Re: тежест на линковете?
Горе долу нещата с линковете (котвите в линковете) са като със заглавията на страниците <title></title>. Аз лично бих им дал равна тежест 50%/50%, въпреки че някои твърдят, че колкото по напред е ключовата дума, толкова по-голяма тежест получава, това може и да е така но при по-дълги заглавия (котви).
Това с определянето тежестта на единичен линк (котвата в него) ми се вижда малко трудна работа, понеже факторите които влияят върху конкретен линк не са много.
Аз се сещам за два:
- Сайта от който се линква
- Сайта към който се линква
Като от тук на сетне може да се съобрази сходността на съдържанието между двата сайта и връзката, и ако става въпрос за котвата "Бяло Черно" и сайта от който се линква, и към който отива е съответно свързан с Черното, то по-голямата тежест пада върху ключовата дума "Черно", ако пък сайтовете са свързани с бялото то по-голяма тежест пада върху него, поне аз така бих разработил алгоритъма. 🙂
Иначе имам сайт със заглавие "Безплатен Софтуер", за индивидуална дума "Безплатен" се класирам в гугъл на 2-ро място, а за "Софтуер" на 1-во. Ако това ще послужи за аналог.