Autobloggin

mitiozo

New member
Не открих с търсачката такава тема, за това отварям нова. Предполагам темата е интересна.

По същество, създадох един такъв блог под wordpress, като прихващам рсс и фиид от няколко други. Ползвам Autoblogged Plugin v.2 (понеже съм го свалил от един торент и не съ го плащал, ако някой иска мога да му го метна). От рсс прихваща малка част от статиите, като се дава линк към оригинала. Създаването беше лесно, но понеже го правя за първи път възникнаха разни въпроси в главата ми.

1. Как подобни сайтове имам полза. Реално не помагам ли на сайтовете от които вземам рсс-а, понеже има линкове към техните сайтове.
2. Единствено за сателитки ли стават, и ако да, да слагам линкове в думи от прихваните статии към главния сайт ли? (тук искам да питам за някой plugin за тази цел, автоматично да слага в постовете линкове по задедени думи)
3. Мога ли да мина в търсачките сайтовете от които се захранвам?

Като цяло дано се получи дискусия за този начин за правена на сайтове/сателитки.

Re: Autobloggin

Ами по принцип една от основните длъжностни характеристики на Пандата е да бастисва точно такъв тип сайтове т.е. закъснял си с някой и друг месец да не казвам година.

В така описаната схема има няколко гигантски пробойни:

1. кратък текст (няколкото изречения от фийда) и липса на пълни статии
2. копирано съдържание
3. купища линкове (реално линкът към оригинала помага, но не и когато на една страница имаш орди външни линкове както е на началната)
4. вероятно не си скрил плъгините нали? т.е. и от космоса се види, че използваш един от любимите на всеки редови спамер плъгини
5. т.к сетването на подобен сайт отнема не повече от час с кафето и удовлетворението от добре свършената работа този тип сайтове никнат като гъби след дъжд, съответно гугъл много отдавна се е научил да ги различава

Има ли ползи и може ли да се подобри?: естествено ама тази част от темата не е за тази секция

Аутоблоговете принципно не е задължително да са сателити, но може и такива да са.
Полза можеш да имаш ако са сателити примерно или ако не са - от посещенията като показваш реклами.
Относно въпрос 3 отговора е определено твърдо ДА! Но това не е много морално спрямо собствениците. Направо си е ужасно гадно. Аз бях направил преди време един такива аутоблогове с идеята да линквам към оригинала и да си се класирам след тях като така всички печелят и аз и те. Но пу толкова съм добър че се класирах преди тях в доста от случаите и за това сега постепенно ги спирам тия сайтове, щото съвсем не е честно.

Напиши Wordpress Aggregators в гугъл. Там ще намериш няколко агрегатора в страницата 3dweb от форума.

Back
Горе