програмка за оразмеряване на снимки

borislav123

New member
Здравейте

Предложете програмка за автоматично оразмеряване на снимки

примерно - посочвам папка - и всички снимки вътре да ги направи с ширина 500 пиксела - примерно???????

Re: програмка за оразмеряване на снимки

В случай, че ти трябва за автоматизиране, опитай ImageMagick. Няма графичен интерфейс, но по мое мнение е от най-богатите откъм опции и поддържани формати. Освен това е за без пари 🙂

Ако ще ти свърши работа, имам скрипт, който ще ги свива на място в сайта ти, а при кликване на картината ще я отваря в пълен размер. При това става елементарно - само трябва да сложиш скрипта в хедъра на сайта.

Безпатния www.irfanview.com - има перфектен batch edit на цели папки. Поддържа всички видове файлови формати за картинки, включително psd. За всеки вид файл си има съответните опции.

Aз ползвам Fast Stone Photo Resizer - може да оразмерява, да реже, да обработва, да слага воден знак, да преименува в поредица и т.н., и т.н. Много съм доволен - изключително богата и функционална програмка 🙂

Аз използвам PhotoResize. Много лесно се работи с нея и е много лека програмка.

Проблема при повечето програмки е че при намаляване на снимката се губи от качеството затова ти препоръчвам да го правиш през фотошопа като при Image size най-долу е избрано Bicubic sharper.Правиш си нов action и после го пускаш от File/automate/batch където и задаваш коя папка да ресайзне и в коя да я запише.Ако не те притеснява качеството колегите са посочили достатъчно добри програмки.

Back
Горе