търся beta тестъри за cpanel web-хостинг

m3gab0y

New member
Кратко и ясно: набирам екип от beta тестъри.
Създал съм web-хостинг услуга (със cPanel).

Целта ми е да направя нещо качествено, с гарантирани ресурси 😉

... и, не, това няма да е поредния "хостинг" в който стават чудеса за 60 стотинки...

Условия:

1. Хлапета, които не разбират абсолютно нищо от хостинг не са желани;
2. Да имате опит и познания с работата по контролния панел (cPanel);
3. Да имате елементарни хостинг познания (хостинг, домейн/днс, имейл, FTP, и тн.);
4. Да досаждате, ако нещо се счупи по моя вина 🙂;
5. Да не злоупотребявате с услугата!

Какво печелите:

1. Web Хостинг на изключително бърз сървър (с Core i7 2600 процесор и десетки гигабайти RAM) в Германия;
2. При публичното пускане на сървъра, ще спечелите доста сериозни отстъпки от крайните цени, и още нещо 😉
3. Възможност да ползвате и другите услуги с много сериозна отстъпка.;
4. Хостинг от сериозна компания с многогодишен опит.

Как да кандидатствате:

1. Изпратете 1 email до root[at]m3gab0y.com
---ИЛИ---
2. Намерете ме в едноименния ми skype

Re: търся beta тестъри за cpanel web-хостинг

По-скоро рекламира смс хостинга отколкото да търси тестери. Иска разбиране и да не се злоупотребява е какво да злоупотребяваш ? Това реклама ли е "изключително бърз сървър" бърз бърз колко да е бърз ? "десетки гигабайти RAM" е колко 3x10 да са 🙂 Помислете малко и над изказването "Хостинг от сериозна компания с многогодишен опит" хем години опит хем тестери ? Разбирам да пускате нещо иновативно като клауд и то както трябва да се прави, да търсите тестери за софта дали работи. Да търсите тестери за собственно написана система ама точно за цпанела.... излагация

По-скоро рекламира смс хостинга отколкото да търси тестери. Иска разбиране и да не се злоупотребява е какво да злоупотребяваш ? Това реклама ли е "изключително бърз сървър" бърз бърз колко да е бърз ? "десетки гигабайти RAM" е колко 3x10 да са 🙂 Помислете малко и над изказването "Хостинг от сериозна компания с многогодишен опит" хем години опит хем тестери ? Разбирам да пускате нещо иновативно като клауд и то както трябва да се прави, да търсите тестери за софта дали работи. Да търсите тестери за собственно написана система ама точно за цпанела.... излагация

нека обясня и тук със поста ми от друг форум с малко допълнения:

Няма перфектни хора на този свят и е възможно да съм изпуснал нещо по настройките. За това искам да се тества от юзъри, преди да го пусна в production.
Въпреки, че копирам настройки от production сървър, не е изключено нещо да не е настроено като хората.

Ако ставаше само със едно изчитане на "дебелите книги", сигурно почти всички потребители на този форум ще могат да си създадат cPanel хостинг.

И щом толкова те интересува спецификацията:

Intel core i7 2600, 16GB RAM, 3TB HDD (RAID масив), гигабит порт.

Пак казвам, настройките са копирани от producton сървър, но не мислиш ли, че има разлика между i7 950x със 8GB RAM и новия сървър? А и все пак тук се тества cloudlinux с малко по-различни настройки, с цел да НЕ може акаунтите да се влиаят един от друг, и да може всеки потребител да получи гаратирани ресурси.

Относно "иновативния" СМС хостинг, нямам НИЩО общо с тях!!! За съвсем друг хостинг става въпрос. И с горното исках да кажа, че не предлагам като тях услуги за жълти стотинки, и за това не искам хлапетата да ме налетят 🙂

Peace 🙂

Мегабой, вчера в общи линии единственото впечатление, което ми направи обявата ти беше факта, че оплюваш конкурент.

