Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
lamp и другите неща - phpmyadmin, webmin си ги направих сам, като първо бях пробвал на една машинка вкъщи, не е толкова трудно, 1 час работа си е 🙂Трябват ти известни познания по Линукс. Това са там едни ми ти сваляния на определени файлове за съответната дистрибуция, компилирането им, после конфигурирането, връзване на PHP към apache-то .... Ако не познаваш структурата на файловата система на линукс и как да боравиш с конзолния компилатор ще ти стане лошо.
Единствената причина да не ползвам VPS засега е, че не мога да си го конфигурирам и администрирам. Всъщност мога, обаче времето, което ще загубя в четене и ровичкане, не си струва. Човек като се замисли, не можем да бъдем универсални бойци: програмиране, бази данни, дизайн, оптимизация, че на всичкото отгоре и линукс администрация .... нанагорно идва просто.
По-добре се свържи с човек от хостера да ти свърши работата срещу някакво заплащане, няма смисъл просто да загубиш няколко дена в четене и човъркане ....
ей, това много яко, ама пак не ми ъпгрейдна PHP-то 🙁Отваряш си конзолата и изпълняваш:
apt-get update
и после
apt-get upgrade
Няма нужда да се спира сървъра, може евентуално да го рестартираш
/etc/init.d/apache2 restart
пак като root
The following packages will be upgraded:
apache2 apache2-mpm-prefork apache2-utils apache2.2-common apt apt-utils
curl dhcp3-client dhcp3-common libapr1 libaprutil1 libcurl3 libcurl3-dev
libcurl3-openssl-dev libmysqlclient15off libsasl2 libsasl2-2 libxml2
mysql-client mysql-client-5.0 mysql-common mysql-server mysql-server-5.0
phpmyadmin
24 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
ще ти помогне да откриеш кои модули можеш да инсталираш към PHP-то.apt-cache search php5
apt-get install php5-dev