0 беклинкове към сайта ми

youth_boy

Banned
Имам един сайт на безплатен хостинг от около три месеца. Сайта е англоезичен и е на здравна тематика. Искам да попитам след като съм го събмитнал в най-малко 300 директории (ръчно) около 50 социални мрежи с висок PR и десетки форуми, които дават dofollow линк защо когато използвам различните тулове за показване на беклинковете ми пише 0 беклинкове. Може ли това да се дължи на факта, че съм на безплатен хостинг awardspace иначе Google е индексирал всички страници от сайта, домейна е .info

Използвам Маркет Самурай гледам, че и там се класирам по една ключова дума на 10 място в първа страница на гугъл и пише BLP 0 а за BLD 3 каква е точно разликата между Page backlinks и Domain backlinks, междудругото съм линквал и към опредлени статии и страници в сайта.

В уебмастър тула на гугъл не виждам ключовите думи, по които ме намират нито в аналитикса. От скоро време дори не получавам никакви посещения (сайта е Wordpress) и съм разрешил на търсчките да го виждат. Аналитикса индексира само мойте посещения и никакви други а в същото време получавам коментари от потребители за дати, в които аналитикса посочва 0 visitors. Много странни неща се случват и искам да помоля някой да ми обясни на какво може да се дължи това.

Явно нещо пропускам но именно това е причината да пиша в темата за начинаещи.

Последно редактирано:
За: 0 беклинков към сайта ми

Кога си го направил това с директориите и социалните мрежи? Колко време е минало от тогава и чекването на беклинкове? Иска се технологично време за това. Не се дължи на този факт, а по-скоро от апрулв рейта на директориите и соц. мрежите, както и тяхната популярност, защото индексирането им зависи от това, пък и все пак сигурно говорим за фри директории, които са с не много голям тръст и PR. Разликата е това, че едното е от страница, другото от домейн. Както знаеш, един домейн може да хоства много страници, под формата на сайт. Това е много важно. Това, че имаш 100 линка от страници, не означава винаги, че имаш 100 линка от различни домейни. 😉

Позасили малко сайта и после гледай къде си. Коментари от потребители или спам от някой софтуер? Споко, щом си почнал сериозно, всичко ще тръгне нагоре. Само се иска умела стратегия и търпение. Успехи и всичко, което пита е просто стъпка в това, което казах. А самусаря, нещо не съм водолен от него. Виж, Трафик трависа може да ти свърши добра работа. 😉

re: 0 беклинкове към сайта ми

Правилно ли си поставил аналитикс кода? Има опция за следене в реално време - отвори я и влез да видиш дали ще ти засече посещението. А беклинковете се бавят доста, докато бъдат индексирани и това зависи от много неща, но повярвай ми със сигурност не искаш гугъл да ги отчете бързо и наведнъж.😀

Ами да кода на аналитикса е правилно поставен до скоро си ми отбелязваше всичко посещения refferal-ни, директни и т.н. Гледам, че днес е отбелязал едно посещение от Русия значи просто нямам трафик. Иначе тия беклинкове са на от преди 2 месеца някъде и за това се чуда как още не са отбелязани но явно ще трябва да се чака. Иначе да директориите, в които съм събмитнал сайта са free но пък за сметка на това с висок пейдж ранк. Социалките ги бях хванал от някакъв лист и там пише, че са с по 3-4 PR иначе имам и някои блог коментари но така и не мога да си намеря блогове гледам в гугъл повечето обаче или не предлагат публикуване на комент или пък не ми апрууват коментарите може това да се дължи, че съм в Health нишата знам ли ... Ще видия какво ще стане.

В тези тежки времена на всякакви наказания от страна на Google, следното:
съм го събмитнал в най-малко 300 директории (ръчно) около 50 социални мрежи с висок PR и десетки форуми
може да доведе до следното:
От скоро време дори не получавам никакви посещения
Иначе може и кода на брояча да не ти поставен както трябва.
А беклинковете най-добре ги гледай в Google Webmaster Tools.

Ей сега гледах, че Google Webmaster Tools показва, че имам 292 връзки към сайта ми дори изтеглих и таблицата с връзките. Защо тогава като проверя с Open Site Explorer ми пише това :

No Data Available for this URL
Although our index is large, there are a number of reasons why we may not have data for the page you've requested. These can include:

-Recency of Page Creation:
Mozscape crawls the web constantly, but we update the index only once every 30-40 days. Thus, pages and links created since the last index update won't be available until we've seen them. A typical timeline for getting a page/site included in Mozscape is 45-60 days, sometimes less for very important or well-linked-to pages.
-Deep Down in the Web:
Our crawl focuses on a breadth-first approach, and thus we nearly always have content from the homepage of websites, externally linked-to pages and pages higher up in a site's information hierarchy. However, deep pages that are buried beneath many layers of navigation are sometimes missed and it may be several index updates before we catch all of these.
-Blocked Pages:
If our crawlers or data sources are blocked from reaching your URLs, they may not be included in our index (though links that points to those pages will still be available)
-No Links:
The URLs seen by Mozscape must be linked-to by other documents on the web or our index will not include them.

