SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

странен резултат в Google

nasesss

New member
Искам да оптимизирам един сайт по ключова дума "мъжки ризи" и в момента се заех да проучвам конкуренцията. Не разбирам защо на 3-та позиция излиза www.carina.bg при положение че в целия сайт изобщо не присъства думата "мъжки", а само ризи; заглавието на сайта е "Начало" и не откривам никакви връзки с котва "мъжки ризи".

Ако някой има идеи защо сайта излиза на толкова добра позиция, моля да сподели, че мира не ми дава! :confused:

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%22%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8+%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B8%22&meta=&aq=f&oq=
 
Re: странен резултат в Google

Оптимизиран е за тази дума и е слагам с тези мета тагове в директории.
Предполагам, че е така

То не стига, че имаме предположения за алгоритми на ранжиране, пък ще предполагаме, че carina.bg има заточени описания в директории. Няма линкове този домейн.

nasesss, твой сайт на кои позиции е? Нов/стар? Дай да го видим.
 
Re: странен резултат в Google

Моят сайт е на 4-та позиция, понякога пада до 9-та. Не че е толкова зле просто ми е интересно защо този излиза по-напред.

Домейна ми е от 2005 година, а преди 2 месеца правих актуализация на дизайна и текста.

www.georgisivkov.hit.bg
 
Re: странен резултат в Google

Моят съвет е да наблегнеш на оптимизацията за "ризи" и малко за "риза".
просто в израза "мъжки ризи" водещата дума е "ризи" и за нея той има по-добра оптимизация от теб, намали малко плътността на "ризи" предполагам -1 ще свърши работа.
 
Re: странен резултат в Google

Моят сайт е на 4-та позиция, понякога пада до 9-та. Не че е толкова зле просто ми е интересно защо този излиза по-напред.

Домейна ми е от 2005 година, а преди 2 месеца правих актуализация на дизайна и текста.

www.georgisivkov.hit.bg

Един сайтуайд към главната из сайта с анкор "мъжки ризи" като преди това можеш да намалиш честотата на кейуорда на главната.
 
Re: странен резултат в Google

Благодаря за отговорите!


просто в израза "мъжки ризи" водещата дума е "ризи" и за нея той има по-добра оптимизация от теб

Интересното в случая е, че при търсене само на "ризи" моят сайт пак си е на 4-та позиция, а другият слиза на 11-та.



Един сайтуайд към главната из сайта с анкор "мъжки ризи" като преди това можеш да намалиш честотата на кейуорда на главната.

Ще пробвам с този вариант и ако има резултат ще пиша. Може пък наистина да съм прекалила с ключовите думи.
 
Re: странен резултат в Google

Първо си оправи мета таговете, после в колекции напиши не памучни ризи, а памучни мъжки ризи и трето в страницата за контакти се разминава енкодинга. Най-добре ползвай utf-8, като преработиш и шесте странички. И последно имаш много така наречените дупки   в кода. Добре е да помислиш за друго структуриране. Ползвай марджин и след месец се радвай на едно от първите места. Сега си на второ, доколкото видях.
 
Re: странен резултат в Google

Енкодинга ми е windows-1251, защото hit.bg автоматично задава този енкодинг и като прекодирам страниците в utf-8 не мога да мина валидация (validator.w3.org използва кодинга от header и ми излизат около 147 грешки). Оставих само формата за контакт с енкодинг utf-8, за да мога да получавам съобщения на кирилица. Затова не съм я сложила директно в страницата за контакти, а като iframe (самата форма си е самостоятелна страница).

За дупките в кода си прав, но това ми е първата страница и не съм много навътре с css. Ще трябва да продължа в тази насока.

Колкото до добавянето на думата "мъжки" не съм сигурна дали ще помогне или ще навреди. Всъщност при пускането на темата исках да насоча вниманието не толкова към моя сайт, а към сайта carina.bg, който изобщо не съдържа думата "мъжки", а само 2 пъти думата "мъже". Освен това този сайт няма вид да му е правена оптимизация, защото най-малкото щеше да има дург title, а не Начало. Затова си помислих, че има някаква промяна в алгоритъма на Google, която ми убягва. Още повече, че сайта не е нов, а допреди седмица изобщо не се появяваше в резултатите по тази ключова дума (поне не и в топ10).

Все пак благодаря на всички за съветите, знам че има още много да уча и наистина оценявам помощта ви.
 
Re: странен резултат в Google

Всъщност при пускането на темата исках да насоча вниманието не толкова към моя сайт, а към сайта carina.bg, който изобщо не съдържа думата "мъжки", а само 2 пъти думата "мъже". Освен това този сайт няма вид да му е правена оптимизация, защото най-малкото щеше да има дург title, а не Начало. Затова си помислих, че има някаква промяна в алгоритъма на Google, която ми убягва. Още повече, че сайта не е нов, а допреди седмица изобщо не се появяваше в резултатите по тази ключова дума (поне не и в топ10).

Много добра забележка!

Имаш ли наблюдения на коя позиция е бил той за ризи и за мъжки ризи преди това?
За твоя сайт има ли промени в серп по тези думи в рамките на тази седмица в която той се е появил на първа страница?
По твоя сайт има ли правени някакви оптимизации в рамките на периода за който са валидни промените в серп, примерно в близките 12 дни имаш ли някакви промени по кода на сайта или нови силни връзки?
 
Последно редактирано:
Re: странен резултат в Google

За "мъжки ризи" досега не съм го виждала (с уточнението, че следя само резултатите от 1-ва и 2-ра страница). А моят сайт е оптимизиран последно през март и държеше 2-ра позиция до миналия уикенд (25 април) - тогава падна до 9-та. Видях в други теми, че напоследък се отбелязват доста различни резултати през почивните дни. Затова проверих пак в понеделник и наистина новопоявилите се сайтове бяха изчезнали с изключение на този сайт, който се е закотвил на 3-та позиция, а моя съответно на 4-та и оттогава никаква промяна.

А при търсене само на "ризи" не отчитам почти никаква промяна както при моя сайт, така и при другите. Вероятно промяната в алгоритъма (ако има такава) се отнася само за фрази. Сега точно се натъкнах на една статия за ключовите думи, в която се препоръчва при оптимизиране за фраза думите от нея да бъдат използвани в текста и поотделно. При мен мъжки е винаги в комбинация с ризи и сигурно затова Google не ме харесва особено :) Ще поработя в тази насока.
 

Горе