Anchor текста умира

За: Anchor текста умира

@fozzy мерси, статията е интересна. Наистина, като наблюдавам сайтовете, които се класират добре по дадена ключова дума, анкор текста вече не играе почти никаква роля.

Но нека направя една лека поправка на Ранд Фишкин - той не познава собствения си сайт OSE много добре. "backlink analysis" не се среща в текста наистина, но се среща в алт текста на една от картинките, затова излиза в снипета, а не от някаква статия от външен сайт, както той си мисли.

Така че - извод - алт текста от снимка може да излезе в текста на снипета в Гугъл.

Няма как да умре анкор текста при положение че и от там се класира един сайт

Опитай се да мислиш в преспектива 🙂 От години всичко сочи, че везната се накланя към Брандове и потребителско доверие, а не към спамерски глупости. Ако си добър в това, което правиш и хората те споменават (дори и без линк), ще печелиш много повече в дългосрочен план.

Накратко, от тук нататък само силните ще печелят, а всички останалите ще са на сцената за кратко.

Ранд трябва да си вземе едно българче да чете блога на SeoLab. Имам предвид статията му от преди 2 години за безанчорната оптимизация.

Иво, мерси, че ме цитираш, но не забравяйте, че търсачките четат и околоанчорния текст и го взимат впредвид.
Не случайно в последно време се говори да се слага текст от 2-те страни на анчора.
За Яндекс напр. има 100% доказателство, че околоанчорния текст дава тежест и влияе на СЕРП-а.
Имаше момент в които се отчиташе само текста от ляво на анчора, след това само от дясно, но сега в момента е доказано, че се отчита от която и да е страна.
За Гугъл не знам дали някой е правил подобни експерименти, но аз съм сигурен, че обръща внимание на това, какво има около анчора.
Като съм сигурен, че и препинателните знаци оказват влияние.
Така, че може да е без ключова дума линка, но винаги около него включвайте релевантна ключова дума 🙂

Re: Anchor текста умира

Seolab, хубава статия си написал и то преди близо 3 години🙂. Относно текста около препинателните знаци, примерно ''форум за оптимизация на сайтове, линкбилдинг и интернет маркетинг'', това вредна тактика ли е в днешната зоологическа градина на Г? Някои форуми са доста критични в даването на контекстуални линкове и може да се използва.
Запетайката е линк в случая

Seolab, хубава статия си написал и то преди близо 3 години🙂. Относно текста около препинателните знаци, примерно ''форум за оптимизация на сайтове, линкбилдинг и интернет маркетинг'', това вредна тактика ли е в днешната зоологическа градина на Г? Някои форуми са доста критични в даването на контекстуални линкове и може да се използва.

Това според мен отдавна не работи, поне за Гугъл. Правил съм експерименти с точки преди много време и нищо.

За: Re: Anchor текста умира

За: Re: Anchor текста умира

За препинателните знаци, като част от текста, а не, като линкове сами по себе си съм писал по-горе.
Линковете от препинателни знаци работехa в определен период от време за качване на PR и тИЦ, но отдавна не работи.
Просто е споменато, като техника в статията, ако това имаш предвид.

Използването на препинателен знак за линк е основна спамърска техника, когато се опитват да се скрият, така че не съм сигурен, че Гугъл ще и се радва. Кой ще обясни къде е разликата между този похват и клоукинга? Човекът вижда точка и само случайно попада на линка, ако мине с мишката, а в същото време ботът чете линк. Май доста сивее тая работа, да не кажа, че отива към черно.:wink:

Мисля, че пропускате още нещо много важно, което се споменава във видеото - Г взима предвид името на домейна, без то да е хиперлинкнато към сайта. Имаше преди време една дискусия тук на тема брандове и това дали влияе цитирането на определен домейн без да е линкнат към сайта 🙂 видео: 3:00 мин.

Съмнявам се, че ще дойде моментът в който anchor-а грам няма да се брои. Може да намалее тежестта му, но чак пък да умре 🙂

И аз да коментирам видеото, с малко закъснение. Общо взето доста интересно. То и аз подозирах, че това е фактор. Даже питах на скоро в една тема нещо подобно да е фактор. Според мен тези неща трябва добре да ги научи Гугъл ако иска добрите сайтове да се класират без SEO и линк билдинг. Не че не можем да почнем да правим бранд билдинг/спам 😀

Back
Горе