AdSense начинаещ въпрос

delpx123

New member
Здравейте , буквално днес се регистрирах в AdSense и доста неща не са ми ясни попрочетох тук и реших да питаМ защото явно нещо не съм направил както трябва.

Та значи направих си регистрация , генерирах си код и го качих на сайта и всичко си е ок. показват се реклами и т.н. обаче отчетите показват следното

Импресии на страница Кликвания: CTR на страница еCPM на страница [?] Приходи
AdSense за съдържание 236 7 2,97% 0,00 US$ 0,00 US$

демек има 236 импресии на страницата , 7 клика и 0 пари възможно ли е това , импресиите на страниците са реални а кликовете най вероятно аз съм ги направил като съм тествал какво ще се случи. Дали бъркам някаде ? гледах разни скриншотове тук и дори при 20-0 импресии има някакви центове защо при мен няма ? Върпоса ми е при 200 импресии на реклами не трябва ли да имам поне 1 цент в сметката ?

Последно редактирано:
Re: AdSense начинаещ въпрос

е..ми то може и 100 човека да влязат в сайта и да не кликнат на реклама.
Зависи от сайта. 🙂

ами това с CPM и 1000-те импресии за какво става въпрос ? нали ако някой отвори страницата и просто види рекламата а не клика на нея се брой за импресия или греша ?

7 клика и 0 пари - да възможно е, ако е кликано на елементи с връзки и след това не е продължено с клик на предложенията които са показани - клика се отчита но сума не се начислява

кликовете най вероятно аз съм ги направил като съм тествал какво ще се случи. Дали бъркам някаде ?

Да, бъркаш - нарушаваш основно правилно на Adsense като кликаш на собствените си реклами! Не го прави или акаунта ти ще замине в небитието.

Първо:
Избягвай да кликаш на твоите си реклами, да не ти закрият акаунта. От гугъл уж имат система за следенето им, толерантни са и не се заяждат за всеки клик, но...не го прави. Ако кликовете са само от теб, това е разумно обяснение защо няма сума срещу тях. Понякога явно преразглеждането и "преценката" дали някой клик е реален отнема време и дори ако полето с цена е показвало 0.00, при зануляването на данните за деня (в 10:00 сутринта за бг акаунт) нулите се заменят със суми.

За да печелиш се съсредоточи към определяне на най-добрите позиции и цветове за рекламите. А иначе CPM показва средната цена на 1000 импресии. (Текущите резултати за обща стойност на кликовете преизчислено към 1000 импресии)

Back
Горе