Те не могат да се сравняват със сървърите на Google 🙂. Откриват много по-малко връзки. А може и просто още да не са обновили данните. Най-добре гледай в Google Webmaster Tools, там се показват най-много от връзките, но пак не са всички.

Ок но с това не ни даваш много подробна информация. в тулса, като цъкнеш на линковете отгоре пише от колко домейна са, това е по важно. Защото може да имаш 5 линка от домейн и 200 линка от пост в блог който се показва в футъра. В линк билдинг профила има 2 критерия, качество и обем. Хубаво е да намериш баланс между тях. 🙂

w1ck3dgam3 Majestic SEO-то ми показва следните неща Referring Domains 116 External Backlinks 165 Citation flow 22 Trust flow3 като последните две не ги разбирам. Иначе Solomono и Ahrefs още не съм използвал.

TZahariev в Google Webmaster Tools пише, че тези 292 връзки са от 85 домейна ако съм разбрал въпроса правилно. Иначе да за качеството на линковете си прав но за съжалениe към актуалния момент имам повече линкове от free директории и социалки. Имам и от разни Web 2.0 сайтове, имам няколко от директории за статии от Hubpages, Tumblr и дори от StumbleUpon с който така и не се научих да работя макар, че изгледах над 10 урока нещо или add-on за мозилата ми не работи както трябва или аз не правя нещо както трябва. Имам и някои линкове, които са дошли от хора, които се препратили мой статии скоро обмислям да сложа един плъгин за социалните мрежи защото сайта е нов и още нямам.

Може ли само да помоля модераторите да ми оправят заглавието 0 беклинкове към сайта ми. Тъй като вероятно в тази тема ще задам още 1-2 въпроса. Предварително благодаря.

Re: 0 беклинкове към сайта ми

Здравейте отново. Изникна един въпрос и реших да попитам тук за да не отвярям нова тема. Кой е най-лесния и безплатен начин да вдигна трафика на сайта ми (англоезичен сайт). На този етап съм си поставил 2 цели но не знам дали ще ми свършат работа, едната е регистрация в Twitter, а използването на Yahoo Answers. Според вас тези два варианта ще ми донесат ли трафик или да не си губя времето. Иначе направил съм си регистрации по разни форуми и социални мрежи но от тях трафика или е много слаб или въобще отсъства. Нишата е трудна (Health) и от Google почти никой не влиза, е в месеца 3-4 човека може и да се излъжат по някоя дълга фраза.

Ще съм благодарен ако ми отговорите и ми препоръчате нещо.

За: Re: 0 беклинкове към сайта ми

За: Re: 0 беклинкове към сайта ми

Според вас тези два варианта ще ми донесат ли трафик или да не си губя времето.

Ти не си описал вариантите, казал си само сайтовете, които ще ползваш. Един вид все едно питаш дали даден инструмент ще ти помогне за постигането на дадена цел. Тъй като не знаем как ще го използваш този инструмент, няма как да ти отговорим. Знам, че не ти помагам с отговора си, но научете се да задавате правилно въпроси. И също въпроса ти е много общ. Ще трябва да ти отговоря общо.

Кой е най-лесния и безплатен начин да вдигна трафика на сайта ми

Примерен отговор може да е: създаване на съдържание + SEO. Ако го правиш сам, ще е безплатен. Но няма да е лесен.

Последно редактирано:
За: 0 беклинкове към сайта ми

Значи аз бих те посъветвал да ползваш социалните мрежи от всякакво естество. Уеб 2.0 сайтовете, Букмарк сайтове, ама големи, такива в които някой влиза. Stumble upon докарва добър трафик. Technorati - само ако имаш блог. И много съдържание. Дори и свържи се с някои известни блогове и поискай гйест блогинг ако ти откажат голям праз. Всеки ден хората търсят всевъзможни ключови думи. Във твоята ниша (познавам я добре със продукти за отслабване предполагам) Ако направиш хубав блог и поработиш малко по дългата опашка (scooby има хубава статия на темата постната тук Да хванем SEO-то за дългата опашка (Long tail SEO) ), ще се учудиш какви думи и словосъчетания ти докарват трафик. Имаш необходимите качества седни и почни да пишеш 🙂 всяка седмица по 1 статия, после скъсявай времето. Общо взето със статичен сайт ще ти е малко трудо 🙂 и друг път като питаш предоставяй по-подробна информация за да можем да ти дадем най-дория отговор а не да гадаем. Успех ман 🙂

