2 въпроса

Cypermethrin

New member
1. трябва ли на wordpress блога който е към сайта ми сайт.бг/блог да имам privacy policy и terms of use и about us като части от основното меню, при положение, че на самия сайт а и на сайт.бг/онлайн магазин има такива странички?

2. нормално ли е днес написах няколко оригинални статии по няколко ключови думи със сроден корен ключова дума, после написах една обща статия за сродния корен. после към нея насочих един блог пост от външен блог, мисля че беше блог.бг
и вече съм на първа страница, първа позиция. нормално ли е това и подозрително ли е за гоогле?

Re: 2 въпроса

1. трябва ли на wordpress блога който е към сайта ми сайт.бг/блог да имам privacy policy и terms of use и about us като части от основното меню, при положение, че на самия сайт а и на сайт.бг/онлайн магазин има такива странички?

На блога не продаваш нищо, така че правилата които важат за онлайн магазините(като това че трябва да има адрес за контакти и т.н.) не важат за него така че ти си решаваш.

2. нормално ли е днес написах няколко оригинални статии по няколко ключови думи със сроден корен ключова дума, после написах една обща статия за сродния корен. после към нея насочих един блог пост от външен блог, мисля че беше блог.бг
и вече съм на първа страница, първа позиция. нормално ли е това и подозрително ли е за гоогле?

Може да е от персонализираното търсене както е споменал колегата по-горе. Или да си времено на първа позиция google има навика да показва новите страници на горни позиции в началото, след седмица ако си още в топ позициите може и да се задържиш.

подозрително ли е за гоогле?
Какво трябва да рече подозрително ли е за гоогле? Ако google те подозира в нещо едва ли че те класира в топ позициите 🙂

Re: 2 въпроса

изключил съм персонализираното търсене, освен това винаги питам поне трима четирима приятели дали и при тях излиза на първо място. в конкретния случай съм на първо място за фрази от по 2 и 3 думи

за блоговете попитах, защото бях гледал едни видеоуроци, в които се оплакваха че "новите" правила на google (от 2008 са уроците) искали landing pages да имат about us и privacy policy защото иначе ги слапвали. обаче там това им беше основния сайт (wp blog) и имаха opt-in кутийка в която събираха имейли

Back
Горе