Колкото и да е зле конкуренцията, трябва ти да си мегазле за да градиш имидж плюейки ги. Нито ги знам кви са тия смс хостинг нито ме интересуват - много хора знаят, че бг хостинг не ползвам (с едно изключение).

Офертата ти нямаше да е кофти ако не бяха две неща:
- оплюването на конкурент ни в клин ни в ръкав
- високопарните приказки за хлапетата - има десетки начини да елиминираш бета тестери, все пак ти ги одобряваш

За да избегнем излишно разтягане на локуми:
1. хостинг фирма нямам и дори не съм в нечия партньорска програма
2. бг хостинг ползвам един от повече от четири години и в общи линии го държа по-скоро заради сантименталната стойност отколкото с някакви практически цели

При хостинг услугите конкуренцията е зверска. С промоции, ниски цени и маркетингови похвати можеш да хванеш именно хлапетата. Доста по-трудно е да накараш един едър клиент или дори средностатистически уебмастър с доволно голям брой сайтове, да се премести при теб за няколко долара разлика. С настоящата си обява ти само губиш клиенти - няма гаранция, че утре няма да се отнасяш със същото високомерно пренебрежение и към мен в качеството ми на твой клиент. Не искам това. Не ти плащам за високомерие. И не само аз ще си помисля това.

нека обясня и тук със поста ми от друг форум с малко допълнения:

Няма перфектни хора на този свят и е възможно да съм изпуснал нещо по настройките. За това искам да се тества от юзъри, преди да го пусна в production.
Въпреки, че копирам настройки от production сървър, не е изключено нещо да не е настроено като хората.

Ако ставаше само със едно изчитане на "дебелите книги", сигурно почти всички потребители на този форум ще могат да си създадат cPanel хостинг.

И щом толкова те интересува спецификацията:

Intel core i7 2600, 16GB RAM, 3TB HDD (RAID масив), гигабит порт.

Пак казвам, настройките са копирани от producton сървър, но не мислиш ли, че има разлика между i7 950x със 8GB RAM и новия сървър? А и все пак тук се тества cloudlinux с малко по-различни настройки, с цел да НЕ може акаунтите да се влиаят един от друг, и да може всеки потребител да получи гаратирани ресурси.

Относно "иновативния" СМС хостинг, нямам НИЩО общо с тях!!! За съвсем друг хостинг става въпрос. И с горното исках да кажа, че не предлагам като тях услуги за жълти стотинки, и за това не искам хлапетата да ме налетят 🙂

Peace 🙂

Като чуя за хостинги с i7-ци и ми става смешно.
Ето ти сървър, да си сравниш :

