SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

301 пренасочване към субдомейн - SEO ползи

rnd

New member
Здравейте. Понеже съм още новак в SEO имам питане, дано не прозвучи глупаво. Търговските марки не могат да се използват в името на домейна, но могат да се използват като субдомейн или поддиректория. Та питането ми е, ако регистрирам somedomain.com и направя 301 редирект към tyrgovskamarka.somedomain.com ще се отрази ли положително за класирането в търсачките, ако ключовата дума за търсене е TYRGOVSKAMARKA SOMEDOMAIN - т.е. root-a на домейна вече става този субдомейн? Благодаря предварително.
 
Re: 301 пренасочване към субдомейн - SEO ползи

Здравейте. Понеже съм още новак в SEO имам питане, дано не прозвучи глупаво. Търговските марки не могат да се използват в името на домейна, но могат да се използват като субдомейн или поддиректория.

Това с търговските марки е относително... Исках да регистрирам един домейн с името на една авиокомпания, писах им и те ми отговориха че нямат нищо против да регистрирам домейн с тяхното име, стига да не злоупотребявам с марката им. Но от Гугъл АдУордс ми отговориха че немога да рекламирам с такъв домейн, нарушавал съм търговските марки... Та стана нещо като: Царят дава но падаря недава:D.
 
Re: 301 пренасочване към субдомейн - SEO ползи

Незнам колко е относително, но предпочитам да ми е мирна главата :), специално за Facebook и Google съм чел доста странни искове към домейни. Иначе да се свързваш с всяка една от марките е вариант. Та относно SEO ползата от такова пренасочване - ще се класирам ли за ключовата дума след оптимизация или такова използване със субдомейн не дава голяма тежест пред Google?
 
Re: 301 пренасочване към субдомейн - SEO ползи

Поддомейнът за Гугъл си е изцяло отделен сайт. Такова пренасочване ще ти помогне да класираш по-нагоре поддомейна и ще ти е полезно, само ако вече самият домейн има беклинкове и трафик. При всички положения, имай предвид, че вече работиш с поддомейна, а не с основния домейн - той най-вероятно постепенно ще изчезне от индекса.
 

Горе