от сайтове в които те стоя отгоре докато не ги изместят други. Да кажем дали ще му се задържи класирането след 2-4 месеца, след като паднат линковете от социалките доста надолу. Със сигурност съм проверил че възрастта на домейна има още по-голямо значение и оттам и с новите домейни е доста трудно.

Ами аз и социалки спрях да ползвам за тези ниши, когато бачкам за серп, гледам да подпирам само с качествени бекове, по възможност от "статии". А преди май не беше толкова "видим" негативният ефект от евтини бекове.
А за домейните - да, но още по се впечатлява гугъла, като платиш за 10г. Проверява рядко (на около 6 месеца е според мен), но много много ефективно. За съжаление нямам домейни с други платени години, всичко ми е с 10 или 1, та да експериментирам леко и там.

За линковете от "статии" и дийп линковете тепърва може много да се пише, какво да кажа, в случая по-горе - при регистрация на сайт в 80 бг директории гугъл 4 месеца след това е отчел само 12 линка, като при това регистрираме само в директории и сайтове даващи реален follow линк!
При пускането на 100 евтини дийп линка, месец след това се отчетени всички. Всичко това мога да го докажа като се хвана на бас за каквато и да е сума с който пожелае - идва при мен и гледаме веднага в Google webmaster.

под евтини имат в предвид тия дето всеки може без да плаща да хване - социалки например. все си мисля, че от г. не са глупави, ама въобще.
от сайтове с нисък тръст. Но тъй като явно получавам червени квадратчета за споделяне на знания от експерименти, няма да ви досаждам повече, ни със съвети, ни със помощ в този форум.

• Like
Реакции: gvv

По повод на това, което каза 3Dwebdesign - и аз гледам че ползата от BG директориите е паднала почти до нула 🙂 Истината е в релевантните линкове и дийплинковете (тоест статии и сателити), както и в доброто съдържание (дори и необновявано).

vha, споделяй от твои експерименти, само така се учи ... от опитите. Но, моля те не споделяй глупости и това, че от евтини бекове нямала смисъл. Линк ли е - линк е. От мен да знаеш: на хубава и млада жена, както и на директен линк - не се отказва 🙂

По повод на това, което каза 3D web design - и аз гледам че ползата от BG директориите е паднала почти до нула 🙂 Истината е в релевантните линкове и дийплинковете (тоест статии и сателити), както и в доброто съдържание (дори и необновявано).
Просто са много малко добрите директории, затова ето няколко съвета за собствениците им от мен:
- ефекта от сайт-само-директория е слаб, по възможност направете директория като допълнение на новинарски сайт
- колкото по-голям е сайта, толкова е по-силен ефекта от линка, гугъл не гледа сериозно на сайтове от по 10-20-50 страници. следователно тук идва втория съвет - направете сайта си голям. Затова и нашата основна директория има над 550000 индексирани от google страници.

Няма позиции, няма гаранции.

Резултатите от една оптимизация винаги могат да бъдат измерени. Иначе никой нямаше да плаща за това.

@Oggyn: идеята е добра.

@3dweb: аз съм "за" партньорство - ще ти драсна.

Back
Горе