25 причини за наказание от Google през 2012

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
25 причини за получаване на санкции от Google през 2012 статия на Sujan Patel, CEO на Single Grain

http://www.searchenginejournal.com/25-ways-to-get-penalized-in-2012/47245/

Нищо ново, но поне не аз никъде не съм ги видял досега в толкова подробен списък ... хубаво плашило за клиенти 🙂

P.S. Сигурен съм, че cloxy ще коментира точка 19 🙂

Последно редактирано:
Re: 25 причини за наказание от Google през 2012

С две думи - каквото и да правите, гледайте да не е прекалено.

За съжаление все повече хора с наказани чисто нови сайтове се обаждат да търсят помощ. По дефолт проблема е дублирано съдържание. Не знам как им ги правят тези електронни магазини, но е време да разберат, че с copy/paste вече не става

Последно редактирано:
За: Re: 25 причини за наказание от Google през 2012

Не ми се вярва някой да е наказан за ключови думи в meta keyword тага или пък за повече от едно H1 🙂

Или пък за sidewide линковете 🙂 Ами нали всички нормални блогъри се линкват така. И така трябва. Не разбирам защо това трябва да е проблем, особено ако сайта донор е релевантен.

със 7 не съм много съгласен, макар че има логика.

Но си помагат чуждоезичните линкове, стига да е умерено.

със 7 не съм много съгласен, макар че има логика.

Но си помагат чуждоезичните линкове, стига да е умерено.

Естествено, че помагат. Ако например съм гледал някой филм и реша да напиша ревю в блога си и съответно поставя линк към страницата му в IMDB, какво? Няма да има тежест ли? Че линквам чуждоезичен сайт и анчора ми е на латиница? Разбира се, че ще има ефект.

Отдавна очаквам далаверата с руските линкове да спре, поне що се отнася за бг сайтове позиционирани с над 90% сапе линкове. Появиха се и първите лястовички на хоризонта, ама да видим 🙂

За "другоезичните" линковете сигурно имат негативен ефект само ако са в голямо процентно отношение. И то едва ли ще важи за авторитетни сайтове с трафик от целия свят, като IMDB например.

Отдавна очаквам далаверата с руските линкове да спре, поне що се отнася за бг сайтове позиционирани с над 90% сапе линкове. Появиха се и първите лястовички на хоризонта, ама да видим 🙂

Ооооо, а дано 🙂
И аз отдавна чакам справедливостта да възтържествува 🙂

Скоро имах едно мулти-езично Магенто, на което уебмастъра не се беше постарал да сложи нито някакви канонични адреси, нито noindex тагове за определени страници, навсякъде еднакво съдържание и от сайт с 500 продукта има 39 000 резултата в гугъл, когато се постарах да разбера колко дубликати се създават за един продукт стигнах до 15 и се отказах а имаше поне още 5-6 вариации.

Не разбирам какъв е проблема. САПЕ си е ок - ако всички използват сапе пак ще има значение кой е по добър в WHITE HAT SEO - сега ако някой се мъчи със директории да си дига сайта да кофти е но пък еб..ти СЕО-то ако разчита на директории само. Ако се е цанил за 100 лв на месец ясно че няма да се получат нещата.

Ако не е САПЕ ще е нещо друго - тука няма бягане, поне в САПЕ не може да те изнудва някой вебмастер за линк и имаш избор. А това със справедливостта отдавна замина, да не почвам тази тема за справедливостта и кой как и защо.

Скоро имах едно мулти-езично Магенто, на което уебмастъра не се беше постарал да сложи нито някакви канонични адреси, нито noindex тагове за определени страници, навсякъде еднакво съдържание и от сайт с 500 продукта има 39 000 резултата в гугъл, когато се постарах да разбера колко дубликати се създават за един продукт стигнах до 15 и се отказах а имаше поне още 5-6 вариации.

А тези 39 000 резултата в webmasters tools ли ги видя ?

Back
Горе