Да благодаря за отговорите. Значи сайта е замислен като онлайн списание на английски език, което искам да монетизирам с афилиейт програмата Crocmint и по специално съм сложил два банера един към Acai Berry и друг към онлайн магазини Vitopharma в хедъра. Домейна е .инфо на 2 години с PR0 и списанието/сайта съдържа два месечни броя с общо 10 уникални статии на английски език. Yahoo answers мисля да използвам като отговарям на въпроси свързани с темите стрес, депресия, отслабване, самочувствие, алтернативна медицина включваща медитация, йога и т.н. За Туитър още нямам изградена стратегия и се чудя дали въобще да го използвам. Въпреки всичко прочетах някои интересни статии, които ме накараха да мисля, че с малко упоритост и достатъчно последователи в тази социална мрежа мога да постигна добри резултати. Попитах тук тъй като съм почти сигурен, че много от вас има опит с Туитър, пък и с Yahoo Answers и могат да ми дадат полезни съвети. Разбира се не съм формулирал правилно въпроса си, за което се извинявам. Просто до този момент работата по оптимизацията на Wordpress сайтчето с блог към него е напълно мануална а трафика нищожен. Не съм пробвал още Гест блогинг въпреки, че ме посъветваха да го направя. Линковете са предимно от форуми и социални мрежи но не ми носят посетители.

Използвам Маркет Самурай + кейуорд скрапър за някои ключови думи, които слагам в статиите. Онпейдж СЕО-то е ок смисъл от гледна точка на заглавия, дескрипшъни, H1 и прочие. Налинквал съм и вътрешни страници в сайта. Използвам плъгини All in one seo pack , Google XML Sitemaps, Ultimate Google analytics, Yet another related posts plugin и upPrev. Между снимките в публикациите има уникални заснети от мен и free pictures от разни сайтове. Слагам ALT атрибут и всичко както си трябва.

За Yahoo Answers гледах някакъв урок в тубата където администратора на някакъв сайт отговаряше на произволни въпроси и добавяше линк. Статиите в блога са по-скоро с образователна цел отколкото целят продажбата на някакъв продукт но има тънък намек за това, че може да се купи еди какво си, от еди къде си като в края на всяка статия има прибавен банер към продукта. За туитър отново казвам не съм компетентен и се чудя дали въобще да се пробвам.

Нямам опит с Yahoo Answers и почти никакъв с Twitter. Но все пак ще ти дам няколко съвета:

1. Ако си сам човек, с повече от 2 социални мрежи (или там сайта за промотиране) не се занимавай. Дори ако е възможно и само 1 да е по-добре. Но най-много 2. Просто имаш още много работа и няма как да отделиш толкова време, а ако претупваш нещата пък ще ти намали тотално ефекта от всичко и няма да има смисъл. След като избереш, давай силно там.

2. Когато избираш коя социална мрежа (или там сайт като yahoo answers) да избереш, е добре освен другите неща, да имаш предвид къде киснат хората от твоята ниша. Направи малко проучване. Това може да стане по различни начини, не съм мислил по въпроса, но сега ми идва на ум примерно да влезеш в някой по-голям сайт от нишата и да видиш дали има повече tweet-вания от лайквания или linked-in-вания или пък +1-вания и т.н. Също може да се търси за разни ключови думи в самите сайтове и да се види къде за какво се говори повече. И т.н. Естествено трябва да се има предвид и самия общ трафик на социалните мрежи. А и това къде се концентрират усилията на сайта от нишата има значение, но все ще добиеш представа.

3. Освен това, важно е и да имаш предвид каква полза ще имат действията ти и колко време ще отнемат също. Примерно ако посещаваш някакъв голям dofollow форум с много посещения, когато си слагаш линк ще получиш освен директни посещения и директен SEO ефект. Също двоен ефект ще получиш и от twitter или facebook защото те, въпреки че са с nofollow линкове, са си отделен SEO фактор. От yahoo answers не мисля, че можеш да имаш друга директна полза освен трафик. Естествено не казвам само заради това да избереш едно или друго, но това да е едното от нещата, които да имаш предвид. Много по-важно е би това къде са хората от твоята ниша. Защото освен директен ефект има и косвен, тоест примерно ако вземеш повече трафик, но само nofollow, това пък може да доведе до натурални dofollow линкове косвено, заради повечето трафик.

Значи за Yahoo Answers имам опит и ти казвам че покачва доста трафика. Даже се е случвало като си брандирам продукта въпрос зададен не от мен а от потребител да излиза на 4-5то място в серп. Изпробвано е на 14 хелти сайта и за 12 се покачи трафика. Пробвай с тъпо въпроси като наистина ли действа Акай бери. Неща които всеки нормален потребител би търсил за даден продукт, преди да си го закупи. Много се посещават следните 15-дневна диета с "бранд"

TZahariev много добри съвети. Аз сега започвам да ги ползвам тези Yahoo Answers и ще пиша тук след време до къде съм стигнал надявам се, че ще живне този трафик. Почвам да изпробвам и други методи и стискам палци, че все с някой ще захапа посетители защото положението е повече от лошо към днешна дата. Вярно е, че нишата е трудна пък US пазара наситен а и с моя домейн .info съм тръгнал маймуни да ловя. Въпреки всичко идеята е да се докара някакъв трафик пък каквото ще да става. Ако не се пробвам после ще ме е яд.

Back
Горе