Код:
                                system     X8DTU
/0                               bus        X8DTU
/0/0                             memory     64KiB BIOS
/0/4                             processor  Intel(R) Xeon(R) CPU           E5520  @ 2.27GHz
/0/4/5                           memory     256KiB L1 cache
/0/4/6                           memory     1MiB L2 cache
/0/4/7                           memory     8MiB L3 cache
/0/8                             processor  Intel(R) Xeon(R) CPU           E5520  @ 2.27GHz
/0/8/9                           memory     256KiB L1 cache
/0/8/a                           memory     1MiB L2 cache
/0/8/b                           memory     8MiB L3 cache
/0/2c                            memory     System Memory
/0/2c/0                          memory     4GiB DIMM 1066 MHz (0.9 ns)
/0/2c/1                          memory     DIMM [empty]
/0/2c/2                          memory     4GiB DIMM 1066 MHz (0.9 ns)
/0/2c/3                          memory     DIMM [empty]
/0/2c/4                          memory     4GiB DIMM 1066 MHz (0.9 ns)
/0/2c/5                          memory     DIMM [empty]
/0/41                            memory     System Memory
/0/41/0                          memory     4GiB DIMM 1066 MHz (0.9 ns)
/0/41/1                          memory     DIMM [empty]
/0/41/2                          memory     4GiB DIMM 1066 MHz (0.9 ns)
/0/41/3                          memory     DIMM [empty]
/0/41/4                          memory     4GiB DIMM 1066 MHz (0.9 ns)
/0/41/5                          memory     DIMM [empty]
/0/56                            memory     Flash Memory
/0/56/0                          memory     4MiB FLASH Non-volatile 33 MHz (30.3 ns)
/0/1                             memory     
/0/2                             memory     
/0/100                           bridge     5520 I/O Hub to ESI Port
/0/100/1                         bridge     5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 1
/0/100/1/0            eth0       network    82576 Gigabit Network Connection
/0/100/1/0.1          eth1       network    82576 Gigabit Network Connection
/0/100/3                         bridge     5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 3
/0/100/5                         bridge     5520/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 5
/0/100/6                         bridge     5520/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 6
/0/100/7                         bridge     5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 7
/0/100/9                         bridge     5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 9
/0/100/9/0            scsi0      storage    LSI MegaSAS 9260
/0/100/9/0/2.0.0      /dev/sda   disk       1997GB AOC-USAS2LP-H8iR
/0/100/9/0/2.0.0/1    /dev/sda1  volume     486MiB EXT4 volume
/0/100/9/0/2.0.0/2    /dev/sda2  volume     1860GiB Extended partition
/0/100/9/0/2.0.0/2/5  /dev/sda5  volume     1860GiB Linux LVM Physical Volume partition
/0/100/9/0/2.1.0      /dev/sdb   disk       1997GB AOC-USAS2LP-H8iR
/0/100/9/0/2.1.0/1    /dev/sdb1  volume     1860GiB Linux LVM Physical Volume partition
/0/100/13                        generic    5520/5500/X58 I/O Hub I/OxAPIC Interrupt Controller
/0/100/14                        generic    5520/5500/X58 I/O Hub System Management Registers
/0/100/14.1                      generic    5520/5500/X58 I/O Hub GPIO and Scratch Pad Registers
/0/100/14.2                      generic    5520/5500/X58 I/O Hub Control Status and RAS Registers
/0/100/14.3                      generic    5520/5500/X58 I/O Hub Throttle Registers
/0/100/16                        generic    5520/5500/X58 Chipset QuickData Technology Device
/0/100/16.1                      generic    5520/5500/X58 Chipset QuickData Technology Device
/0/100/16.2                      generic    5520/5500/X58 Chipset QuickData Technology Device
/0/100/16.3                      generic    5520/5500/X58 Chipset QuickData Technology Device
/0/100/16.4                      generic    5520/5500/X58 Chipset QuickData Technology Device
/0/100/16.5                      generic    5520/5500/X58 Chipset QuickData Technology Device
/0/100/16.6                      generic    5520/5500/X58 Chipset QuickData Technology Device
/0/100/16.7                      generic    5520/5500/X58 Chipset QuickData Technology Device
/0/100/1a                        bus        82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #4
/0/100/1a.1                      bus        82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #5
/0/100/1a.2                      bus        82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #6
/0/100/1a.7                      bus        82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #2
/0/100/1d                        bus        82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #1
/0/100/1d.1                      bus        82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #2
/0/100/1d.2                      bus        82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #3
/0/100/1d.7                      bus        82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #1
/0/100/1e                        bridge     82801 PCI Bridge
/0/100/1e/1                      display    MGA G200eW WPCM450
/0/100/1f                        bridge     82801JIR (ICH10R) LPC Interface Controller
/0/100/1f.3                      bus        82801JI (ICH10 Family) SMBus Controller
/1                    vnet0      network    Ethernet interface
/2                    vnet1      network    Ethernet interface
/3                    vnet2      network    Ethernet interface
/4                    vnet3      network    Ethernet interface
/5                    vnet4      network    Ethernet interface

MUTI и на мен ми е смешно с това което ти показваш 🙂
Не мисля, че това е тема за мерене на *****.
Всички колкото сте прави, толкова и забихте към офтопик 🙂

Определено не съм привърженик на i7 vs Xeon дори напротив, но 55хх е малко outdated и конкретното сравнение което даваш ... почти няма разлики в производителноста ...

