2 проблема със сайтмап

Cypermethrin

New member
имах си сайтмап ъплоуднат в уебмастър туулс със 130 страници
сега обаче добавих блог и онлайн магазин към сайта си и реших да си нарпавя нов сайтмап
отидох на xml-sitemaps.com
и дадох да ми нарпави нов.

проблем 1 - има ограничение до 500 страници и стигна до средата на индексирането на онлайн магазина и спря

както и да е качих този сайтмап (по добре 500-те отколкото 130)

проблем 2 - сега ми показва червен хикс на статус на новия сайтмап след като подмених файла и ресъбмитнах.

можете ли да ми обясните какво да правя?

ps: ето това е съобщението за грешка

Paths don't match
We've detected that you submitted your Sitemap using a URL path that includes the www prefix (for instance, http://www.example.com/sitemap.xml). However, the URLs listed inside your Sitemap don't use the www prefix (for instance, http://example.com/myfile.htm).

Последно редактирано:
Re: 2 проблема със сайтмап

Пробвай с този генератор! При мен индексира около 4800 страници. Когато въвеждаш адреса, го пиши без www.

познанията по английски ги имам но за втори път работя със сайтмап и ми се видя много глупаво това с или без www. отпред

въпреки всичко, преди малко реших проблема като добавих www. с find and replace в xml файла навсякъде пред домейн името.

междувременно пробвах с някакъв друг сайт, но той индексира само 222 урл-та, затова, @vassy, мисля да пробвам твоето предложение

колеги, може ли да помоля за малко помощ - имам въпрос

значи, всеки ден като правя промени по сайта, след това си генерирам нов сайтмап и го събмитвам в гоогле - това правилно ли е? примерно днес сложих seo пак на wordpress и вече урл-тата са фриендли

проблем имам следния: вместо 1200 и нещо урл-та, този път сайта, който ползвам за генериране на сайтмап намери около 1100. това означава ли,че ако примерно са пропуснати някои урл-та, гоогле ще ги де-листне?

на WP правиш си един динамичен хтмл сайтмап и отиваш да пиеш бира.
не се занимавай нито с xml, нито със събмитването му в GWT.

така възникват два въпроса:
- тоя динамичен хтмл сайтмап с неква добавка (разширение) на wp ли се прави?
- wordpress е само 1/3 от сайта ми - сайта ми си има основна част, онлайн магазин и блог.
тоя wp динамичен сайтмап ще покрие ли и тях?

С добавка е, и ще е само за WP. Онлайн магазина ти няма ли също такава добавка? Това да генерираш сайтмап с някакъв софтуер е умряла работа, щото трябва да го правиш след всеки ъпдейт или добавяне на нова информация. Не знаем с какъв CMS си и общо взето може само да си говорим общи приказки.

сайтчето е хтмл
онлине магазина е виртуемарт

Back
Горе