редирект 301 период на дублиране

• Автор Автор traki
  • Начална дата Начална дата

traki

Оптимист ReMember
Здравейте, преместих един сайт на нов домейн. В момента сайтът е на 2 места. Оставил съм го на стария домейн и с редирект 301 съм пренасочил всяка страница към еквивалента и на новия адрес. Лошото е че преди беше на поддомейн и не мога да се възползвам от опцията в GWT за промяна на домейн, но съм сложил сайтмап и вече си го захапа от новия. Въпросът ми е колко време според вас е удачно да държа версията на стария домейн?

Re: редирект 301 период на дублиране

Ами какво да ти кажа ... с наказание за домейна към който редиректвам (нещо от рода на -30, -50 ) съм защото 3-и (!!!) месец страниците от стария домейн си висят в индекса и 301 редиректа не го зачита за нищо. Пробвах един масов пинг на всички тези висящи страници барем да ги захапе от новия и да ги деиндексира от стария - не ще. При това домейнът който редиректвам е "слабия" (с нулево link popularity), а този към който редиректвам е "силния" (бута се яко).

Мерси за инфото момчета. И на мен ми е останало нещо смътно за 3 месеца, но не съм сигурен дали ще имам толкова време и дали няма да се наложи да зарежа всичко от стария. Веднъж пак прехвърлях така и стария го държах около 6 месеца, но сега мисля да се огранича най-много до месец и да наваксам с линк билдинг директно на новия домейн.
Kompota, дано след PR ъпдейта този месец всичко да се оправи при теб.

traki, държиш го докато се прииндексира всичко и се върне класирането на субдомейна. Лично аз не бих рискувал да го спра от стария много време.

Да не те плаша, но когато прехвърлях един топ класиран в нишата си онлайн магазин с над 40000 индексирани страници беше ад за собственика му поне 6 месеца. Правиш всичко по всички правила а посещаемостта и серпа на всички страници замина.

На 3-ия месец се появи, към 4-5-и месец започна да се вдига, на шестия вече беше ок. Помага ако сайта продължи да работи нормално - тоест пуска новини или продукти и един допълнителен линк билдинг с дийп линкс към новите неща в сайта (които за гоогле не са дублирано съдържание и не ги е индексирал на стария)

301 редиректа не го зачита за нищо
Kompota, Много ясно че няма да го зачита, това че редиректваш бота не означава че за част от секундата той не вижда сайта/съдържанието. Ако провериш логовете на субдомейна ще го видиш. Трябва да направиш промени и в роботс, но в никакъв случай не забранявай достъпването на страницата с дисаллоу - моментално ще заминеш на позиции 50-100 назад.

Последното съм го тествал, ако иска някой, да пробва 😉

Сайтът е с около 56 000 страници, но от тях индексираните са 3850. Сложих му сайтмап само към категориите и подкатегориите. Стига ми и тях да захапе, другото ще си дойде само с времето.
Добавянето на ново съдържание си е регулярно и ще си продължи. Мисля да му пусна няколко линка към индекса, имам и RSS към новите публикации и ще го разхвърлям на няколко места. Дано всичко си е наред. Намерих решение и за периода, няма да ми е проблем да го оставя на старото място и за 6 месеца ако се наложи. Надявам се всичко да мине нормално 🙂

Back
Горе