2 jquery библиотеки на една страница?

cyberpower

New member
Проблема е следния:

Имам инсталиран jQuery и jQuery update:
jQuery UI 1.7.3
jQuery Update 1.3.2

и всичко дотук си работи OK, харесах си обаче едно jQuery меню внедрих го в сайта и започват проблемите, защото то е на друга версия на jQuery:
jQuery library 1.6.2

И доколкото разбирам не може 2 библиотеки с различни версии да вървят едновременно или имам много хубаво меню или имам хубави слайдери - Не можах да ги подкарам цял ден да вървят заедно.

Менюто представлява следното

лист с класове към всеки елемент
2 javascript файла
и малък скрип който свързва js с css който го направих на отделен файл add.js
Стигнах до този проет
jQuery Multi | drupal.org
http://drupalcode.org/project/jqmulti.git/blob/refs/heads/7.x-1.x:/READM...
Нещо обаче не се получиха нещата

След това стигнах до тази страница:
http://captaincodemonkey.com/2012/01/26/how-to-use-two-versions-of-jquer...

На база инфромацията написах следния скрипт:

var $old = $.noConflict();

$(document).ready(function ( {
//initilize any plugins that need the newer version of jquery include("url/jquery.easing.1.3.js");
include("url/jquery.iconmenu.js");
include("url/jmenu/add.js");
});

и това го оставих да се изпълнява след

лист с класове
Пак не стана номера и се изчерпах вече от към идеи то и с мойто минимални знания за jQuery нещо не върви работата.

Някой ако е правил нещо подобно или знае как стават ще съм му благодарен за информацията.

За: 2 jquery библиотеки на една страница?

Хммм не знаех, че в jquery се поддържа include а и дори да се в кода който си постнал все едно гледам php include не на някой друг език.

Re: 2 jquery библиотеки на една страница?

Верно че за php съм ги писал, ами оправих сега с някаква jquery функция би трябвало да зарежда:
Естествено пак не работи ...

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.2/jquery.min.js"></script>

<script type="text/javascript">
var $old = $.noConflict();
</script>

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function ($) {
//initilize any plugins that need the newer version of jquery
$.getScript("http://localhost/firma/sites/all/libraries/jmenu/jquery.iconmenu.js", function(){
});

$.getScript("http://localhost/firma/sites/all/libraries/jmenu/jquery.easing.1.3.js", function(){
});

$(function() {
$('#sti-menu').iconmenu({
animMouseenter : {
'mText' : {speed : 400, easing : 'easeOutExpo', delay : 140, dir : 1},
'sText' : {speed : 400, easing : 'easeOutExpo', delay : 0, dir : 1},
'icon' : {speed : 800, easing : 'easeOutBounce', delay : 280, dir : 1}
},
animMouseleave : {
'mText' : {speed : 400, easing : 'easeInExpo', delay : 140, dir : 1},
'sText' : {speed : 400, easing : 'easeInExpo', delay : 280, dir : 1},
'icon' : {speed : 400, easing : 'easeInExpo', delay : 0, dir : 1}
}
});
});
});

$old(document).ready(function ($) {
//initilize any plugins that need the older version of jquery
alert($().jquery);
});
</script>

Единственото, което ми идва на ум, е на едната библиотека да прекръстиш главния клас примерно на jQuery2 и после да си направиш две инстанции на класа, съответно по един обект за всяка библиотека. След това с единия обект си работиш нещата, които работят за него, съответното и с другия.

Малко сложно може да прозвучи, но няма как да се изразя по-просто 🙂

Схванах какво ме съветваш, но не съм толкова навътре в jquery, ползвам готов код и само си модифицирах малко нещата. Ще се помъча още малко и ще избера едното.

Може да няма никакъв смисъл от следното, но: Пробва ли само последната версия на jquery-то да include-неш и дрегите кодове, коеито ползват jquery да ползват тая версия?

Естествено, това беше първото нещо което пробвах, сега в момента проблема е следния функцията минава през jquery1.6.2 библиотека но тези файлове не jquery.iconmenu.js jquery.easing.1.3.js и даже донякъде се зарежда менюто но блокира след първия път още и само бял фон виждам после.

Навържи- нещата както ти е казал cloxy с линка на entwickler и ще заспи работата.
Преди това пробвай да намериш меню, което пак да е хубаво и да работи с чиста версия на jquery, че тези ми се виждат нещо пипани вътре.
Ако не си подписал NDA дай един линк да видя проекта.

Това за noConflict ми е ясно, аз с него си пробвам от самото начало - благодаря все пак за линка даде ми малко повече информация по въпроса.

Това което ме съветва cloxy няма как да стане защото те и двете неща които ми трябват си имат поне по 2 допълнителни .js библиотеки, с моите знание по js да тръгна да го правя това най-много повече проблеми да създам.

Както и да е оставил съм го в момента на заден план, ще видим по нататък да отлежи малко идеята.

Проекта още и на локален хост не е качен в интернет.

Back
Горе