SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

проблем с кирилица

emeregency_bg

New member
моля за помощ, правя един аматьорски сайт за детегледачки, но днес попаднах на необичаен проблем. в сайта ми всички странички за .htm, редактирам ги с една програмка First Page 2006. с по голямата часt от страниците няма проблем с редакцията, в категориите "Полезни връзки" и "връзка с нас" обаче, като отворя страницата с програмата и направя каква да е малка корекция, още преди да я запаметя цялата кирилица изчезва и се превръща в разни цифри. в сорс кода виждам, че кодирането се е променило и вече не е windows 1251, правя го пак такова, но нищо не се оправя.
става въпрос за този сайт:

http://nanny-bg.free.bg
 
Re: проблем с кирилица

При мен проблем няма в момента.

ползвай notepad plus plus
 
Re: проблем с кирилица

а ако искаш да обръщаш съществуващи текстове между енкодинги това помага в доста случаи специално win1251<->utf8
http://www.snapfiles.com/get/npad.html
 
Re: проблем с кирилица

доколкото виждам от скрииншотовете на notepad++, май няма preview, мисля че е за по напреднали от мен?
за превю горещо ти препоръчвам да ползваш браузър ;)

ако пък ти трябва wysiwyg редактор тогава си в кофти позиция, при всички случаи, всичките си имат страшно много ограничения. За цялостна среда за работа с превю тази е от по свестните http://www.eclipse.org/pdt/ (нищо че инсталацията не е за простосмъртни)

Все пак предполагам, че винаги можеш да ползваш бозата наречена дриймуивър в краен случай, но е платено и е по лошо решение от преждеизброените.
 
Последно редактирано:

Горе