Съгласен съм, че i7 не е подходящ за сървър, особено сандитата.
Все пак му липсва ECC, а също са му излишни неща като видео и някакви там екстри още...
Ето по-евтина алтернатива, далеч по-бърза от Нехалем Ксеон-а:
http://ark.intel.com/compare/52273,52213,40200

Последно редактирано:

Определено не съм привърженик на i7 vs Xeon дори напротив, но 55хх е малко outdated и конкретното сравнение което даваш ... почти няма разлики в производителноста ...

Outdated е, защото сървъра е купуван тогава. Въпреки това, разликата в скоростта на System Bus-a ( QPI > DMI ), 3-каналната памет и възможността да си имам 2 такива в един сървър са предимства.

Мисълта ми беше, че като ще правиш сериозен хостинг, го правиш със сървърни процесори, дъна, дискове, райд платки и т.н.

Мое лично мнение си е и си запазвам правото да се усмихвам, на хора, които си рекламират хостинга с i7 процесори ( дори да са resellerclub например 😛 ).

Съгласен съм, че i7 не е подходящ за сървър, особено сандитата.
Все пак му липсва ECC, а също са му излишни неща като видео и някакви там екстри още...
Ето по-евтина алтернатива, далеч по-бърза от Нехалем Ксеон-а:
http://ark.intel.com/compare/52273,52213,40200

Тук вече съм съгласен. Както казах, обаче, винаги предпочитам да мога да си бодна x2 процесора, особено за VPS хостинг.

Новите ни машини няма да са със 5520 ( най-малкото не ги предлагат вече ), но преди 2 години нямаше много алтернативи в ценовия диапазон 🙂

Въпрос на предпочитания.
Аз си взех HP DL385 с 2 x Opteron 280. 😀
Да, бързи са колкото висок клас C2D процесор, но цената на целия сървър е също колкото този процесор. 😀

Темата не беше ли за друго? 😀

Моята мисъл беше, че като се прави сериозен хостинг си държиш процесорите up2date 🙂 Процесора който е посочил BornToDrink е много читав и издържа на сериозни натоварвания и според мен е за предпочитане пред i7.

Мое лично мнение си е и си запазвам правото да се усмихвам, на хора, които си рекламират хостинга с i7 процесори ( дори да са resellerclub например 😛 ).

Това имах предвид под 'да не си мерим *****те' нека си правят хората каквото са наумили 🙂

BullBlogger, не целя да оплювам никой! Не ме разбирай погрешно!

Искам точно хлапетата, защото те могат да тестват сървъра по-"грубо", и нека все пак се придържаме към темата.

И това ще стане, като му дойде времето 😉
За сега тестовете са private.

Интересно ми е какви тестове очакваш на хостинг? - някой да си пренесе сериозния сайт с целия ударен трафик на услуга, която все още не е оповестена официално и да чакаш позитивни писания във форумите? Дали някой със сериозен онлайн новинарски портал или онлайн магазин би рискувал? А и какво очакваш от тестовете? Реално един хостинг сървър показва колко е натоварен, чак когато налепиш на него 200+ потребителя, при условие че имат сайтове със средностатистически трафик. На празен сървър всеки се шири, много е яко с 16 ГБ RAM, да те светна че миналата седмица видях как и 32 не са достатъчни, а 64 спокойно могат да се напълнят с няколко типа кеш. И си го набийте в главите, че сървъра е толкова бърз, колкото са бързи ДИСКОВЕТЕ му, защото всеки който си е блъскал главата със сървър, знае че I/O е най-големия "чеп", а чак след него се нареждат обема на системна памет и процесор. Бета тест се прави като papagal.bg - пускаш услугата безплатно, налазват те всякакви потребители със сателитки, агрегатори и каквото още се сетиш и когато I/O utilization-a ти мине 50% от възможностите на дисковете ти, тогава същите тези потребители могат да преценят какъв е резултата.

Моля, нека се придържаме към темата и стига с нападките. Нека само кажа, че знам какво правя. 😉

А и целевата ми група от клиенти е ... как да го кажа... малко по-различна. И това въобще не е свързано с темата.

Поздрави!

Back
Горе