SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

​Топ 7 SEO тенденции, върху които трябва да се съсредоточите през 2018 г

Валери

New member
seo.png
Трябва да бъдете в крак с най-новите тенденции в SEO оптимизацията, независимо дали сте предприемач, SEO специалист или управлявате агенция за SEO. Използването на стари техники за SEO може значително да повлияе на репутацията на уебсайта Ви в търсачката за класиране на Google.

Всяка година носи нови тенденции света на интернет маркетинга. Всяка година Google въвежда нови правила за уеб администраторите. Затова е от съществено значение да бъдете в крак с новите тенденции и технологии, за да останете в челните класации. Нека да видим тенденциите в SEO, които се очаква да се управляват през 2018 г.
1.Гласови търсения

Въпреки че гласовото търсене на Siri все още се използва от много мобилни потребители, употребата се очаква да нарасне експоненциално през следващата 2018 година. Гласовото търсене помага да се намери всякакво съдържание в мрежата. Понастоящем около 20% от мобилните заявки се отчитат чрез гласово търсене и това ще нараства и през следващата година.

То бавно се превръща в предпочитан избор за хората които търсят неща онлайн, без да е необходимо да пишат. Освен това, повече хора използват мобилни устройства за ежедневните си задачи. Гласовото търсене е удобно, като то привлича все повече потребители да го използват благодарение на удобството което създава.
2.Респонсив уеб страници

В наши дни много потребители предпочитат да използват мобилни телефони и таблети вместо лаптопи или компютри. Ето защо трябва да създадете подходяща уеб страница, която да е адаптивна за екраните на всички устройства.
3. AMP

Наред с гласовото търсене нуждата от ускорени мобилни страници (AMP) също нараства. AMP е въведена от Google през 2015 г., за да предложи по-добро потребителиско изживяване. Следва да се отбележи, че уеб страниците с AMP се зареждат за по-малко от една секунда и използват много малко данни в сравнение с уеб страници, които не са AMP.
Сигурно сте попадали на страница която отнеме повече от нормалното време за зареждане. Отчитайки това, от Google се фокусират върху мотото "Mobile first".Имайки предвид че повечето търсения се правят от мобилни устройства, това изисква да направите уеб страниците си AMP.
4.Беклинкове

Предстоящата година ще бъде годината на препратките в областта на SEO. С огромното количество съдържание което се бълва всеки ден е трудно за търсачките да опредлят автентичността му. Именно чрез препратките търсачката определя дали съдържанието на вашия сайт е автентично и полезно. И през 2018 г. се очаква препратките да придобият по-голяма популярност в областта на SEO.
5.Използване на снимки и видео

2018 ще бъде годината в която визуалното въздействие върху потребителите ще е от основно значение. Поради нарастващата популярност на социалните медии, снимките и видеоклиповете получават голямо внимание чрез харесвания, които помагат да направите страницата си популярна за нула време. Минаха дните, когато само съдържанието се използваше за доминиране в интернет средата. Сега, заедно със съдържанието, трябва да има и качествена мултимедия.
6.Качване на качествено съдържание

В днешния забързан живот никой няма време да чете скучно, несъществено и дълго съдържание. Потребителите по-скоро се фокусират върху уеб страници, които предлагат автентични, кратки и интересни статии. Затова е препоръчително да качвате ясни и информативни статии на уебсайта си. И за да постигнете това, трябва да наемете професионален писател, който ще направи това по най-добрия начин.
HTTP-To-HTTPS.png
7.Преминете към HTTPS

Ще бъде задължително да използвате "HTTPS" криптирана връзка за уебсайта ви. Ако не променяте "HTTP към HTTPS", тогава Google ще понижи класирането ви в резултатите от търсачката. HTTP е протокол за сигурност, който е препоръчително да притежавате.

Ако имате нужда от помощ за да подобрите присъствието си в интернет пространството не се колебайте да се свържете с Webmonster. Ние сме фирма която предлага широка гама от уеб услуги.
 
Те важат и за 2019, а съдържанието според мен е доста пренебрегван фактор и се злопотребява с него. Благодаря!
 

Горе