6 неща, които Google може би ще следи при наказанията за "преоптимизация"

cloxy

Super Moderator
Екип
6 Changes Every SEO Should Make BEFORE the Over-Optimization Penalty Hits - Whiteboard Friday | SEOmoz

Този петък Ранд изненада с наистина интересно и актуално видео. Има логика в някои от предложенията. Други ми изглеждат малко крайни и неподлежащи на контрола на потребителя. Но са все неща, над които всеки оптимизатор трябва да се замисли...

Re: 6 неща, които Google може би ще следи при наказанията за "преоптимизация"

да, и на мен ми се стори полезно
повечето неща

веднага си пооправих заглавието и въобще целия index page 🙂

Моля се на всички богове, това да е истина и гоогле да започне, да забелязва тези неща. Това би променило доста коренно СЕО-то и сайтовете ще бъдат за хората не за търсачките! И ще намали нелоялната конкуренция 🙂 Дали има нещо такова ще се докаже ако сайтовете ми скочат нагоре 🙂

Ще поживеем, ще видим...въпреки че и аз оправих на 2 сайта това-онова...суеверие или предпазливост, за всеки случай 🙂

За: Re: 6 неща, които Google може би ще следи при наказанията за "преоптимизация"

За: Re: 6 неща, които Google може би ще следи при наказанията за "преоптимизация"

Моля се на всички богове, това да е истина и гоогле да започне, да забелязва тези неща. Това би променило доста коренно СЕО-то и сайтовете ще бъдат за хората не за търсачките! И ще намали нелоялната конкуренция 🙂 Дали има нещо такова ще се докаже ако сайтовете ми скочат нагоре 🙂

Google винаги ги е забелязвал, нищо ново под слънцето. Не намерих нищо полезно за мен, в смисъл не че статийката на ранд-ката не е полезна, а че нямам нито една от вредните точки по няколкото ми скромни сайта и няа какво да променям. Нещо по адвансед по темата още за проверяване има ли?

За: 6 неща, които Google може би ще следи при наказанията за "преоптимизация"

Този път мога да се съглася с повечето от нещата, които Ранд каза.
Това с което не съм съгласен е че според него подписите по форуми, коментарите в блогове и най-вече артикъл маркетинга са лоши. Особено за третото не съм съгласен. Какво лошо има ако публикувам статии, които са уникални като съдържание, линковете в тях имат различен anchor, използват се синоними и разбира се - не публикуваме с хиляди наведнъж? Че нали това е заложено в основата на алгоритъма на Google: какво говорят хората за нас! Ако повече хора говорят за нас (за сайта ни), толкова по-популярни ставаме и Google го вземат на предвид. Хората говорят в блоговете си, а в тях се пишат статии. Къде е логиката артикъл маркетинга да не се харесва на Ранд, не знам.

Но за всичко друго съм съгласен. Дори промених малко правилата за публикуване в моите директории за статии с цел да бъдем гугъло-изгодни 🙂

За On-page SEO - ОК, но за линковете...ако така ще наказват сайтовете, ще падне голямо купуване на линкове от ххх сайтове и благородно насочване към конкуренцията. Общо взето нищо ново не се казва в това видео.

Може ли някой да ги напише защото съм малко зле с английския.
Предварително благодаря.

Само ореола му липсва на това клипче🙂 Какво се прави на моралист🙂

Re: За: Re: 6 неща, които Google може би ще следи при наказанията за "преоптимизация"

Re: За: Re: 6 неща, които Google може би ще следи при наказанията за "преоптимизация"

Google винаги ги е забелязвал, нищо ново под слънцето. Не намерих нищо полезно за мен, в смисъл не че статийката на ранд-ката не е полезна, а че нямам нито една от вредните точки по няколкото ми скромни сайта и няа какво да променям. Нещо по адвансед по темата още за проверяване има ли?
Ако видиш на какво приличат сайтовете с които се конкурирам в моята ниша, рязко ще си промениш мнението. Или google е сляп само за тези сайтове 😀 или изобщо не гледа за тези неща, защото по първите позиции има сайтове които и дете може да разбере, че не са правени за хора.

Превод на статията в socialevo
Мерси много.

Ранд колкото е да е добър и известен - и той е човек

и е нормално едни методи да му допадат, други не - тоест е пристрастен, както всеки от нас

затова - всеки да си прецени нещата за себе си, а и за своята ниша

Ранд колкото е да е добър и известен - и той е човек

и е нормално едни методи да му допадат, други не - тоест е пристрастен, както всеки от нас

затова - всеки да си прецени нещата за себе си, а и за своята ниша

Офф: да го видим как ще излезе в топ 10 по "хамали". Сигурно с инфографики и retweet-вания 🙂

• Like
Реакции: 5e0

Струва ми се, че Ранди играе прекалено "бяло" - визирам точка 6 от видеото за беклинковете. Не съм фен на нискокачествените линкове, НО ако се подберат артикъл директориите позициите се вдигат. В интерес на истината поизоставих този метод за линк билдинг.

Струва ми се, че Ранди играе прекалено "бяло" - визирам точка 6 от видеото за беклинковете. Не съм фен на нискокачествените линкове, НО ако се подберат артикъл директориите позициите се вдигат. В интерес на истината поизоставих този метод за линк билдинг.

Извън нашата държавица си има предостатъчно guest блогове, които да се ползват вместо директориите за статии.

Абсолютно съм съгласен с последното мнение !!! Иначе полезно е да се знае какво ще се случва за напред. Въпреки че ако се вземат такива драстични мерки много сайтове ще пострадат, едва ли всички са абсолютно коректни в тези отношения. Аз единствено не разбрах за 5 точка какво имаше в предвид за страниците. Някой може ли да го коментира това по подробно ?

Последно редактирано от модератор:

Почти няма "оптимизиран сайт" , който да не ги ползва тези 6 "похвата" 🙂

Офф: да го видим как ще излезе в топ 10 по "хамали". Сигурно с инфографики и retweet-вания 🙂
Много лесно - купува от Калин Каракехайов готов класиран домейн за думата хамали за само 600 лева и е вече класиран 🙂

Това не е трудна ключова, както и някои от другите с които някои колеги много се гордеят, затова и домейна струва толкова а не 2-3000 лева 🙂

pepi7543, Калин със сигурност ще му го продаде за много повече, а и валутата няма да е левове 🙂

Това в кръга на майтапа все пак 🙂

Back
Горе